Liposukcija

Estetska hirurgija tela metodom liposukcije

Estetska hirurgija tela | Liposukcija

Bez obzira koliko redovno i naporno trenirate, koliko se kvalitetno hranite, uvek će se nači naći neki deo vaše figure koji se neda oblikovati po vašoj želji.

liposukcija
liposukcija


Na sreću, korišćenjem liposukcije i hirurškom tehnikom oblikovanja tela, možemo zajedno postići izgled koji ste oduvek želeli.

Predstavlja hiruršku tehniku kojom se isisavaju masne naslage sa određenih delova tela kako bi ono dobilo lepši i poželjniji oblik.

Liposukcija je jedna od najpopularnijih metoda za brzo oblikovanje tela.

Liposukcija se ne koristi za uklanjanje viška telesne težine, već samo za estetski izgled tela.

Ko je dobar kandidat za Liposukciju?

Galerija Pre i Posle - Liposukcija
Galerija Pre i Posle – Liposukcija

Liposukcija može biti odgovarajući tretman za vas ako imate područja masti na svom telu koje ne izgleda da reaguje na dijetu i vežbe, uključujući:

 • Zadnjica
 • Butine
 • Kukovi
 • Stomak
 • Nadlaktice
 • Vrat
 • Gornji i donji deo leđa

Ovaj zahvat se takođe naziva i lipo-skulptura tela. Liposukcija se može kombinovati sa drugim postupcima, kao što je zatezanje stomaka. Tokom zatezanje stomaka, višak kože se uklanja i preostali deo se priteže dok se okolna područja tretiraju liposukcijom da bi se postigla željena kontura.

Procedura Liposukcije

U toku postupka, naši estetski hirurzi će napraviti mali rez blizu ciljane oblasti i ubacite šuplje cevčice koje se zovu cannula.

liposukcija
liposukcija

Neželjena masne ćelije se uklanjaju putem cannula-e i prateće usisne pumpice.

Postoji nekoliko varijacija na osnovne tehnike liposukcije.

Metod koji će se na vas primeniti zavisi od broja induvidualnih faktora, o kojima će naš hirurg razgovarati sa vama u delu konsultacija i nastojaće da napravi pravi i personalizovani pristup samoj liposukciji.

Neke od tehnika koje se mogu koristiti tokom procedure liposukcije:

 

 • Tumescentna liposukcija: U masno tkivo se prethodno ubrizgava slani rastvorom koji sadrži male količine adrenalina i lokalne anestezije. Ova tehnika se obično koristi u Atlas klinici, kada se obavlja liposukcija na većim oblastima i služi da prevashodno svede na minimum krvni gubitak. Takođe povećava ukupnu količinu masti koja se uklanja, a u velikoj meri poboljšava udobnost pacijenta tokom i posle zahvata.
 • Ultrazvuk pri liposukciji: Ovo je proces u dva koraka koji koristi zvučni talas energije da razbije i rastopiti masti pre nego što se one usisaju. Ova tehnika je veoma korisna u visoko vlaknastim masnim tkivima, kao što je gornji deo stomaka, uvećane muške grudi, i oblasti na bočnim delovima bedara i kukova.
 • Laser liposukcija: Slično kao i ultrazvučna liposukcija. Uz pomoć lasera masna tkiva se razbiju i na taj način je olakšano usisavanje klasičnom metodom liposukcije.
 • Špric usisavanje: Ovaj metod se često koristi za lečenje osetljivih delove tela, kao što su lice i vrat. U ovakvim slučajevima, naši eksperti rađe koriste špric metodu, nego liposukcijske pumpice. Na ovaj način se rade tačnije i finije definišu i oblikuju detalji.
  Bez obzira na, gore navedenu, tehniku liposukcije, koja se primeni, naši eksperti su orjentisani ka izboru što tanje i finije cevčice. Njihov pravilan izbor i primena u velikoj meri utiču na krajnju figuru i rezultat.

U zavisnosti od površine koja se tretira, naš ekspertski tim se odlučuje o nivou anestezije koja će najbolje služiti vašim potrebama.

Pitanja i odgovori

Liposukcija vas neće osloboditi celulita, ali može pomoći da bude manje primetan u nekim oblastima.
Apsolutno! Često pacijenti prenose masti na zadnjici ili prostor lica, u zavisnosti od toga gde žele da vide veći volumen. Bitno je da obavestite estetskog hirurga o oblastima koje želite da poboljšate sa kalemljenje masti, da bi se unapred videlo da li ste podoban kandidat za ovu proceduru.
Većina pacijenata oseća bol i neprijatnost u toku prvih nekoliko dana nakon liposukcije. Ovo se obično može kontrolisati pomoću lekove. Većina nelagodnost subvencije za manje od 1 nedelje, mada individualno iskustvo varira.
Mnogi pacijenti će verovatno imati ožiljke nakon liposukcije. Modrice se koncentrišu u oblastima lečenja. Ožiljci i otoci će obično doseći svoj maksimum oko 7-8 dana oporavka.
Imaćete određena fizička ograničenja u prvih 4-6 nedelje nakon operacije. Ovo znači da ne treba da vežbate, idete u teretanu, ili da se bavite bilo kakvim fizički napornim aktivnostima koje bi dovele do povećanja broja otkucaja srca.

 

Oporavak posle liposukcije

Nakon procedure liposukcije, najverovatnije ćete biti opremljeni sa elastičnim kompresionim odelom, koje pomaže da otok što pre splasne.

Većina pacijenata se vraća na svoje redovne aktivnosti u roku od nedelju dana.

Naši eksperti preporučuju hodanje i različite vrste blagog vežbanja zarad maksimalnog protoka krvi i bržeg lečenja. Zahtevnije aktivnosti treba pomeriti za mesec dana ili u vremenskom periodu koji odrede eksperti Atlas estetike.

 

split Atlas Estetic

Cena liposukcije:

Liposukcija stomaka

od 1500 eur

Liposukcija butina

od 1.600 eur

Liposukcija leđa

od 1.000 eur

Liposukcija podbratka

od 800 eur

Liposukcija više regija

od 3.500 eur