Uvećanje i preoblikovanje zadnjice

Uvećanje i preoblikovanje zadnjice

Uvećanje zadnjice je tokom proteklih deset godina sve popularniji hirurški postupak širom planete. Lepo oblikovana zadnjica sve više predstavlja simbol ženstvenosti i izvanredne senzualnosti. Estetska hirurgija tela je dobar izbor za sve one kod kojih naporno vežbanje nije dalo željene rezultate.

Uvecanje zadnjice

Mogući razlozi za preoblikovanje zadnjice

Savremene žene danas se odlučuju za uvećanje i/ili preoblikovanje
zadnjice iz više razloga, jer žele da:

– Odeća i kupaći kostim bolje pristaju,
– Telo ima izražajnije obrise i izgleda proporcionalno,
– Zadnjica postane čvršća, okrugla i podignuta,
– Izgledaju mladje i zavodljivije,
– Budu uspešnije u poslu kojim se profesionalno bave,
– Steknu više samopouzdanja.

Tri osnovne metode za preoblikovanje zadnjice

Tri metode estetske hirurgije tela za uvećanje i preoblikovanje zadnjice su
danas najpopularnije i obavljaju se uz pomoć:

1. Transplantacije vlastitog masnog tkiva – brazilski lifting,
2. Implantata – ispunjenih silikonskim gelom,
3. Filera – Aquafilling gela.

Koja je metoda preoblikovanja zadnjice najbolja za vas?

Bez obzira na to što ste vi možda već zaključili koja je od metoda preoblikovanja zadnjice najbolja za vas, obavezno je da se o tome posavetujete sa estetskim hirurgom. On je jedina osoba koja može doneti ispravnu odluku o tome. Osim toga estetski hirurg će vam detaljno objasniti i kako se čitav postupak uvećanja i/ili preoblikovanja zadnjice izvodi u praksi, kakvi su rezovi na telu u pitanju, te da li će vam nakon ove intervencije ostati eventualni ožiljci ili ne.

Priprema i izvodjenje operacije za preoblikovanje zadnjice

Ukoliko se odlučite na ovaj korak, morate znati i kako da se pripremite za operaciju. U tome će vam takodje pomoći vaš estetski hirurg. Od njega ćete dobiti sva preoperativna uputstva, nakon detaljno izvršenih medicinski pregleda
i analiza. Pre hirurškog zahvata vaš hirurg od vas može zatražiti da na neko vreme prestanite pušiti, prestanete uzimati aspirin i druge lekove koji imaju uticaja na koagulaciju, zatim i neke lekove sa protiv-upalnim dejstvom i pojedina biljna sredstva koja takodje mogu uzrokovati povećano krvarenje.

Većina operacija za uvećanje i preoblikovanje zadnjice traje 2 do 3 sata, dok u pojedinim slučajevima, operacija može potrajati i duže. Tokom operacije obično se koristi opšta anestezija, ali u nekim slučajevima može biti i lokalna. Nakon završetka operacije, bićete prebačeni u rehabilitacionu zonu, gde ćete biti pažljivo praćeni. Nakon transplantacije masnog tkiva, na područjima liposukcije i na zadnjici, nosićete kompresirajući donji veš i zavoje. A imaćete i ugradjene odvodne kanale za drenažu.

Možete očekivati da će vam se omogućiti brz povratak kući, nakon kratkog razdoblja promatranja. Osim ako vaš plastični kirurg nema posebne planove za vašu rehabilitaciju.

Oporavak nakon operacije

Neposredno nakon operacije za uvećanje i preoblikovanje zadnjice mesta na kojima je kanila ili dren mogu odvoditi tečnosti iz tela nekoliko dana. Za održavanje područja kompresije zadnjice biće potrebno da nosite specifičan donji veš, a vaš hirurg će vam reći koliko dugo. Obično je u pitanju nekoliko nedelja.

Nakon operacije uvećanja zadnjice, bez obzira kojom od tri gore navedenih metoda je ona izvršena, nećete smeti da sedite 10 do 15 dana. Pri tom trebate izbegavati i ležanje na zadnjici, jer i to stvara pritisak na operisano područje, koji nije poželjan u tom periodu oporavka.

Osim toga, budite spremni na to da se nakon operacije mogu pojaviti otoci. Oni mogu trajati nekoliko nedelja, a uglavnom se u potpunosti povlače za 6 nedelja.

Za vreme oporavka nakon operacije uvećanja zadnjice izuzetno je važno da se odgovorno pridržavate svih uputstava koje će vam pružiti vaš hirurg. One će sadržavati informacije o nošenju kompresionog odela, higijenskim merama, uzimanju propisanih lekova i definisanju sigurnih nivoa i vrsta fizičkih aktivnosti.

Vaš hirurg će vam isto tako pružiti detaljne informacije i uputstva o uobičajenim simptomima koje ćete doživeti, kao i o mogućim znacima eventualnih komplikacija.

Na kraju, ukoliko sve protekne kako treba, možete očekivati da se vratite na svoj posao već 2 nedelje nakon operacije, a sve ostale životne aktivnosti moći ćete da obavljate mesec dana nakon operacije.

A da bi sve zaista bilo tako lepo, potrebno je da za operaciju uvećanja i preoblikovanja zadnjice odaberete iskusnog estetskog hirurga i savremeno opremljenu kliniku, koja vam može pružiti sve mere bezbednosti, komfora i najviši nivo garancije. Jedna od njih je svakako nasa Atlas Estetika za vise informacija telefon: +381 11 785 88 88

23-04-2018