Mommy makeover

Estetska hirurgija posle procesa trudnoće

Estetska hirurgija | Mommy makeover

Mommy makeover je bilo koja kombinacija estetskih intervencija koje vraćaju pre porođajni izgled novopečenim mamama.

mommy makeover

Može se reći da se tipičan Mommy makeover sastoji od abdominoplastike, estetske operacije grudi kao što je povećanje, podizanje ili redukcija, ali i kombinacija druguh estetskih intervencija kao što su:

 • Liposukcija, ili uklanjanje viška nataložene masti.
 • Kombinacija podizanja grudi i postavljanje implantata
 • Smanjenje širine butina
 • Zatezanje kože na gornjem delu ruku
 • Podizanje i zatezanje opuštene zadnjice
 • Vaginalno podmlađivanje

Atlas estetic, kao deo Atlas opšte bolnice, sa iskusnim hirurzima u oblasti plastične i rekonstruktivne hirurgije- na čelu sa Dr Lazarem Pajevićem, posvećeni su povratku vašeg tela u stanje pre trudnoće.

Kombinovanjem različitih hirurških intervencija naš ekspertski tim može da transformiše vaše telo i dovede ga u željeni izgled. Mommy Makeover će vam pomoći da se osećate privlačnije, samopouzdanije i udobnije u svom telu. Ona će vam omogućiti da uživate u radostima materinstva.

Pitanja i odgovori

Mommy Makeover tretman se sastoji od kombinacije hirurških procedura dizajniranih da prepoznaju fizičke promene koje se dešavaju u ženskom telu nakon trudnoće, dojenja i efekte starenja i gravitacije. Sledeće operacije se mogu uključiti u postupku Mommy Makeover:

  • Zatezanje stomaka
  • Liposukcija (zadnjica, butine i / ili ruke)
  • Hirurgija dojke (uvećanje i / ili podizanje)
  • Hirurgija kože ruku
  • Vaginalno podmlađivanje
Napredak u hirurškim tehnikama i povećanje svesti o mogućnostima koje Mommy Makeover tretman donosi, ohrabruje žene da povrate svoje telo u stanje pre trudnoće. Nedavno istraživanje je pokazalo da su u SAD više od 325.000 Mommy Makeover operacija izvede na žene između 20 i 39 godina starosti.
Dobićete detaljne instrukcije o tome kako najbolje da se pripremite za operaciju. Pacijenti treba da se uzdrže od pušenja i uzimanja bilo kakvih antiinflamatornih lekove i / ili anti-koagulantnih lekove ili dodatke (npr, aspirin, vitamin E i beli luk suplemenati) u trajanju od najmanje 2 nedelje pre operacije. Oni mogu povećati rizik i dovesti do komplikacija. Važno priprema za vaš oporavak posle operacije su:

  • Organizujte svoje poslove i raspored, tako da možete potpuno da se opuste i odmore posle operacije.
  • Dogovorite da vas neko dovede do klinike i da po vas posle operacije dođe (ako se ne odlučite da ostanete u stacionarnom delu Atlas bolnice) – pacijentima nećete biti dozvoljeno da odu sami.
Mommy Makeover operacija će varirati u tehnici i vremena, zavisno od toga koji se pojedinačni postupci izvode. Naš hirurg će vam objasniti svaku proceduru detaljnije tokom procesa konsultacija i ponovo pre operacije kako bi se osiguralo da vi u potpunosti razumete šta operacija podrazumeva.
Određeni nivo ožiljaka nakon operacije je neizbežan. Naši eksperti su stručnjaci u stvaranju minimalne površine ožiljaka, i učiniće svaki napor da osiguraju da vaše rane zarasta lepo. Gde god je moguće, pažljivo se stavljaju rezovi u delovima koji su ili dobro skriveni na vašem telu ili se mogu lako prekriti odećom. Većina žena su toliko zadovoljni ishodom svoje operacije da ožiljci nisu problem.

split Atlas Estetic

Promene u abdomenu

mommy makeover

Promene koje se dešavaju u ženskom telu tokom trudnoće često su najprimetnije na stomaku.

Sve žene doživljavaju normalne hormonalne promene tokom trudnoće koje uglavnom služe da mišići trbušnog zida opuste i prilagode veličini bebe, dok ona raste u materici. Trbušne maramice kod nekih žena će se vratiti u stanje pre trudnoće, ali kod većine ona ostaje slobodna, što dovodi do opuštene kože, stvaranja strija ili dilatacije stomačnih mišića, a ponekad se sve ove neprijatnosti nalaze u isto vreme.

Takođe, mnoge žene prolazi kroz proceduru carskog reza, ili su imale prethodne operacije stomaka, što u oba slučaja može ostaviti udebljane, neatraktivne i bolne ožiljke.

Promene na grudima

Mnoge majke su zabrinute u toku procesa dojenja da će njihove grudi izgubiti mladalački izgled.

Ipak, promene u dojkama se događaju i prilikom trudnoće, bez obzira da li majka izabere da doji svoje dete.

Žensko telo se priprema za proizvodnju mleka i mlečne žlezde nabubre i potiskuju masna tkiva dojke.

Nakon porođaja, u većini slučajeva, te žlezde se povlače i iza sebe ostavljaju prazan prostor sa manjkom tkiva kako bi se dojka popunila. Shodno tome, grudi nakon trudnoće imaju manju punoću, tedenciju da se razvijaju niže, a u velikom broju slučajeva se javlju strije.

Promene na obliku tela

Iako većina žena može da izgubi težinu stečenu tokom trudnoće, naslage sala uvek ostaju oko kukova, na leđima i butinama, koje neće nestati uprkos redovnom vežbanju i rigoroznoj kontroli hrane kroz dijete.

Mnoge hormonalne promene koje se dešavaju u toku trudnoće rezultiraju kao trajnje deformacije ženskog tela, kao što su ove lokalne masne naslage.

Ako bilo koji od sledećih problema utiče na vas i vi želite da uradite nešto povodom tog pitanja, vi ste onda idealan kandidat za Mommy Makeover tretman u Atlas-u.