Uvećanje zadnjice

Estetska hirurgija tela povećanjem zadnjice

Hirurško uvećanje zadnjice

Poslednjih godina, značaj dobro oblikovane, atraktivne zadnjice je postao veoma važan.

Uvećanje zadnjice
Uvećanje zadnjice

Zadnjica može biti zategnuta, preoblikovana ili uvećana putem hiruške procedure koja se zove gluteoplastika. Ako želite da povećate ili preoblikujete svoju zadnjicu, a prethodno ste se uverili da dijete i naporno vežbanje ne daju zadovoljavajuće rezultate, onda je ovaj tretman idealan za vas. Operacija uvećanja zadnjice može da se izvodi implantatima, transferom masti (pomoću sopstvene ili autologne masti) i filerima (Aquafiling gel).

Ova intervencija, je tokom poslednje decenije postala izuzetno popularna i široko prihvaćena.

Žene i muškarci koji su uradili tretman uvećanja zadnjice uživaju u privlačnijem i definisanijem izgledu svoga tela.

U postupku transfera masti, mast se uklanja usisavanjem iz područja struka, a nakon prečišćavanja, filtriranja i centrifugiranja se zatim injektira u zadnjicu. U slučaju da koža postane opuštena, možda će biti neophodno da se izvrši i lifting ili zatezanje zadnjice.

Nova i veoma uspešna operacija zadnjice je tzv. „brazilska“ metoda ili BBL (Brazilian butt lift) – uvećanje zadnjice pomoću implantata, sličnom tehnikom koja se koristi u operaciji povećanja grudi. Implantati se ubacuju u zadnjicu malim, skrivenim rezovima između dve strane zadnjice (kroz jedan rez u srednjoj liniji u projekciji repne – trtične kosti), pri čemu se dobija impresivan, stalan rezultat koji nikako ne ometa svakodnevni život ili čak fizičke aktivnosti pacijenta.

Uvećanje zadnjice pomoću vlastite masti

Uvećanje zadnjice može se postići upotrebom vlastitog masnog tkiva pacijenta. Ovaj metod se može uzeti u obzir kada postoji dovoljna količina masti prisutna negde drugde u telu, obično je to negde oko stomaka ili donjeg dela tela. Prekomerno masno tkivo se uklanja (usisava) liposukcijom, a zatim se prečišćava posebnim metodama i onda se ubrizgava u zadnjicu ( u potkožno tkivo, u sam mišić ili ispod mišića), pružajući poboljšanje izgleda kompletne zadnjice. Ovaj tip operacije može da se obavlja pod opštom ili lokalnom anestezijom i ne ostavlja vidljive ožiljke. Nakon intervencije, pacijent nije u mogućnosti da sedi i leži na leđima 10-15 dana.

Boravak u bolnici nakon uvećanja zadnjice masnim tkivom

Nakon ove intervencije pacijent se posle kratkog  oporavka isti dan otpušta na kućno lečenje ili zadržava 1 bolnički dan u dogovoru  sa hirurgom.

Hirurško uvećanje zadnjice pomoću implantata

Galerija Pre i Posle - Uvećanje zadnjiceDrugi princip uvećanja zadnjice je upotrebom implantata. U praksi je poznato da su mnogi pacijenti koji žele drugačiji oblik zadnjice umereno ili izrazito mršavi, te da zbog toga nisu dobri kandidati za uvećanje zadnjice koje se postiže upotrebom njihovog sopstvenog masnog tkiva, jer prosto i jednostavno nemaju dovoljno masti za postizanje ovog efekta. Zbog toga se u ovim slučajevima preporučuje upotreba intramuskularno postavljenih implantata.  Uvećanje zadnjice implantatima postiže se plasiranjem implantata (punjenih silikonskim gelom) ispod velikog sedalnog mišića ili u sam mišić. Izvodi se kroz jedan rez u srednjoj liniji u projekciji repne – trtične kosti. Intervencija se radi u totalnoj anesteziji i traje od 1-2 sata i potpuno je komforan za pacijenta. Pacijenti se zatim zadržavaju na intenzovnoj nezi a potom prevode na bolnički stacionar, u cilju praćenja i nege. Kao i u prvom slučaju i ovde pacijent neće biti u mogućnosti da sedi i leži na leđima 10-ak dana nakon hirurške intervencije.

Boravak u bolnici nakon uvećanja zadnjice pomoću implantata

Nakon intervencije uvećanja zadnjice impantatima  pacijent se zadržava na bolničkom lečenju od 1 do 4 bolnička  dana u dogovoru  sa hirurgom.

Uvećanje zadnjice filerima

Uvećanje zadnjice filerima (Aquafilling gelom) se obavlja ubrizgavanjem filera u potkožno tkivo (prostor između kože i sedalnog mišića), pri čemu se filer ubacuje kroz ubodne rezove veličine 2-3 mm. Ova hirurška metoda uvećanja zadnjice je prilično komforna za pacijenta.

Nakon ovakve intervencije, pacijent nije u mogućnosti da sedi i leži na leđima oko 10 dana.

Boravak u bolnici nakon uvećanja zadnjice filerima

Nakon intervencije uvećanja zadnjice fillerima pacijent se posle kratkog  oporavka isti dan otpušta na kućno lečenje ili zadržava u bolnici u dogovoru  sa hirurgom.

Ko je idealan kandidat za uvećanje zadnjice?

Uvećanje zadnjice ima za cilj da poboljša prirodne krivine na zadnjem delu tela pacijenta. Zahvat takođe može dodati volumen i postići kružni izgled na ravnoj ili maloj zadnjici, zarad dobijanja izbalansiranog profila tela.

  • Ako vam je zadnjica suviše mala u odnosu na telo i želite više izbalansiran izgled
  • Ako je vaš oblik zadnjice suviše ravan ili kvadratast, a vi želite mladalački i zakrivljen izgled
  • Ako je gubitak težine ili proces starenja zapostavio guzove i oni su opušteni ili ravni
  • Ako se odeća i kupaći kostimi ne uklapaju ispravno na vašoj slici
  • Ako ste dobrog zdravstvenog stanja, imate pozitivan stav i realna očekivanja, vi ste verovatno dobar kandidat za ovu proceduru.

Oporavak nakon hirurškog uvećanja zadnjice

Uvećanje zadnjice
Uvećanje zadnjice

Nakon procedure uvećanja zadnjice transferom masnog tkiva, implantatima ili filerima, treba izbegavati sedenje ili ležanje na zadnjici u periodu od dve do tri nedelje, da bi se postigao maksimalan učinak zahvata. Tokom ovog perioda, može se nositi kompresiono odelo, da bi se smanjio otok. Pacijenti mogu doživeti bol ili nelagodnost, modrice i otok nakon intervencije uvećanja zadnjice. Otok se obično povlači do šeste nedelje oporavka.

U slučaju povećanja zadnjice sopstvenom mašću, kao što smo već napomenuli, pacijent neće moći da sedi od 10 do 15 dana, a biće prisutni minimalna neugodnost ili bol. U hirurškom postupku koji uključuje implantate, kompletno savijanje kuka je ograničeno na oko nedelju dana, a pacijent neće moći da sedi od 10 do oko 14 dana. Tokom ovog perioda, važno je dozvoliti da se mišićni slojevi dobro i na ispravnom položaju zaleče. Ipak, bilo koji postoperativni bol ili nelagodnost može se lako kontrolisati upotrebom odgovarajućih lekova protiv bolova.

Većina pacijenata se vrati na posao u roku od dve nedelje nakon operacije i mogu da nastave sve normalne aktivnosti u roku od četiri nedelje.

Za više informacija možete zakazati konsultacije pozivom na broj telefona Atlas opšte bolnice: +381 11 785 88 88.