Fejslifting

Estetska hirurgija i korekcija lica

Estetska hirurgija lica | Fejslifting

Vaše lice je prva stvar koju ljudi vide kada se upoznajete.

Fejslifting
Fejslifting

Vaše lice može učiniti da se osećate lepim, samouverenim, uspešnim, što može ostaviti snažan utisak na druge.

Čovek se oslanja na svoj izgled koji pomaže u prepoznavanju, komunikaciji i ostavljanju prvog utiska vašeg identiteta i ličnosti.
Ako ste primetili pojavu znakova starenja lica, kao što su opuštena linija vilice, ispijeni obrazi ili opuštena koža, možda bi vas moglo zainteresovati na koji način vam fejslifting procedura u Atlas bolnici može pomoći da povratite mladalački izgled iz ranijih godina. Naši pacijenti nakon fejslifting operacije, pored toga što dobijaju osveženo lice, često povrate i samopouzdanje.

Postupak Fejslifting

Postupak fejsliftinga, ili ritidektomija, u velikoj meri zavisi od individualnih karakteristika i ličnih ciljeva pacijenta.

Rez naješće počinje u liniji kose iznad ušiju, prati liniju uha i iza uha. Ovi rezovi se prave na takav način da su obično dobro skriveni linijom kose.

Tokom operacije zatežu se opušteni mišići lica i ostalo meko tkivo, kako bi se stvorile mladalačke konture ispod kože lica. Nakon rekonture dubokog tkiva koža se zateže i postaje glatka, što obezbeđuje dugotrajni podmlađeni izgled. Ovakav višeslojni pristup fejsliftingu daje daleko bolje i dugotrajnije rezultate u odnosu na tradicionalne metode zatezanje.

Trajanje samog postupka može varirati. Često se fejslift operacija kombinuje sa drugim intervencijama na licu, poput podizanja obrva, presađivanja masnog tkiva, korekcije očnih kapaka ili rinoplastike. Tokom konsultacija, naš tim doktora može vam pomoći da se opredelite koja bi procedura ili kombinacija procedura na najbolji način ispunila vaša očekivanja.

Pitanja i odgovori

Ne postoji određeno prikladno doba za fejslifting intervenciju. Mi smo imali iskustva sa pacijentima različitih godina, u različitim životnim fazama i okolnostima. Najbolji način da saznate da li ste spremni jeste da dođete kod nas na konsultacije.
Naravno! Fejslifting se često kombinuje sa korekcijom očnih kapaka, postupkom podizanja obrva, presađivanjem masnog tkiva, rinoplastikom ili korekcijom brade. U nekim slučajevima, pacijenti se opredeljuju i za istovremene intervencije na drugim delovima tela, kako bi smanjili vreme oporavka nakon operacije. Prilikom prve konsultacije, doktor će razmotriti sve vaše potrebe i posavetovati vas da li biste bili podobni za neku dodatnu intervenciju.
Mnogi pacijenti izgledaju i osećeju se dobro već oko dve nedelje nakon operacije. Ukoliko se osećate prijatno, možete se vratiti na posao dve nedelje nakon operacije, ali je potrebno uzdržati se od fizičkog napora otprilike četiri do šest nedelja nakon intervencije.
Dren se stavlja nakon operacije fejsliftinga i nosi se nekoliko dana. Najčešće se uklanja prilikom prve postoperativne kontrole.
Kao i kod najvećeg broja drugih hirurških intervencija, rezultati fejsliftinga najčešće traju dugi niz godina, ali nisu permanentni. Posle „vremenskog reseta“ koji ste postigli fejsliftingom, nastavlja se prirodno starenje. Kako biste maksimalno produžili vreme vidljivih pozitivnih rezultata, izuzetno je važno da vodite računa o nezi i zdravlju vašeg tela i kože u godinama koje slede nakon fejsliftinga. Savetujemo da koristite kvalitetne proizvode za negu kože, svakodnevno kožu štitite od sunca, jedete zdravo i bavite se fizičkim aktivnostima. Pored blagotvornih efekata po vaše zdravlje, to će doprineti i produženju rezultata vašeg fejsliftinga.
Rezovi se najčešće prave iza ušiju i duž linije kose, sa ciljem da naoko budu neprimetni, i da se lako mogu sakriti kosom.
Postoje brojne odlične, ali kratkoročne zamene za fejslifting, kojima se ne može doći do istih i trenutnih rezultata kakve pruža fejslifting, ali se mogu postići blaga poboljšanja.

 

Oporavak nakon fejsliftinga

facelifting
facelifting

U roku od nekoliko sati nakon fejslifting intervencije, ili ćete biti upućeni na oporavak kod kuće, ili ćete preko noći ostati u našoj bolnici.

U zavisnosti od obima vaše intervencije i toka oporavka, dobićete preporuku naših doktora.

Nakon fejsliftinga normalna je pojava blagog otoka i modrica, koji bi trebalo da splasnu tokom dve do tri nedelje. Kako bi se ubrzao proces ozdravljenja posle fejsliftinga, savetujemo da sledite uputstva i postoperativne instrukcije koje će vam doktor dati pre operacije. Pacijentima se obično savetuje da se uzdrže od fizičke aktivnosti četiri do šest nedelje nakon operacije, a većina pacijenata najčešće se može vratiti na posao dve do četiri nedelje nakon intervencije. Budući da je ovaj postupak veoma individualizovan, o raspoloživom vremenu potrebnom za oporavak najbolje je napraviti plan sa doktorom prilikom konsultacija.

Ako želite da saznate više o fejsliftingu, pozovite nas i zakažite konsultacije na našim doktorima.

 

split Atlas Estetic

Cena faceliftinga u zavisnosti od regije koja je obuhvaćena:

full facelifting (celo srednje lice i vrat)

6500 eur

čeoni lifting (+ podizanje obrva)

2200 – 3000 eur

vertikalni lifting (operacija srednjeg lica)

1600 – 2100 eur

lifting obrva

od 2000 eur