Korekcija kapaka

Estetska hirurgija i korekcija očnih kapaka

Estetska hirurgija lica | Korekcija kapaka

Oči, kao najizrazitiji deo vašeg lica, često su prva oblast lica koja pokazuje znake starenja ili uticaja životne sredine.

Korekcija kapaka
Korekcija kapaka

Ti znaci obično uključuju opuštanje gornjih očnih kapaka, pojavu „vrećica“ na donjim kapcima i višak masnih naslaga oko očiju, što kod nekih pacijenata može dovesti do toga da deluju umorno, tužno, ili starije nego što zaista jesu.

Pored toga, teži slučajevi neelastičnosti kože mogu ponekad rezultirati čak i oštećenim vidom. Operacija očnih kapaka, ili blefaroplastikom, postiže se ispravljanje ovih nedostataka uklanjanjem viška kože ili masnoća oko očiju, kako bi se očima povratio mladalački i odmoran izgled.

Jedna od najpopularnijih intervencija podmlađivanja lica, korekcija očnih kapak u Atlas opštoj bolnici može vam ne samo osvežiti i podmladiti pogled, već i povećati samopouzdanje u sopstveni izgled.

Postupak zatezanja kapaka

Tokom prve konsultacije, naš specijalista blefaroplastike izvršiće pregled vaših očiju i predložiće plan i program za zatezanje kapaka.

Postoji nekoliko dostupnih tehnika odgovarajućih za različite probleme gornjeg i donjeg očnog kapka, i vaš hirurg će zajedno sa vama razmotriti koja opcija bi bila najpogodnija za vas. Predočićemo vam osnovne smernice o tome šta možete očekivati tokom intervencije:

  • Gornji kapak – Kako koža stari i isteže se, može izazvati opuštanje gornjih kapaka, što potencijalno može narušiti i vid. Pri intervenciji zatezanja kapka, pravi se mali rez u prirodnom naboru kapka, kroz koji se uklanja višak kože i masnog tkiva. Ožiljak je nakon operacije dobro skriven naborom i gotovo nemoguće ga je otkriti kada se zaceli.
  • Donji kapak – Za nedostatke kakvi su višak kože, sitne bore i kesice ispod očiju, rez se pravi tačno ispod trepavica donjeg kapka, i uklanja se višak kože i masnog tkiva. Ovim zahvatom postiže se ujednačen, gladak i mladolik izgled u predelu ispod očiju, tako što se smanjuje nadutost i dodaje volumen upalim podočnjacima.
  • Rez unutar donjeg kapka – Ova tehnika podrazumeva pravljenje reza na unutrašnjem delu donjeg kapka, kroz koji se uklanja ili premešta višak masnog tkiva. Ovakav metod pogodan je za problem kesica ispod očiju u slučajevima kada nema previše viška kože. Nakon ove intervencije nema vidljivih ožiljaka, budući da nema spoljnih rezova.

Pitanja i odgovori

Blefaroplastika, poznatija kao operacija očnih kapaka je hirurška intervencija kojom se uklanjaju nepravilnosti poput viška kože i masnog tkiva gornjih i donjih kapaka.
Naravno. Zapravo, kod većine naših pacijenata, kombinacija blefaroplastike gornjih i donjih kapaka dala je najbolje rezultate.
Ne. Botoksom se postiže opuštanje mišića oko očiju, što pomaže ublažavanju bora. Botoks ne može ispraviti opuštenost ni ukloniti višak kože i masnog tkiva, što je osnovna svrha blefaroplastike.
Rezultati korekcije očnih kapaka obično traju dugi niz godina, u zavisnosti od brojnih individualnih faktora. Međutim, ovi efekti nisu permanentni. Često možete produžiti vreme vidljivih rezultata ako nakon operacije vodite računa o svom zdravlju.
Ono što određuje da li ste kandidat za operaciju očnih kapaka jesu fizički pokazatelji, a ne godište. U našu bolnicu na ovu proceduru dolaze pacijenti između 25 i 85 godina starosti. Stepen u kome će se starenje ili spoljašnji uticaji odraziti na izgled lica veoma je individualan, i stoga se naše kozmetičke hirurške intervencije po potrebi mogu prilagoditi zahtevima svakog pacijenta ponaosob.
Svaki pristup podrazumeva drugačiju tehniku. Na primer, kod operacije gornjeg kapka rez se najčeešće pravi duž prirodnog nabora kapka. Kod operacije donjeg kapka, rez se može napraviti ili duž trepavica ili unutar samog kapka. Bez obzira na poziciju, rez se pravi tako da ožiljak bude u potpunosti skriven.

 

Oporavak nakon intervencije

Korekcija kapaka
Korekcija kapaka

Vaš hirurg će vam dostaviti detaljne postoperativne instrukcije pre operacije, kako biste mogli sve na vreme da isplanirate.

Za oporavak bi trebalo da uzmete najmanje nedelju dana slobodno s posla i da se uzdržite od napornih fizičkih aktivnosti tokom četiri nedelje nakon operacije. Vaš hirurg će vas posavetovati kada se možete vratiti normalnim aktivnostima.

Blagi otok i modrice normalna su pojava nakon operacije. Većina ovih posledica nestaće u roku od nekoliko nedelja, ali je koži predela oko očiju ipak potrebno posvetiti više pažnje tokom narednih meseci. Savetuje se nošenje naočara za sunce i zaštitne kreme po preporuci doktora tokom dana, kako bi se oči zaštitile od sunca, vetra i spoljnih uticaja. Nakon oporavka, vaše oči izgledaće mlađe, svežije i budnije. Morate uzeti u obzir da, iako će vaše lice nastaviti da stari sa godinama, rezultati korekcije očnih kapaka najčešće su dugotrajni.

 

Korekcija kapaka

Cena  korekcije kapaka:

korekcija gornjih kapaka

600-1100 eur

operacija gornjih i donjih kapaka

od 1.300 – 2000 eur 

korekcija donjih kapaka

750- 1500 eur