Za koga je estetska hirurgija?

Za koga je estetska hirurgija?

U ovom tekstu ćemo pokušati da na jednostavan način objasnimo za koga je estetska hirurgija prikladna i suštinski namenjena. Pa da krenemo…

Način na koji vidimo i osećamo svoje spoljno ja, obično u mnogome odražava naše unutrašnje stanje i raspoloženje. Naša samopredstava ili samopouzdanje zasnivaju se na realnoj ili nerealnoj, ispravnoj ili iskrivljenoj predstavi o sebi, kao celovitoj ličnosti.

Mentalno i emotivno zdrava osoba sa velikim nosem je upravo to – mentalno i emotivno zdrava osoba sa velikim nosem. Medjutim, postoje i ovakvi slučajevi: Nezadovoljna osoba sa velikim nosem, koja bi sa lepšim nosem bila srećnija. Pa se može reći da je za takvu osobu estetska hirurgija veoma dobar lek.

Estetska hirurgija

Dakle, ako želite da operišete nos da biste ulepšali ne samo svoj izgled, već i svoj život, ili ako jednostavno smatrate da je potrebno da sebe «popravite», onda će i rezultati estetske hirurgije kod vas verovatno biti zadovoljavajući. Ovakvo poimanje sebe je svakako dobro, a estetska korekcija služi samo da ta vaša osećanja osnažite.

Sa druge strane, sredovečnoj ženi, kojoj se čini da zbog svog izgleda više nije dovoljno dobra supruga i/ili uopšteno žena, potpuno zatezanje lica će podići nivo samopouzdanja i popraviti joj kvalitet života. Pa makar to bilo samo sa njene tačke gledišta. Medjutim, kod nestabilnih osoba, nestalno unutrašnje samopouzdanje se može ponovo pojaviti i poništiti sve pozitivne reziltate koje je dala estetska hirurgija.

Zato se uvek naglašava da, pacijenti koji se sa realističnim i objektivnim razlozima podvrgavaju estetskoj hirurgiji, postižu i najbolje rezultate.

Oni koji gaje realna očekivanja koja estetski hirurg može da ispuni, uglavnom su veoma zadovoljni. Ali estetska hirurgija ne može da čini čuda, a evo i zašto. Zato što zatezanje kože lica ili uvećanje grudi neće neuspeo brak pretvoriti u srećan i uspešan. Osim ako su ovo zaista i jedini razlozi koji su doveli do bračnih nesuglasica, što je u realnosti redak slučaj.

Zatim, treba znati da estetska hirurgija ne može da izmeni genetsku pozadinu pacijenta, niti da joj izmeni životne navike. Prema tome, liposukcija (uklanjanje masnog tkiva) neće imati trajni efekat ako je osoba genetski sklona gojenju, ili ako ne promeni svoju lošu naviku preteranog unosa hrane.

Estetska hirurška intervencija na očnim kapcima itekako može licu da da odmoran izgled, ali ne može da izbriše znake starenja koji se možda vide na drugim delovima tela: ruke, noge, podbradak, stomak…

Uvećanje grudi može ženi da poveća samouverenost, ali je neće samo to učiniti privlačnom, ukoliko ona to nije.

Estetska hirurgija kao stvarna potreba

Ranije su, uglavnom osobe sa estrade prihvatale estetsku hirurgiju kao dodatnu podršku svojoj karijeri i ličnom uspehu. Danas, medjutim, sve je veći broj ljudi iz različitih profesija, pa čak i skromnijeg finansijskog stanja koji rado koriste ogromne mogućnosti estetske hirurgije. To su oni koji žele da izgledaju mladje ili da koriguju neke svoje estetske mane. Sa današnje tačke gledišta, sasvim realno, mnogima od njih estetska hirurgija je zaista i potrebna.

Zato želimo da podvučemo da estetska hirurgija nije samo pitanje lepote, već je to najčešće stvarna potreba.

Otkloniti smetnje i deformitete koji intimno i mentalno opterećuju čoveka, nije samo stvar estetike i ličnih želja, već i otklanjanje nečega što čoveka ometa da bude zadovoljan sobom, svojim ličnim kontaktima i medjuljudskim odnosima, kao i poslom kojim se profesionalno bavi.

Ponekad i najmanji zahvat estetske hirurgije može učiniti da osoba nakon njega postane uspešnija na mnogim životnim poljima.

Ovakvim ciljevima inače svi mi težimo, s tim što se subjektivno razlikujemo u tome šta nas i u kojoj meri u ovim težnjama ometa. Tako da dosadašnja iskustva pokazuju da su težna lepoti i estetska hirurgija, u najvećem broju slučajeva, realne potrebe savremenog čoveka.

Ako i dalje niste sugurni da li je estetska hirurgija za vas

Ako i dalje niste sigurni, zakažite konsultacije i porazgovarajte sa iskusnim estetskim hirurzima Atlas Estetic-e. Oni će vas pažljivo saslušati, posavetovati i otklonitii sve vaše dileme. To možete uraditi pozivom na broj: +381 11 785 88 88.

23-04-2018