Korekcija jagodica

Estetska hirurgija i korekcija jagodica

Korekcija jagodica

Jagodice su ključni element harmonije i lepote lica.

Korekcija jagodica
Korekcija jagodica

Ako postoji bilo koji genetski ili slučajni uzrok gubitka volumena u ovom području, to je moguće obnoviti korekcijom jagodica. Za ovu svrhu mogu se koristiti i hirurške i nehirurške metode.

Starost je takođe uzrok varijacije u obliku i položaju jagodica, tako da korekcija jagodica u kasnijim godinama života može bitno poboljšati izgled lica, čineći da ono izgleda svežije i mlađe.

Iz navedenih razloga, estetska korekcija jagodica izvodi se uglavnom uz naglašavanje ili uvećanje jagodičnih kostiju.

Često je dovoljna korekcija koja meri samo nekoliko milimetara da bi se postigao željeni rezultat. U svakom slučaju estetski hirurg će vam pomoći da napravite pravi izbor. U Atlas opštoj bolnici tokom konsultacija možete slobodno i otvoreno razgovarati o tome koji tretman je najpogodniji za vas.

Kako se izvodi korekcija jagodica?

Korekcija jagodica se izvodi sledećim procedurama:

– Injektabilni fileri

– Transplantacija masnog tkiva – prenošenje sopstvene masti pacijenta

– Umetanje implantata

Naglašavanje jagodica uz pomoć filera

Oblik lica, posebno struktura kostiju, određuje izgled vašeg lica. Kako starite, subkutano tkivo počinje da se opušta i menja oblik lica. Fileri za lice mogu podmladiti i pomoći u poboljšanju oblika vašeg lica.

Razlikujemo dve vrste filera kojima se radi korekcija jagodica:

– biorazgradive filere

– nerazgradive filere

Biološki razgradljive filere telo razlaže tokom vremena, što znači da njihov efekat polako nestaje. Najpoznatiji fileri koji se koriste za naglašavanje jagodica su zasnovani na hijaluronskoj kiselini. Fileri se ubrizgavaju veoma tankim kanilama ili iglama, tako da ne ostaju ožiljci.

Biodegradabilni fileri traju do dve godine, a zatim se tretman može ponoviti.

Prednost nerazgradivih filera je da vam je potreban samo jedan tretman, uz mogućnost doterivanja. Rezultat je trajan.

Nekoliko dana nakon tretmana videćete definitivne rezultate. Ako odaberete privremene filere, onda možete ponoviti tretman za 1 do 2 godine.

Transplantacija masti – povećanje jagodica vlastitim masnim tkivom (lipostruktura)

Lipofiling, lipostruktura – procedura koja se takođe naziva transfer masti ili transplantacija masti – veoma je uspešna za punjenje jagodičnog pojasa. Ovakva korekcija jagodica je prirodna i minimalno invanzivna, a efekat čak može biti jednako efikasan kao i kod invanzivnijih hirurških intervencija. Koristi se višak masti iz stomaka ili kukova koji je potreban da se pruži dodatni volumen kontura vaših jagodica. Masti se ubrizgavaju veoma tankim iglama ili kanilama, tako da nakon ove intervencije ne ostaju ožiljci.

Rezultati tretmana su takođe trajni. Određeni rezultati su vidljivi tek 8 nedelja nakon tretmana. Ovde nakon prvog tretmana može biti potreban drugi tretman da bi se postigli željeni rezultati, jer se masne ćelije ne prilagođavaju u novoj sredini uvek jednako.

Naglašavanje jagodica implantatima

Korekcija jagodica radi se i naglašavanjem jagodica upotrebom implantata. Hirurg ubacuje implantat kroz mali rez u unutrašnjost oka ili unutrašnjosti usta (sluzokoža gornje usne), tako da nema ožiljaka na spoljašnjem delu lica.

Operacija i anestezija

Impantat se može ubaciti uz lokalnu anesteziju, ali pacijent često bira intravenoznu sedaciju. Postupak traje između jednog i dva sata dok ste pod sedacijom. Opšta anestezija nije neophodna.

Oporavak

Kod ove vrste korekcije jagodica možete se vratiti kući nekoliko sati nakon operacije.

Posle procedure može da se primenjuje zaštitni zavoj koji se može ukloniti nekoliko dana kasnije. Nakon procedure, vaše lice će biti otečeno i može biti u modricama. To može da potraje nekoliko nedelja, pre nego što svi željeni rezultati postanu vidljivi.

Rizici

Kao i kod drugih operacija, uvek postoji rizik od dobijanja infekcije, asimetrije ili odbacivanja implantata. Ponekad implant treba ukloniti. Ako doživite bilo kakav bol sa groznicom tokom nekoliko dana nakon procedure, odmah kontaktirajte lekara.

Konačni rezultati ubacivanja implantata su vidljivi samo nekoliko nedelja nakon procedure, kada prođu otok i modrice. Korekcija jagodica sa implantatima ne ostavlja za sobom vidljive ožiljke. Rezultati povećanja jagodica sa implantatima su trajni. Ako je potrebno, implantati se mogu lako i ukloniti.

Ukoliko su vam potrebne detaljnije informacije pozovite call centar Atlas opšte bolnice i zakažite konsultacije kod estetskog hirurga: +381 11 785 88 88.