Mezoterapija

Regeneracija i korekcija kože Mezoterapijom

Antiaging | Mezoterapija

Mezoterapija je savremena metoda koja se koristi u cilju regeneracije kože i uklanjanja finih, tankih bora.

Mezoterapijske koktele koristimo za podmlađivanje, zatezanje, podizanje, osvežavanje lica, tela, vrata, regije dekoltea i šaka

Mezoterapija
Mezoterapija

Ova tehnika, otkrivena je još 1952. godine i od tada se koristi u različite svrhe, uključujući smanjenje telesne težine, kao i uklanjanje masnih naslaga i celulita.

Mezoterapija najefikasnije poboljšava strukturu kože koja je tokom godina izgubila tonus i postala dehidrirana.

Zašto je mezoterapija dobra?

Mezoterapijom se koža podmlađuje, zateže i hidrira, povećava se njena elastičnost i čvrstina, reguliše se rad lojnih žlezda, smanjuju se proširene pore i uklanjaju fine tanke bore na licu, stimuliše rast kose, smanjuje seboreja, revitalizuje oslabljena i oštećena kosa.

Postiže se bolja hidracija, a proces starenja se značajno usporava. Dolazi do poboljšanja protoka krvi i stvaranja novog kolagena kože. Efekat je brzo vidljiv. Rezultat je svežiji, mlađi izgled i umanjene bore.

Kako se izvodi postupak ?

Mezoterapija se primenjuje na licu, telu i kosi.

Procedura se sastoji od unošenja vitaminskih koktel,  spremljenih samo za vas, putem tankih iglica u središnji deo kože, odnosno, mezoderm.

U koktelima se nalaze hijaluronska kiselina, aminokiseline, multivitamini (A, E, C i D), kompleks vitamina B i minerali, a u pojedinim koktelima se nalazi i DMAE (dimetilaminoetanol), koji povećava mišićni tonus.

Postoji nekoliko tehnika aplikacije koktela, a one se razlikuju prema dubini na kojoj se aplikacija vrši.

Izbor tehnike je veoma važan jer se tako postiže adekvatan rezultat.

Na prethodno dezinfikovanu kožu vrše se površinski ili duboki ubodi iglicama u rasponu od 0,5 do 0,7 cm. Tretman traje oko 15 do 30 minuta u zavisnosti od površine regije.

Postupak ne izaziva bol, već samo blago peckanje. U tom slučaju, moguće je koristiti lokalni anestetik u vidu kreme da bi tretman protekao što prijatnije.

Idealno je da se uradi 3 do 5 tretmana u razmaku od dve nedelje, a nakon toga faza održavanja jednim tretmanom na svakih 6 meseci. Odjednom se može uraditi mezoterapija više regija.

Za još bolje rezultate mezoterapija može da se kombinuje sa PRP tretmanom i tretmanom hijaluronskom kiselinom.

Koji tretmani se sve koriste u mezoterapiji?

Atlas estetika nudi svojim korisnicima sledeće tretmane:


Botox like tretman lica

Ovaj tretman daje sličan efekat kao botoks, a rezultati traju oko mesec dana. Jedna smo od retkih klinika koje imaju ovaj tretman u svojoj ponudi. Tretman se koristi za redukciju dubljih bora u regiji čela i oko očiju. Koktel sadrži supstancu sličnu botoksu – Argireline. Ako imate duboke bore kojih želite da se rešite, a ne želite da koristite botoks, ovo je idealan tretman za vas. Broj tretmana zavisi od želje pacijenta, a razmak između tretmana je 4-6 nedelja.


Tretman uklanjanja fleka na koži i hiperpigmentacija

Hiperpigmentacije ili fleke su tamna područja na koži koja nastaju usled prekomernog izlaganja suncu. Mogu se pojaviti i kao posledica hormonskog poremećaja, uzimanja kontraceptivnih pilula i u trudnoći. Često nastaju i kao posledica starenja. Koktel za ovaj tretman sadrži aktivne supstance koje smanjuju aktivnost procesa koji dovodi do hiperpigmentacija, redukuje postojeće fleke, te obnavlja i regeneriše kožu. Prvi rezultati su vidljivi već nakon par tretmana. Broj tretmana i razmak između tretmana je individualan.

Može da se kombinuje sa ostalim tretmanima, a za najbolje rezultate kombinuje se sa hemijskim pilingom.


Tretman za uklanjanje tamnih podočnjaka

Za ovaj tretman koristi se poseban mezoterapijski koktel za izbeljivanje koji na efikasan način otklanja tamne kolutove oko očiju. Broj tretmana koji je potreban je individualan. Može se u pojedinim slučajevima kombinovati sa tretmanom hijaluronskom kiselinom.


Mezoterapija kose

Za ovaj tretman koristi se poseban mezokoktel namenjen isključivo za kosu. Tretman utiče na smanjenje gubitka kose, podstiče rast novih vlasi, obnavlja i ojačava folikul dlake i vraća sjaj vašoj kosi. Mezokoktel u svom sastavu između ostalog sadrži i Minoksidil koji daje izuzetan benefit vašoj kosi. Efekat je bujnija, sjajnija i gušća kosa. Tretman se jednako uspešno primenjuje i kod žena i kod muškaraca. Prosečno je potrebno 5-8 tretmana sa razmacima između tretmana 10-14 dana.

Idealno je kombinovati ga sa PRP kose.


Anticelulit tretman

Koriste se  kokteli koji u svom sastavu sadrže supstance koje utiču na topljenje masnih naslaga, poboljšanje limfne drenaže, cirkulacije i diureze. Rezultat tretmana je zategnutija i čvršća koža, masne naslage su redukovane, a samim tim je došlo i do smanjenja u obimu. Tokom jednog tretmana može da se uradi više regija.

Za brže i efektnije rezultate može da se kombinuje sa lipolizom, tretmanom limfne drenaže i anticelulit masažom.

Broj potrebnih tretmana je 6-8, a prvi rezulati su vidljivi nakon drugog ili trećeg tretmana. Idealno je da razmak između tretmana bude 7-14 dana.

 

Tretman za redukovanje strija

Strije su crvenkaste ili beličaste linije koje se najčešće javljaju na butinama, stomaku, grudima, leđima ili rukama. Češće se javljaju kod žena. Nastaju kao posledica kidanja i tanjenja kolagena i elastina u dubljim slojevima kože. Samim tim koža gubi čvrstinu. Na početku strije su crvenkaste boje koje im daju krvni sudovi koji se u kasnijoj fazi retrahuju te strije postaju beličaste. Najčešće nastaju u trudnoći, adolescenciji i prilikom velikih oscilacija u kilaži. Za ovaj tretman koristi se mezokoktel bogat supstancama koje utiču na sintezu kolagena i elastina.

Tretman se izvodi na svakih 7 dana, potrebno je 5 do 6 tretmana. Najčešće nije moguće uklanjanje strija u potpunosti, ali se one u značajnoj meri redukuju te se poboljšava izgled cele regije.

Tretman se može kombinovati sa PRP tretmanom ili hemijskim pilingom. 


Lipoliza

Predstavlja jedan od najpopularnijih tretmana. Ukoliko vam smetaju masne naslage u određenoj regiji i želite da ih se otarasite na brz i lak način, lipoliza je pravi tretman za vas. Lipolitički koktel se malim iglicama aplicira u masno tkivo na željenom mestu, a njegove aktivne supstance razlažu masne naslage. Sastav i količina potrebnog lipolitika određuju se individualno. Najčešće tretirane regije su stomak, bokovi, zadnjica i podbradak. Ovaj tretman u značajnoj meri redukuje masne naslage, samim tim dolazi i do značajnog smanjena u obimu. Rezultati su najčešće vidljivi već nakon drugog tretmana. Preporučuje se da se uz tretman koriguje ishrana, pojača unos vode i fizička aktivnost. Potrebno je 3-6 tretmana u razmaku od 2-4 nedelje.

Rezultati su trajni ako se pacijent pridržava zdravog načina života.