Radiotalasno uklanjanje kožnih bradavica I keratoze – brzo, bezbolno, sigurno I bez šava

Radiotalasno uklanjanje kožnih bradavica I keratoze – brzo, bezbolno, sigurno I bez šava

Pojavu bradavica na koži pacijenti najčešće predstavljaju kao estetski problem, međutim način njihovog nastanka, kao i potencijalne komplikacije zahtevaju adekvatan tretman od strane stručnjaka koji će omogućiti bezbedno uklanjanje uz savršen estetski efekat. Najčešći uzročnik nastanka bradavica na koži je HPV (Humani Papiloma Virus) koji može dovesti do proliferacije tkiva kože i sluzokože. Adekvatan tretman je neophodan kako bi došlo do sprečavanje daljeg prenosa, imajući u vidu visoku kontagioznost virusa, kao i podtipove istog koji u određenim slučajevima i na određenim lokalizacijama, mogu da dovedu do maligne alteracije tkiva.

Seboroična keratoza predstavlja benignu promene površnog dela kože koja može da bude različitih dimenzija i boja. Takva varijabilnost u izgledu često može da dovede do mešanja ovih promena sa mladežima. Keratoza se može javiti u svim životnim dobima, ali se česće sreće kod starijih osoba, kako po učestalosti pojavljivanja tako i po brojnosti. Imajući u vidu njihovu tendenciju rasta i promenu strukture mogu postati ozbiljan estetski problem.

U Opštoj bolnici „Atlas“ uklanjanje keratoze i bradavica se vrši upotrebom najsavremenije radiotalasne opreme kojom se promene uklanjaju u celosti bez narušavanja anatomskih slojeva kože i potkože. Prednost ovakve procedure, u odnosu na tradicionalne metode hirurške ekscizije, je u efikasnom i bezbolnom uklanjanju koje ne zahteva upotrebu hirurškog šavnog materijala. Takođe vodimo računa da postproceduralni estetski efekat bude savršen imajući u vidu da se bradavice i keratoza često nalaze na vidljivim delovima tela. Upotreba radiotalasa omogućava se brzo, bezbolno i sigurno rešavanje problema.

30-08-2021