Estetska hirurgija u službi zatezanja stomaka

Estetska hirurgija u službi zatezanja stomaka

Lep, zategnut i ravan stomak čini figuru privlačnom jer odeća tada najlepše stoji. Obline tada dolaze do izražaja i čine ženu zanosnom i sigurnom. Većina žena nakon trudnoće ima problem sa viškom masnog tkiva u ovoj regiji i zbog toga se osećaju manje ženstvenim i privlačnim.

Zatezanje stomaka

Jednostavan zahvat –abdominoplatika sa lakoćom rešava ovaj problem, a tu je i liposukcija kako bi celo telo bilo sređeno.

Šta je abdominoplastika?

Radi se o operaciji kojom se stomačni mišići i koža vraćaju u prvobitno stanje, kao pre trudnoće ili gojenja. Ovom intervencijom se zatežu opušteni mišići stomaka, uklanja masno tkivo i višak kože sa srednjeg i donjeg dela stomaka. Preporučuje se ljudima koji imaju veći višak masnog tkiva na stomaku, opuštenu i naboranu kožu i opuštene trbušne mišiće. Takav stomak kvari figuru i osoba često deluje zapušteno. Abdominoplastika je popularna kod oba pola i pokazala se veoma efikasnom metodom ulepšavanja figure.

Lep stomak i nakon trudnoće

Abdominoplastika je nezamenljiva kod žena kojima su nakon trudnoće trbušni mišići ostali rastegnuti. Ukoliko su nakon trudnoće pacijentkinje ostale sa nekoliko kilograma viška, savetuje im se da prvo smršaju do željene težine, a da se zatim podvrgnu intervenciji zatezanja stomaka.

Ukoliko se žena ponovo odluči za trudnoću, operacija zatezanja stomaka ne predstavlja prepreku. Moguće je da se stanje mišića i kože ponovo promeni te je poželjna revizija operacije.

Operativni postupak zatezanja stomaka

Prilikom prvog pregleda hirurg će proceniti količinu masnog tkiva i kože koje treba odstraniti, kao i stanje kompletnog organizma. Operacija zatezanja stomaka traje između dva i tri sata i izvodi se u opštoj ili lokalnoj anesteziji.

Rez se nalazi nisko u regiji koju prekriva donji veš ili kupaći kostim. Rez je ravan i izbledi nakon godinu dana od operacije. Intervencija počinje odvajanjem kože i potkožnog tkiva od mišića, na kojima se vrši zatezanje specijalnim koncima koji se resorbuju.

Zatim se odstranjuje višak masnog tkiva i kože. Rana od operacije se drenira, a konci se skidaju nakon sedam do deset dana. Operacija abdominoplastike se najčešće kombinuje sa liposukcijom struka i drugih regija tela. Ovom intervencijom je moguće rešiti i pojavu trbušne kile tako da operacija može da ima i zdravstveni značaj.

Oporavak i rezultati

Nakon operacije pacijent uglavnom ostaje u bolnici do dva dana, do skidanja drena. Nakon toga se pacijentovo stanje prati na kontrolama. Već dan nakon operacije pacijent treba da počne sa umerenim kretanjem. Prvih mesec dana od operacije je potrebno nošenje elastičnog steznika koji utiče na smanjenje otoka i održavanje forme dobijene operacijom. Prvih mesec dana je potrebno uzdržavanje od težih fizičkih aktivnosti i dizanja tereta. Rezultati su trajni ukoliko nakon operacije nema drastičnih varijacija u kilaži i trudnoća.

Atlas Estetika je lider u rešavanju ove vrste estetskih problema. Zahvaljujući velikom broju pacijenata koji nam ukazuju poverenje, stekli smo bogato iskustvo u svim varijacijama estetskih procedura i intervencija. Baveći se estetskom hirurgijom već dvanaest godina usavršili smo sve metode koje primenjujemo u oblikovanju tela i antiejdžing zahvatima.

Pacijenti u nama nalaze srdačne sagovornike koji su spremni da ih saslušaju, edukuju i daju precizno stručno mišljenje.

Atlas Estetika posluje u okviru Atlas opšte bolnice koja je smeštena u srcu Beograda. Zakažite konsultacije sa estetskim hirurgom i dozvolite sebi da se odlično osećate u svojoj koži!

28-05-2018