Trajno uvećanje usana – Bullhorn lip lift

Trajno uvećanje usana – Bullhorn lip lift

Jedna od mnogih stvari koje primećujemo kako starimo je da naše usne nisu tako pune kao nekada. Srećom postoji mnogo načina na koje možemo vratiti svoje mladalačke karakteristike kozmetičkim postupcima. Mnogi pacijenti se odlučuju za filere poput Restylane, Juvederm, ili Radiesse jer nam dodavanje volumena u usne daje mladalački izgled. Međutim, neki se pacijenti odlučuju za invazivnije zahvate, a među tim postupcima je i „Bullhorn lip lift“ ili hirurško podizanje usana.

 

Subnazalno podizanje usana  „Bullhorn“ Lift

Podizanje usana  smanjuje prostor između gornje usne i nozdrva, istovremeno povećavajući veličinu usana. Podizanjem kože, subnazalno tj hirurško uvećanje usana, povećava veličinu usana podizanjem i zatezanjem kože iznad usne. Ova metoda, poznata je i dobila je ime po rezu koji liči na bikov rog direktno ispod nosa. Bullhorn lift takođe može da reši urođene asimetrije usana i pruži pacijentima svež, mlađi izgled.

bullhorn lift isecanje kože ispod nosa

 

 

 

 

 

Trajno podizanja usana – postupak

Subnazalna tehnika podizanja usana stvara kontinuirani ožiljak od nozdrve do nozdrve u obliku roga bika. Izrezivanjem i podizanjem kože, usna se premešta u pravilniji položaj dok se istovremeno povećava izgled gornje usne.

 

Podizanje usana Bull horn lift tehnikom izvodi se u lokalnoj anesteziji, mada može biti primenjena i druga vrsta anestezije u cilju većeg komfora za pacijenta. Nakon preoperativnog planiranja, koža oko usta prvo se čisti i skuplja. Zatim se primenjuje  ublažena anestezija koja se sastoji od lidokaina i epinefrina u celoj regiji planirnaog postupka. Rezovi će se praviti direktno ispod nozdrva. Rezna tačka počinje otprilike 2 mm ispod kolumele (columella) i nosne baze. Rezovi slede, ali ne prelaze unutar nozdrva, povezujući se preko osnove kolumele i protežući se tek izvan uglova nozdrva. Kada se regija pravilno pripremi, izvršiće se isecanje kože na jednoj trećini dužine nosa i usne. Završetak postupka podrazumeva ušivanje regije. Ožiljci neće biti  sakriveni unutar nosa, ali obično zaceljuju i nisu odmah uočljivi.

Prosečna cena ovog postupka u svetu je oko 3.500 dolara.

 

 

O Bullhorn lift postupku

Bullhorn lip lift je trajna metoda za podizanje usana. Rez ide tik ispod nosa, deo kože se zaseca i taj postupak podiže usnu.

Nakon završetka postupka, zubi će se više videti kada su vam usne u mirovanju. Na taj način gornja usna deluje punije i dobija se bolji izgled lica. Ova intervencija takođe može učiniti izgled mladalačkijim kada starenjem gornja usna postaje duža u odnosu na zube i desni koji se povlače. Hirurško podizanje usana se takođe može koristiti za stvaranje širokog osmeha.

Ovaj postupak nije rezervisan samo za starije pacijente. Podizanje usana se može primeniti i za mlađe osobe kako bi se postigla bolja ravnoteža između usana i zuba.

Iako je ovo dobra i trajna procedura treba biti oprezan kada se ova intervencija razmatra, zato što je ovo hirurška a ne kozmetička procedura. Takođe, može se ispostaviti da je pacijentu zapravo potreban stomatološki rad na vraćanju ravnoteže vilice, a ne ova vrsta podizanja usana.

Operacija bullhorn lip lift

 

Za pojedince koji žele suptilno ili diskretnije povećanje usana, hijaluronski fileri su bolja opcija.

Ko su idealni kandidati za trajno uvećanje usana

Idelani kandidati za ovu intervenciju su osobe sa dugim i tankim gornjim usnama u odnosu na ne crveni deo kože ispod nosa, osobe koje imaju izraženu asimetriju usana i osobe koje žele trajno rešenje za uvećanje i podizanje usana kao i vidljivije zube dok su usta u stanju mirovanja.

 

 

 

 

 

 

19-12-2019