Podizanje grudi

Estetsko podizanje i zatezanje grudi

Estetska hirurgija grudi | Podizanje grudi

Podizanje grudi
Podizanje grudi

Usled faktora kao što su starenje, trudnoća ili dojenje, grudi mogu početi da se opuštaju i gube svoju čvrstinu.

Intervencija podizanja grudi, ili mastopeksija, može pomoći da se grudima vrati čvrstina i povrati mladalački izgled figure. Kod žena koje su takođe izgubile obim u grudima, može se kombinovati ova metoda sa procedurom uvećanja grudi. Implantati često pomažu mnogim naši pacijentima da povrate grudi svoje mladosti.

Da li sam ja kandidat za podizanje grudi?

Intervencija podizanja grudi pruža najbolje rezultate kod žena koje imaju mali do umereni obim grudi koje pokazuju znake opuštenosti.

Moguće je tretirati i veće i/ili teže grudi, ali u tim slučajevima težina grudi ponekad može poništili efekte podizanja dojki u kraćem vremenskom periodu.
Budući da trudnoća i dojenje često dovode do uvećanja grudi, savetuje se da se sa intervencijom podizanja grudi sačeka dok ne završite sa dojenjem. Pored toga, ako ste se odlučili za implantate u kombinaciji sa podizanjem, naš tim doktora će vam pružiti detaljne konsutacije u vezi sa kombinovanim postupkom.

Postupak podizanja grudi

Postupak podizanja grudi veoma je sličan intervenciji smanjivanja grudi.

Umesto uklanjanja viška tkiva, postojeća koža se jednostavno zateže, i areole i bradavice se premeštaju na adekvatniju poziciju. U slučaju uvećanih areola usled trudnoće, možete se odlučiti i na postupak njihovog smanjivanja pri ovoj intervenciji.

Da bi dodali punoću i volumen svojim grudima, mnogi naši pacijenti uz podizanje grudi traže i uvećanje implantatima. Istovremena kombinacija ove dve procedure pomaže da se smanji vreme oporavka i zarastanja ožiljaka.
Pitanja i odgovori

Da. Mastopeksija je drugi naziv za podizanje grudi.
Naravno! To je jedna od naših najčešće kombinovanih procedura. Mnogi pacijenti su jednako zabrinuti opuštanjem dojki i gubitkom volumena, što se obično povezuje sa porođajem, gubitkom težine, ili starenjem. Podizanjem grudi u kombinaciji sa uvećanjem postižu se idealne proporcije i dodatni željeni volumen i čvrstina grudi.
Postoje nekoliko tipova žena kojima se svakako savetuje povećanje dojki:
Intervencija podizanja grudi neće ni na koji način uticati na vašu sposobnost da dobijete dete. Međutim, ako planirate da dobijete još dece u bliskoj budućnosti, bilo bi u vašem najboljem interesu da sačekate sa intervencijom podizanja grudi. U pitanju je lični izbor svakog pacijenta. Savetujemo vam da razgovarate sa doktorom …. koji vam može pomoći da dođete do najboljeg rešenja.
Postoje tri vrste podizanja dojki. Periareolarna mastopeksija podrazumeva rez koji ide oko same areole, i ovaj postupak je moguć u slučajevima kada je potrebno umereno podizanje. Ova intervencija se uglavnom koristi u kombinaciji sa uvećanjem grudi. Vertikalni rez je rez koji se pravi oko areole i vertikalno naniže na donjem polu dojke. Ova vrsta podizanja je prikladna za većinu pacijenata. Treći tip podizanja dojke je rez u obliku sidra, koji ide oko areole pa vertikalno naniže na donjem polu dojke, i završava se duž nabora ispod dojke. Teži slučajevi opuštenih grudi mogu zahtevati takvu vrstu podizanja. Ovi rezovi obično se lako skrivaju donjim rubljem ili kupaćim kostimom.

Oporavak nakon operacije

Nakon operacije savetuje se najmanje nedelju dana oporavka kod kuće.

Tokom ovog perioda važno je mirovati i koliko je moguće izbegavati pokrete rukama. Pre operacije dobijaju se detaljne postoperativne instrukcije koje je važno slediti.

Većina pacijenata može da se vrati normalnim svakodnevnim aktivnostima bez preteranog napora nakon nedelju dana. Za fizički napornije aktivnosti, kao što su vežbe ili treninzi, neophodno je sačekati najmanje četiri nedelje ili se prethodno konsultovati sa našim doktorima.

Ukoliko razmišljate da promenite izgled ili veličinu svojih grudi, obratite se našem timu i konsultujte se da li biste bili prikladan kandidat za ovu proceduru. Bilo da želite uvećanje grudi implantatima, smanjivanje ili podizanje grudi, naš tim kombinuje estetiku i medicinsku stručnost za vaš lep i prirodan izgled.

Ako želite više informacija o mastopeksiji/podizanju grudi, pozovite nas da zakažete konsultacije sa doktorom.

split Atlas Estetic

Cena podizanja grudi: 

Podizanje grudi

od 3000 – 3600 eur

Podizanje grudi  implantima

od 3800 – 4600 eur