Povećanje usana – Lepe usne su uvek u modi

Povećanje usana – Lepe usne su uvek u modi

Lepe žene primećuju i uvažavaju samo one pojave oko sebe koje posredno ili neposredno služe njihovoj lepoti i onom što ona hoće, želi i traži.” — Ivo Andrić

Lepota žene se može negovati, čuvati i usavršavati. Usne mnogo govore o osobi, da li je vedra, srećna, ljuta ili tužna. Postoji preko deset, veoma finih mišića lica, koji učestvuju u pokretu usana. To usne čini složenim i veoma bitnim za mimiku. Starenjem se usne u izvesnoj meri istanjuju i gube svoj volumen i elastičnost. Gornja usna počinje da se spušta, a donja prelazi u invertiran položaj, koji nije naročito privlačan. Kao rezultat protoka vremena, dobijamo obe tanke usne ili značajno tanje u odnosu na ranije. Ono što će izazvati osmeh pri pogledu u
ogledalo je procedura povećanja usana, što je jedna od najčešćih estetskih intervencija.

Idealno je da su obe usne pune, jedre i simetrične, te da je donja nešto deblja nego gornja (zlatni presek). A kako individualno postići dobar rezultat, objasniće vam detaljno estetski hirurzi prilikom prvog susreta u Atlas Estetici.

Povećanje usana trend i kod mladih i starih

Mnoge devojke pate zbog tankih ili asimetričnih usana sa kojima su rođene, koje ne mogu dovoljno da se poprave šminkom. Sa godinam se usne tanje i dodatno slabe strukture oko njih, a pojavljuju se i fine borice. Godine nisu opravdanje za nezadovoljstvo izgledom, barem danas ne moraju da budu. U sve većem broju se i muškarci se odlučuju za povećanje usana.

Povećanje usana Atlas Estetik
Povećanje usana Atlas Estetik

Vrste intervencije

U skladu sa postojećim izgledom usana, što se odnosi na veličinu, širinu, debljinu, položaj uglova, bora, tonusa mišića i stanja kože, lekar specijalista će, u dogovoru sa pacijentom, izabrati tehniku i vrstu filera koji će se ubrizgati. Lepota je stvar mere, te uvek treba imati na umu da količina primenjenog filera treba da bude optimalna.

U Atlas Estetici se koristi tri različita materijala za povećanje usana, a to su:
– sintetski fileri na bazi hijaluronske kiseline,
– aquafiling gel
– i sopstveno masno tkivo pacijenta.

Hijaluronski fileri su hijaluronska kiselina u vidu gela proverenih svetskih proizvođača. Hijeluronski fileri omogućavaju bolju hidrataciju jer se vezuju za vodu pa usnama daju svež i rumen izgled. Rezultat je prirodan, a usne deluju osveženo i podmlađeno jer budu ublažene i fine borice oko usana.

Aquafiling gel čini 98% fiziološkog rastvora i 2% katjona kopolamida, neškodljiv je i organizam ga prirodno i postepeno apsorbuje. Radi se o polutrajnom fileru koji ne izaziva alergijske reakcije, mekan je i ne može se napipati.

Masno tkivo se uzima sa drugog dela tela i obrađuje se labaratorijskim postupkom. Odlično se ponaša kao filer i u velikom procentu se zadržava na mestu apliciranja.

Povećanje usana – Tok intervencije

Intervencija povećanja usana se sprovodi u lokalnoj anesteziji, u ambulantnim uslovima i traje od 10 do 15 minuta. Oporavak je vrlo brz i nije zahtevan. Nakon intervencije se javljaju otoci koji se povlače za dva do četri dana. Ponekad mogu da se jave i kratkotrajne modrice i svrab. Efekti su potpuno vidljivi za oko dve nedelje jer je to vreme za koje se fileri u potpunosti rasporede u usnama.

Trajnost rezultata

Trajnost rezultata povećanja usana varira u zavisnosti od izabranog filera i individualnih karakteristika pacijenta. Ista količina ubrizganog filera neće dati iste rezultate kod svake osobe. Efekat hijaluronskih filera je najčešće od šest do devet meseci, aquafiling gela oko pet godina, dok se masno tkivo može smatrati i trajnim filerom.

Stručnost na prvom mestu

Stručan estetski hirurg poznaje pravilne proporcije lica i poželjne mere čela, nosa, brade, razmaka između očiju i slično. Dakle, ima estetski doživljaj lica, uočava sitne nepravilnosti i poznaje tehnike kojima može da ih reši na najbolji način. Povećanje usana je vrlo delikatna intervencija zbog mogućnosti stvaranja granuloma i drugih nepravilnost, koje se nekada moraju hirurški odstranjivati. Da povećanje usana ne bi bilo ružno iskustvo, nephodno je obratiti se specijalisti estetske hirurgije. Svi naši estetski hiruzi su obučeni za rad sa pomenitim filerima i
imaju višegodišnje iskustvo. Atlas Estetika vam stoji na raspolaganju za sva pitanja.

Zakažite svoj termin na telefon: +381 11 785 88 88.

 

22-08-2017