Šta je intimna estetska hirurgija i ko su njeni najčešći korisnici?

Šta je intimna estetska hirurgija i ko su njeni najčešći korisnici?

Izgled kao i osećaj u vaginalnom području ima veliki značaj u životu žene, i povezan je kako sa osećajem samopoštovanja, tako i za sam seksualni život, dok nelagodnosti koje prate nepravilnu funkciju i izgled vagine, ozbiljno utiču na psihičko stanje žene.

Sve je više žena koje se odlučuju za kozmetičko – operativne procedure kojima će poboljšati izgled i osećaj u svojim stidnim regijama. Takva rešenja uglavnom obuhvataju rekonstrukciju, odnosno zatezanje, smanjenje veličine i ulepšavanje vagine.

Opšti nivo kulture izgleda genitalija kako kod žena tako i kod muškaraca sazreva. Sve je više muškaraca koji žele dosta deblji, nesto veći i estetski lepši penis. Stide se prekomerne količine masnog tkiva i kože na stomaku i iznad stidne regije. Keceljica od masnog tkiva i kože, iznad penisa, koja osim što ne izgleda lepo umanjuje i veličinu polnog organa.

Šta je intimna estetska hirurgija i ko su njeni najčešći korisnici?

Pod intimnom hirurgijom spada najčešće hirurgija genitalne regije. Pacijenti su dominantno žene koje dolaze da bi sredile stvari koje im smetaju. Radi se uglavnom o korekcijama na spoljašnjim delovima vagine sa ciljem da se dobije lepši izgled i da bi se poboljšala higijena. Tu dolazi do korekcije malih usana ili do smanjenja ili uvećanja većih usana. Novost je da se u poslednje vreme radi i uvećanje G tačke hijularonom kako bi se poboljšao kvalitet seksualnog života. Sa istim ciljem se sve češće radi i osvežavanje epitela vagine.

Sa kojim zahtevima dolaze muškarci?

Uglavnom se radi o korekcijama polnog organa, odnosno povećanje i podebljanje penisa.

muška intimna hirurgija

Čega se pacijenti koji dolaze na takve vrste operacija najviše plaše?

Ti strahovi se ne razlikuju mnogo od strahova ljudi koji se podrvgavaju nekoj drugoj hirurškoj intervenciji. Jedina razlika je u psihološkom statusu pacijenta ukoliko ih je taj esetski nedostatak sprečavao da imaju normalan kvalitet života. Mi im i u takvim situacijama pomažemo.

Koje komplikacije se najčešće javljaju?

Svaka hirurgija ima svoje komplikacije, rane i kasne. Možda je kada govorimo o genitalnoj regiji nešto veći rizik od infekcije zbog prisustva bakterija. Ipak najveći problem je ako je pacijent nezadovoljan krajnjim izgledom nakon intervencije.

06-03-2019