Intimna hirurgija žene

Intimna hirurgija žene i vaginalno podmlađivanje

Intimna hirurgija žene

Intimna plastična hirurgija za žene je poslednjih godina sve više popularna, a uglavnom obuhvata rekonstrukciju, tj. zatezanje, smanjenje veličine i estetsko ulepšavanje vagine.

Intimna hirurgija žene
Intimna hirurgija žene

Vaginalno podmlađivanje podrazumeva nekoliko hirurških procedura koje smanjuju tonus zidova i mišiće vagine. Mnoge žene gube vaginalnu mišićnu snagu nakon porođaja, ali i zbog ekstremnih promena težine, zbog starosti, napornih aktivnosti ili genetike.

Postoji veliki broj razloga, zašto žena poželi da uradi vaginalno podmlađivanje. Eksperti Atlas estetike u potpunosti shvataju osetljivost ovog pitanja, koji često mogu da izazovu osećaj stida kod pacijenata, i pobrinuće se da saslušaju sve vaše probleme i odgovore na sva pitanja.

Intimna plastična hirurgija popravlja disfunkciju i ulepšava estetiku ženskih skrivenih regija.

Intimna hirurgija za žene podrazumeva kozmetičko-operativne procedure kojima se može poboljšati izgled i osećaj u stidnim regijama. Za  neku od intimnih hirurških procedura odlučuje se sve veći broj žena.

Ko su kandidati za intimnu hirurgiju?

Vaginalno podmlađivanje će pomoći i minimizirati niz neželjenih simptoma koji proističu iz vaginalne neelastičnosti.

Neki od uobičajenih razloga za prolazak kroz proceduru podmlađivanja vagine uključuju:

  • Neelastičnost vaginalnog zida ili otvora (najčešće posle porođaja)
  • Gubitak sveukupne vaginalne otpornosti, što može izazvati:

Nelagodnost kada se koriste tamponi

Teškoće pri postizanju seksualne stimulacije

Primetan osećaj izgubljene snage mišića

Zvuci iz vagine tokom seksualnog odnosa ili fizičke aktivnosti

Važno je napomenuti da ovi simptomi mogu biti uzrokovani i nekim drugim faktorima, a detaljnim i stručnim pregledom može se odrediti njihovo poreklo. Bez obzira na razloge zašto želite da uradite vaginalno podmlađivanje, naši eksperti vam stoje na raspolaganju za sve vidove konsultacija i definisanja procesa tretmana.

Mnoge pacijentkinje biraju kombinaciju vaginalnog podmlađivanja i proceduru Labioplastike. Ova kombinacija omogućava smanjenje viška kože od unutrašnjeg dela i spoljašnje usne, kao i da se izvrši unutrašnje mišićno stezanje.

U osnovi postoji nekoliko intimnih plastičnih intervencija:

– Reduktivna labioplastika ili nimfoplastika (smanjenje i / ili preoblikovanje, odstranjivanje suvišne kože stidnih usana). Operacija se obično sprovodi pod opštom anestezijom

– Himenoplastika (rekonstrukcija himena bez vidljivog traga, tzv. “vraćanje nevinosti“). Može da se sprovodi pod lokalnom anestezijom, a rekonstrukcija je kao u prvobitnom stanju nakon jednog meseca.

– Vaginoplastika (zatezanje mišića vagine)

– Liposukcija pubičnog prostora u cilju eliminacije masnih naslaga iznad pubičnih dlaka.

Reduktivna labioplastika

Intimna hirurgija ženeReduktivna labioplastika se sastoji u smanjenju veličine malih stidnih usana (labia minora) za koje se smatra da su preterano razvijene.

Preterano razvijena labia minora ponekad čak dovodi do funkcionalne nelagodnosti u svakodnevnom životu (tesna odeća, sportske aktivnosti, seksualni odnosi itd.). Operacija uključuje resekciju viška sluzokože. Ožiljak može biti uzdužni (kada se koristi uzdužna tehnika) ili transverzalni („klinasta resekcija“), u zavisnosti od morfologije svakog pacijenta. Labioplastika se izvodi pod lokalnom ili opštom anestezijom prema individualnim preferencama. Šavovi su resorptivni i nestaju za samo 3 nedelje.

Nakon ove intervencije, možete nastaviti sa normalnim tuširanjem svega dan nakon operacije. Što se tiče kupanja u kadi, to se mora izbeći oko 3 nedelje. Ne preporučuje se nošenje tesne odeće i moraju se izbegavati seksualni odnosi oko 3 do 4 nedelje nakon operacije.

Ako postoji i višak kože na klitorisu, klitoridoplastika se može kombinovati sa ovom procedurom.

Rekonstrukcija himena

Himenoplastika ili rekonstrukcija himena je operacija koja ima za cilj obnovu integriteta himena i povratak njegove gotovo iste strukture kao kada je pacijentkinja bila nevina. Bez obzira na razloge za ovu vrstu vaginalne rekonstrukcije, ona se može sprovesti u bilo kom uzrastu i bez obzira na broj prethodnih seksualnih odnosa. Operacija se izvodi pod lokalnom ili opštom anestezijom, često prema željama pacijenta.

Nakon ove intimne hirurgije šavovi se resorbuju za 3 nedelje. Tuširanje se može nastaviti dan nakon operacije. Uobičajeno ne postoji bol. Kontrola se obavlja nakon 3 nedelje postoperativno i tada se vrši konačno ispitivanje ishoda operacije.

Vaginalno zatezanje ili vaginoplastika

Vaginalno zatezanje ili vaginoplastika predstavlja proceduru „podmlađivanja“ u kojoj se zateže vagina, što je čest zahtev od strane žena nakon što su prošle kroz prirodni porođaj, što može prouzrokovati da vagina postane još više istegnuta.

Vaginoplastika može uključivati klasičnu operaciju „ići pod nož“, mada su ponekad dostupne i neinvazivne procedure – poput laserske hirurgije. Ova vrsta intervencije takođe pomaže u slučaju stresne urinarne inkontinencije.

Liposukcija pubične oblasti

Kao i drugde na telu, masti se mogu akumulirati u pubičnom prostoru, delu tela između ženskog polnog  organa i donjeg stomaka, što može odavati vrlo negativan estetski utisak, naročito kada je žena naga ili nosi kupaći kostim. Medjutim, ne treba očajavati, jer i ovaj deo ženskog tela takođe može biti podvrgnut liposukciji.

Hirurg pre same operacije treba da razmotri anatomiju abdominalnog regiona, nakog čega se obavljaju i ostale pripreme za intimnu plastičnu hirurgiju.

Praktično ova hirurška tehnika se sastoji u usisavanju viška masti kroz finu kanilu. Količina masti koju treba ukloniti zavisi od prisutnosti viška masti i zahteva pacijenta. U teoriji se ova operacija može izvoditi pod lokalnom anestezijom, ali se u praksi često izvodi pod kratkoročnom opštom anestezijom, jer je ovo prilično osetljiva oblast i vrlo delikatna lokacija na telu.

U većini slučajeva postoperativne posledice su jednostavne po prirodi. Preporučuje se da pacijent nosi odgovarajući “gaćice-pojas“ oko 4 nedelje nakon liposukcije ovog dela tela.

Treba napomenuti da liposukcija pubičnog dela obično dovodi do velikog edema u vulvarnom regionu, koji ostaje otečen oko 2 nedelje. Tuširanje je dozvoljeno dan nakon operacije pa nadalje, ali se seksualni odnosi ne preporučuju u trajanju od 2 do 3 nedelje. Ožiljak je obično izuzetno diskretan. Pacijent bi trebao znati da će edem trajati 1-3 meseca i da je potrebno oko šest meseci da se postigne krajnji željeni rezultat ove operacije.

Oporavak nakon intimne hirugije

U roku od 1 do 2 sata nakon operacije u dogovoru sa hirurgom pacijentkinja će biti otpuštena na kućno lečenje ili u slučaju potrebe prenoćiti u bolnici. Pacijentkinja će biti upoznata sa detaljnim post-operativnim instrukcijama kojih se treba pridržavati zarad potpunog i uspešnog oporavka.

Većina pacijentkinja doživljava blage nelagodnosti nakon vaginalnog podmlađivanja, i moguće je u tom slučaju prepisati određene medikamente zarad prijatnijeg oporavka. Oni se uglavnom koriste 3 do 4 dana nakon operacije.

Naši eksperti savetuju da je potrebno najmanje 5 do 7 dana za oporavak. U okviru tog vremena, važno je da se pacijentkinja što više odmara i relaksira. Pacijentkinjama se savetuje da najmanje 4 nedelje izbegavaju vežbanje i teretanu, kao i bilo koje druge naporne aktivnosti. Tokođe je neophodno suzdržati se od bilo kakve solo seksualne ili seksualne aktivnosti sa partnerom, kao i upotrebe tampona, najmanje 6 nedelja nakon operacije.

Intervencija intimne plastične hirurgije može da se kombinuje i sa drugim hirurškim kozmetičkim procedurama. Sve procedure obično traju oko 2 sata, i uglavnom se vrše ambulantno. Većina pacijenata je u stanju da se vrati kući ubrzo nakon završetka postupka.

Za više informacija pozovite telefon našeg call centra i zakažite konsultacije: +381 11 785 88 88.