PRP- Vampirski tretman

PRP- Vampirski tretman

Naše telo ima moć da regeneriše tkivo na svim delovima kože. Matične ćelije rade to svaki dan i pomažu telu da uopšte dođe do te procedure. Zato su one veoma bitne komponente u našem telu.

Kako se regeneriše koža?

Primena sopstvene krvi u svrhu lečenja u medicini, poznata je već 100 godina.

Regenerativni tretmani podrazumevaju primenu faktora rasta i matičnih ćelija sopstvene krvi ( krvne plazme ). Ovaj estetsko – medicinski zahvat koristi moć koju imaju trombociti i faktori rasta u krvi, kako bi se stimulisalo reagovanje matičnih ćelija. Matične ćelije potpomažu nastanku novog kolagena i krvnih sudova, obnavljanje oštećene kože i brišu znakove starenja.

tretman krvnom plazmom

Šta je to trombocitna plazma?

Trombocitna plazma je centrifugat krvi, uzet od osobe koja je odlučila da radi tretman. Ona ima visoku količinu trombocita, u maloj količini krvne plazme ( 1 milion trombocita na 1 cm kubni plazme ). Pored trobmocita, u krvnoj plazmi se nalaze i faktori rasta ( sedam bitnih fakotra ), i veliki broj matičnih ćelija.

Plazma obogaćena trombocitima koristi se za podmlađivanje lica još od 2006.godine. Ova metoda je bezbedna, i ne postoji mogućnost dobijanja alergijskih ili drugih imunoloških reakcija jer se koristi plazma pacijenta.

Plazma se, u zavisnosti od toga koji efekat želimo da postignemo, može aplikovati površno ( ublažavanje finih linija i bora, popravljanje teksture kože, oporavak kvaliteta i izgleda kože ), ili dublje ( tretiranje dubokih bora, ožiljaka, strija, nadoknada volumena ).

Kako izgleda regenrativni tretman?

Za ovu metodu podmlađivanja nije potrebna nikakva specijalna priprema. Prvo se uzme uzorak krvi od klijenta ( oko 10- 20ml ), i odnese u laboratoriju. Zatim se krv pripremi ( centrifugira ) i izdvoji tečni deo krvi ( plazma ) od statičnog dela.

Plazma se pomeša sa anestetikom, tako da je tretman bezbolan. Ubrizgava se najmanjim iglama, shodno tome, nema tragova od uboda i mogućnost ožiljaka.

Ovim postupkom se na prirodan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva, smanjuju se bore i poboljšava tonus kože.

Regenerativni tretmani

Regenerativni tretman je namenjen kod:

smanjenja linija između obrva
smanjenja bora mrštalica i bora oko očiju
smanjenja nazolabijalnih bora
smanjenja pušačkih bora oko usana
tretiranja ožiljaka od akni
podmlađivanja kože na šakama i ostalim delovima tela
liftinga lica
tretmana stimulacije rasta kose
smanjivanja strija i celulita
korekcije podočnjka i kesica ispod očiju

Kada se vide prvi rezultati regenerativnih tretmana?

Prvi rezultati se vide nakon 30 dana, a naredni period postaje sve bolji i bolji sa izraženijim efektima. Svakim danom ćete biti sve lepši i lepši , tako da se svaka sekunda čekanja isplatila. Razlog toga je taj što je potrebno izvesno vreme da se podstaknu prirodni procesi regeneracije, koji se vremenom ubrzavaju.

Koliko traju efekti tretmana?

U zavisnosti od kvaliteta kože efekti traju oko 18 meseci. Naravno, to zavisi i od vaših životnih navika, oštećenja kože. Nije moguće tačno odrediti vreme trajanja efekata, jer ono zavisi od niza spoljašnjih faktora na koje mi ne možemo uticati, ali ih možemo ublažiti.

Regenerativni tretmani

Koliko je potrebno tretmana?

Najbolje je uraditi seriju od tri tretmana, u razmaku od po mesec dana. Za održavanje je potrebno kasnije raditi jedan tretman na godinu dana, ukoliko ne želite opet uraditi celu seriju.

Oporavak

Nakon regenerativnih tretmana  može doći do crvenila kože, manjih otoka i modrica koje su prolazne (nekoliko dana).

Većina klijenata se odmah vrati svojim aktivnostima.

Tretman traje oko 30 min.

11-10-2018