Medicinski tretman koji briše podočnjake

Medicinski tretman koji briše podočnjake

Lep pogled je ono što se najpre pamti kod svake osobe. Ukoliko osoba ima podočnjake možda neće odavati tako dobar utisak na druge, kao što je bio slučaj pre pojave podočnjaka koji je naružuju.

Šta su podočnjaci

Podočnjaci su tamno prebojeni deo kože ispod očiju, koji može čak i neprilično da visi u vidu kesica.

Osobe sa izraženim podočnjacima deluju starije, umorno ili čak bolesno. Kada izgled lica nije vedar i ujednačen, žene se osećaju nesigurno, što se odražava vrlo često na sve segmente života.

Uklanjanje podočnjaka je do skoro bila samo želja za mnoštvo ljudi, dok je sada realnost.

Mezoterapija protiv podočnjaka je metoda se postiže veliko ublažavanje ili potpuno neutralisanje podočnjaka, a koža oko očiju postaje svetlija, jedrija i zategnutija.

Kako nastaju podočnjaci?

Tamni podočnjaci mogu nastati usled pojedinih poremećaja i nekih težih oboljenja, kao što su poremećaji u menstrualnom ciklusu, hipotiroidoza, alergije i problemi sa bubrezima.

Pored zdravstvenih problema, tamni podočnjaci mogu biti izazvani:

  • neispavanošću
  • lošom ishranom
  • pušenjem
  • dugim sedenjem
  • trljanjem očiju
  • i genetikom

Oni nastaju razgradnjom krvi koja se vremenom taloži u tkivu ispod očiju i daje koži plavičasto-braon boju. Tamni podočnjaci se pojavljuju i kod starijih i kod mlađih osoba oba pola.

Mezoterapija protiv podočnjaka

Mezoterapijski kokteli, koji sadrže vitamine i supstance za poboljšanje i zatezanje kože, izvanredno dobro su se pokazali u tretmanu podočnjaka. Uklanjanje podočnjaka nikada nije bilo jednostavnije.

Mezoterapija protiv podocnjaka

Nakon pregleda lekar specijalista će utvrditi da nije u pitanju neka od težih bolesti i poremećaja koji zahtevaju lečenje i da se može pristupiti mezoterapiji, i u kom obimu i sastavu.

Pre mezoterapije ne treba upotrebljavati lekove poput aspirina, a posle mezoterapije treba nekoliko dana izbegavati direktno izlaganje suncu.

Mezoterapija se izvodi ubrizgavanjem mezoterapijskih koktela tankim elastičnim iglicama direktno u mezoderm (središnji sloj kože). Ubodi se vrše na tačno određenim mestima, na tačno određenom razmaku i pod određenim uglom.

Pre mezoterapije se može aplicirati anestetik u obliku kreme kako bi tretman bio prijatniji. Mezoterapija podočnjaka traje petnaestak minuta i tretman je potrebno ponavljati tri do šest puta, sa razmakom od nedelju – dve dana.

Efekti i oporavak

Koža ispod očiju postaje svetlija i svežija, što se vidi već nakon prvog tretmana. Dublje strukture kože postaju kvalitetnije jer se obnavlja vezivno tkivo koje je postalo slabije usled starenja.

Ubodima iglica stimuliše se proizvodnja kolagena, te koža postaje čvršća i elastičnija. Lice dobija mlađi i svežiji izgled, bez tamnih podočnjaka i kesica ispod očiju. Da bi se takav izgled održao potrebno je povremeno ponoviti mezoterapiju i poslušati savete lekara vezane za promenu životnih navika.

Mezoterapija podočnjaka se odlično kombinuje sa hijaluronskim filerima. Za potpuno podmlađivanje kože oko očiju preporučuje se i operacija podizanja kapaka, a sve pomenute procedure moguće je obaviti u kratkom roku u Atlas bolnici.

Nakon mezoterapije nije potrebno odvojiti neko posebno vreme za oporavak već se pacijenti mogu odmah vratiti svojim obavezama. Ukoliko se pojave modrice na mestu uboda mogu da se stave hladne obloge, ali to se retko dešava.

Atlas Estetika prati svetske trendove u oblasti antiejdžinga i estetske medicine, pružajući svojim pacijentima najnovije tretmane i procedure koje pobeđuju proces starenja.

Vrsni eksperti Atlas Estetike rešavaju sve vrste estetskih nedostataka i posledica starenja zahvaljujući višegodišnjem iskustvu i brojnim edukacijama u zemlji i inostranstvu. Atlas Estetika je mesto očuvanja vaše lepote i rešavanja estetskih problema!

Ukoliko imate dodatna pitanja ljubazni operateri će vam odgovoriti, a možete i zakazati svoj termin za konsultacije sa estetskim hirurgom. Pozovite telefone: + 381 11 785 88 88 i +381 60 32 92 411. 

27-06-2019