Recite ne spuštenim kapcima i podmladite se desetak godina!

Recite ne spuštenim kapcima i podmladite se desetak godina!

Lepota ne nestaje sa godinama!

Spušteni očni kapci su sinonim za starenje i većina ljudi srednje i starije generacije oseća svoje starenje kada spušteni kapci postanu primetni. Operativno uklanjanje spuštenih očnih kapaka nije rizično, a ima veliki značaj za podmlađivanje kože lica. Može se reći da njihovim uklanjanjem osoba deluje desetak godina mlađe, što je najprivlačniji efekat.

Samim tim, govorimo o operaciji koja je najznačajnija u antiejdžing medicini i ujedno jedna od najpopularnijih u estetskoj hirurgiji. Iz razgovora sa pacijentima primetili smo da je ova intervencija vrlo značajna za povećanje samopouzdanja, naročito kod žena.

Neminovno starenje kože

Koža lica se sa godinama sve više tanji jer se kolagen i elastin, koji su vrlo bitni za njenu strukturu i vitalnost,  sve manje luče. Koža lica se sa godinama opušta i lagano spušta prema vratu. To je naročito vidljivo na koži oko očiju. Prvi znaci starenja kože su vidljivi baš u području oko očiju jer je tu koža inače tanja i osetljiva.

Kad koža kapaka počne da visi moguće ju je uhvatiti prstima. Kapci se spuštaju tako da kod nekih osoba ovo može da stvara i funkcionalne probleme jer padanjem kapka preko oka smanjuje se vidno polje, što može da ošteti vid. Tada se pacijenti naprežu pri gledanju i podižu obrve ne bi li podigli kapak.

Od donjih kapaka se formiraju kesice koje daju licu umoran i iscrpljen izgled. Različite kreme i serumi mogu malo da pomognu koži da se starenje u izvesnoj meri smanji, ali ne mogu da izmene konkretno stanje. Već nastale bore, kesice ispod očiju i opušteni kapci se mogu ukloniti jedino operacijom očnih kapaka.

Podizanje kapaka - Atlas estetika

Operacija podizanja kapaka

Operacijom očnih kapaka se uklanja višak kože i masnog tkiva koje formira kesicu ispod očiju, a zatezanjem se dobija bolji tonus i izgled kože. Operacija očnih kapaka se izvodi u stanju opšte ili lokalne anestezije i traje oko sat vremena. Rez je mali, diskretan i dobro sakriven u prirodnim naborima oka.

Pri operaciji donjeg kapka rez može biti sakriven u unutrašnjosti kapka, dakle potpuno nevidljiv. Gornji i donji kapci mogu da se operišu istovremeno za najbolje rezultate. Ipak, dosta pacijenata se odlučuje da najpre podigne i zategne gornji kapak, pa se naknadno jave za donji.

Oporavak nakon operacije kapaka

Pacijent može da napusti Atlas kliniku nekoliko sati nakon operacije kapaka. Oporavak od operacije traje desetak dana uz obavezno stavljanje hladnih obloga kako bi se otok pre povukao.

Pacijentima se mogu javiti manji hematomi, zatezanje kože, suzenje očiju i slabiji bolovi. Efekti operacije se najbolje vide nakon dve nedelje, kada otoci u potpunosti splasnu.

Komplikacije pri operaciji kapaka se praktično i ne dešavaju. Efekat operacije je trajan, ali se mora uzeti u obzir dalje starenje kože i njen kvalitet. Pacijenti nakon operacije kapaka treba da nose naočare za sunce i da koriste zaštitnu kozmetiku po preporuci lekara.

Vaš saveznik u borbi protiv starenja kože

Atlas Estetika pruža podršku pacijentima svih generacija u težnji da sačuvaju svoju lepotu. Operacija spuštenih očnih kapaka je prva stvar koju će vam estetski hirurg predstaviti kada se pojavite na konsultacijama sa željom za podmlađivanjem lica.

U Atlas Estetici rade vrhunski stručnjaci koji će vam detaljno objasniti mogućnosti ove i drugih metoda podmlađivanja lica. Nakon ove intervencije se možete odlučiti da kožu lica obnovite pomoću hemijskog pilinga, mezoterapije ili PRP terapije (terapija sa sopstvenom krvlju). Za dodatne informacije zakažite konsultacije na telefone: +381 11 785 88 88  i  +381 60 329 24 11.

 

 

13-12-2018