Podizanje obrva

Estetska hirurgija i korekcija lica

Podizanjem obrva do vedrog i mladalačkog izgleda

Spuštene obrve mogu biti urođena ili stečena karakteristika lica. Ako imate umoran izgled lica, osećaj težine ili vam očni kapci smanjuju vidno polje – ovom intervencijom se mogu otkloniti nabrojani problemi.

Veoma brzo, u uslovima lokalne ili opšte anestezije, možemo korigovati visinu obrva, podići obrve u unutrašnjem, srednjem, spoljašnjem delu ili u sva tri sektora.

Pomoću operativnog zahvata podizanje obrva, obrve se mogu podići jednostavno i efikasno.podizanje obrva

Podizanjem obrva  postiže se efekat da obrve budu na višoj poziciji nekoliko milimetara. Nekada je za otvoren, vedar, mladalački pogled, dovoljno podići samo spoljašnji deo obrva. U novije vreme to se jednostavno može postići aplikacijom Botoksa. Ipak, taj efekat je ograničen, traje 6 do 8 meseci. Ukoliko želite trajnu korekciju – neophodna je manja hirurška intervencija u uslovima lokalne ili opšte anestezije. Za podizanje obrva celom dužinom, načine se tri mala reza u kosmatom delu čela zbog čega je ožiljak minimalan i praktično nevidljiv. Podizanje obrva se može ostvariti primenom konca koji se resorbuje ili konca koji ostaje trajno.

Za vreme intervencije ukoliko se odluči za lokalnu anesteziju pacijent nije uspavan i može zajedno sa svojim hirurgom da odluči koliko će obrve biti podignute.U istom aktu može se uraditi i operacija gornjih ili donjih kapaka kao i aplikacija filera što je kompletan tretman za ulepšavanje ovog dela lica.

 

Oporavak nakon intervencije podizanja obrva

Oporavak nakon intervencije podizanja obrva je brz. Već sutradan se možete vratiti svojim redovnim obavezama. Koža čela iznad obrva se nabira i to traje 15 dana. Nabori spontano nestaju, a obrve ostaju savršeno podignute.