Hijaluronski fileri

Prirodnim putem do savršenog izgleda

Antiaging | Hijaluronski fileri

Hijaluronski fileri su prirodni gelovi koji sadrže hijaluronsku kiselinu za injektiranje u kožu i potkožni deo radi korekcije bora lica kao i za volumen usana.

Hijaluronski fileri
Hijaluronski fileri

Hijaluronska kiselina sadržana u hijaluronskim filerima, po svom sastavu veoma je slična hijaluronskoj kiselini koja se nalazi u organizmu.

Tretmanom se postiže mladalački izgled lica i kože popunjavanjem bora, popunjavanjem potkožnog tkiva kao i podizanjem i modeliranjem krivih kontura lica.

Pored toga, cilj ubrizgavanja je: produkcija kolagena, elastina i hidratacija, ispunjavanje bora, ispunjavanje i stimulacija ožiljaka od akni, uvećanje volumena na licu, hidratacija i uvećanje usana, konturiranje lica, nadokanada izgubljenog potkožnog masnog tkiva najčešće na licu i na šakama.

Hijaluronski fileri su biorazgradivi a dužina trajanja je od 6 do 24 meseca.

Kako se izvodi postupak ?

Aplikacija hijaluronskih filera zavisi od dubine bore i same procene plastičnog hirurga.

Procedura traje od 10 do 15 minuta i može se prethodno aplikovati lokalni anestetik u obliku kreme, a kod uvećanja usana i lokalni anestetik koji se ubacuje u sluzokožu na sličan način kao za rad na zubima kod stomatologa.

Neposredno posle tretmana može da se pojavi blago crvenilo kože, otok ili svrab u tretiranoj regiji.

To je prirodna reakcija i traje nekoliko sati, a najviše 2 dana.

Inicijalni otok nakon punjenja usana može da traje nekoliko dana.

Veoma je važno izbegavanje dodirivanja regije koja je tretirana 6 sati nakon tretmana.

Osim toga, dok se otok i crvenilo ne povuku nije poželjno izlaganje suncu, solarijumu i jakoj hladnoći.

Pri ubrizgavanju injekcije moguće je da na mestu uboda nastane minimalna modrica koja se povlači za 2 do 3 dana.

Ubrizgani preparati se razgrađuju s vremenom, tako da se pacijenti najčešće javljalju za novi tretman nakon 6 meseci do godinu dana.

U poslednjih nekoliko godina, sve je veća primena ove tehnike i kod pacijenata koji žele da podmlade svoje šake jer se tokom godina izgubila jedrina i potkožno tkivo.

Ubrizgavanjem hijaluronske kiseline u potkožni deo u kombinaciji sa hemijskim pilinzima, obnavlja se struktura kože i postiže mladalački izgled šaka.