Zatezanje kože uz 3D mezoniti

Zatezanje kože uz 3D mezoniti

Starenjem kože lica mnoge žene gube lepo mišljenje o svom fizičkom izgledu, što utiče na njihovo samopouzdanje. Neminovno je da koža sa godinama, već nakon četrdesete, gubi elastičnost zbog istanjivanja i smanjenog lučenja kolagena i elastina. Gubitak tonusa kože i obrazi koji “vise” su pojave koje je poželjno tretirati što ranije kako bi se predupredili drastičniji znaci starenja kože.

Za mnoge dame klasičan operativni lifting lica i injekcije botoksom nisu prihvatljiva opcija rešavanja tog problema. Inovativna metoda 3D mezoniti je neoperativna i minimalno agresivna metoda, koja postiže fascinantne rezultate zatezanja i podmlađivanja kože.

Šta su 3D mezoniti?

3D Mezoniti su vlakna koja su napravljena od biorazgradivog i hipoalergijskog materijala, koji se koristi u kardiohirurgiji. Mezoniti se resorbuju u organizmu u roku od četiri do šest meseci od postavljanja. Na njihovom mestu se formira prirodna kolagenska mreža. Ta mreža pravi potporu koži i daje joj jedrinu i čvrstinu. Mezonitima se kreira mreža jer se vrlo tankim iglama ubacuju u dublje slojeve kože u različitim pravcima i nivoima.

3D mezoniti

Ta mreža se harmonično utapa u tkivo i postiže se jak lifting efekat. Postoji više vrsta mezo niti za različitu primenu: duge, kratke, glatke, spiralne i različite debljine. Metodom 3D mezoniti se efikasno rešava problem opuštene kože, lica vrata i dekoltea, nazolabijalnih bora, neutralisanje horizontalnih bora na čelu, opuštenih jagodica i mnogi drugi problemi. Apliciranjem mezoniti u dublje slojeve kože pokreću se procesi regeneracije tkiva, i koža deluje pet do sedam godina mlađe.

Kozmetička primena

Radi se o neoperativnoj proceduri koju je moguće kombinovati sa drugim estetskim procedurama kao što su hijaluronski fileri i mezoterapija. Metoda ugradnje 3D mezoniti ne ostavlja nikakve ožiljke, bezbolna je, a oporavak je brz. Pored lica, mezo niti mogu da se koriste za zatezanje vrata, dekoltea, stomaka nakon trudnoće, unutrašnje strane butine i kolena. Ovom metodom se na prirodan način rešava problem viška kože koja ostaje da visi. Procedura počinje nanošenjem anestetika u obliku kreme, a zatim i igala sa mezonitima i ukupno traje oko pola sata.

Nekoliko sati pre i posle primene mezo niti nije preporučljivo pušenje, fizička aktivnost i konzumiranje alkohola. A nekoliko dana pre i posle procedure treba izbegavati upotrebu lekova kao što je Aspirin i lekova za alergije. Uglavnom se u toku jednog tretmana lica upotrebi od 20 do 50 mezo niti. Nakon primene ove metode nema negativnih efekata na mimiku. Nakon par dana je moguće osetiti lagano zatezanje tretirane regije.

Efekti i njihovo trajanje

Mezo niti su sve popularnije u svetu jer se nakon njihove primene ne može očekivati prezategnuto i neprirodno lice. Dobijeni efekat izgleda potpuno prirodno i traje oko dve godine, nakon čega se preporčuje ponavljanje. Rezultat je vidljiv odmah nakon primene jer mezoniti daju mehaničku potporu tkivu. Najbolji efekat je vidljiv nakon tri meseca kada se pokrene proces revitalizacije kože (stvaranje kolagena i novih krvnih sudova).

Poboljšana mikrocirkulacija koži daje zdraviji izgled i vidno bolji tonus. Takođe, može se postići i redefinicija facijalnih kontura. Za samo pola sata, koliko traje procedura postavljanja 3D mezoniti, možete postići prirodnu
zategnutost kože lica i tela. Eksperti ove metode iz Atlas Estetike vam stoje na raspolaganju za stručne konsultacije.

27-11-2017