Korekcija brade

Estetska hirurgija i korekcija brade

Estetska hirurgija lica | Korekcija brade

Korekcija brade je kozmetička hirurška intervencija kojom se može poboljšati oblik i veličina brade.

Korekcija brade
Korekcija brade

Poznata i pod nazivom genioplastika, ova tehnika konturisanja lica u velikom broju slučajeva može drastično poboljšati izgled brade, povećati je, smanjiti ili ublažiti njenu liniju, i tako uskladiti crte lica.

Postoje dva osnovna postupka operacije brade, u zavisnosti od anatomskih karakteristika i specifičnih potreba pacijenta. Najčešća intervencija korekcije brade je korišćenje silikonskog implantata koji se oblikuje prema potrebama pacijenta. Drugi način podrazumeva hirurško pomeranje kosti brade, bez potrebe za ugradnjom implantata.

Korekcija brade veoma se često radi kao dodatna procedura koja upotpunjuje rezultate korekcije nosa. U takvoj kombinaciji, mala korekcija brade i fino preoblikovanje nosa daju kao rezultat idealan profil i prefinjene crte lica. Suptilna promena koja može drastično poboljšati oblik vašeg lica i dovesti njegove crte u prirodan sklad, što vam dodatno može povratiti izgubljeno samopouzdanje.

Konsultacije za korekciju brade

Na konsultaciji ćete biti u prilici da sa doktorom do detalja razgovarate o svojim potrebama i očekivanjima u vezi sa intervencijom brade, kao i da uz njegovu stručnu pomoć i savete pronađete najbolju opciju i rešenje vašeg problema, kako biste došli do optimalnih krajnjih rezultata.

Postupak korekcije brade

Oporavak nakon intervencije

Nekoliko dana nakon operacije u predelu donjeg dela lica mogu se pojaviti blagi otok i modrice.

korekcija brade
korekcija brade

Kao u slučaju bilo koje hirurške intervencije, najvažnije je tokom oporavka slediti postoperativne instrukcije koje će vam biti jasno objašnjene pre same intervencije.

Obično je potrebno najmanje nedelju dana mirovanja kod kuće, i tokom tog vremena savetuje se uzimanje mekše hane, kako bi se zaštitio ožiljak na predelu brade.

Takođe, zavisno od procedure koja je rađena i vaših životnih navika, doktor će vam dati preporuke o količini fizičkih i sportskih aktivnosti za vaš specifičan slučaj.

Ukoliko želite više informacija o zahvatima korekcije brade dostupnim u našoj bolnici, pozovite nas i rado ćemo vam zakazati konsultacije.

split Atlas Estetic

 

Cena korekcije brade:

od 1000 eur