Povećanje grudi na bezbedan način

Povećanje grudi na bezbedan način

 

Mnoge žene priželjkuju da poprave izgled svojih grudi, što se najčešće odnosi na njihovu veličinu. Žene sa većim grudima su oduvek više privlačile pažnju okoline i delovale samopouzdanije. Skladna figura sa bujnim dekolteom neretko je bila ulaznica u svet filma i televizije, a zavodljive dame su dugo ostajale u sećanju generacija. Mnoge dame su se ranije ustručavale da svoj nedostatak reše kod estetskog hirurga jer je to godinama predstavljalo tabu. Danas više nije tako. Svoj san možete jednostavno i pouzdano ostvariti. Operativne tehnike koje se koriste za povećanje grudi su usavršene, a komplikacije svedene na minimum.

 

Želim figuru peščanog sata

Kada donesete odluku da želite da povećate grudi, imajte na umu kako će se korekcija uklopiti u celokupan izgled vašeg tela. Lepota je stvar proporcija, a nekada manja korekcija veličine može učiniti više za celokupan izgled nego veliko povećanje grudi. Pored uvećanja grudi, moguće je uraditi korekciju njihovog položaja, smanjivanje areola i zatezanje kože na grudima. Na prvom pregledu lekar će konstatovati koje su to korekcije izvodljive u skladu sa građom pacijentiknje i postojećim oblikom grudi. Svaka pacijentkinja ima pravo da zna kako će izgledati krajnji rezultat, postoperativni period, kao i rizike koje nosi operacija. Dobra komunikacija između estetskog hirurga i pacijenta je od ključne važnosti. Zato detaljno prenesite svoje zamisli i dileme lekaru i uvažite njegovo stručno mišljenje.

Koji su mogući implantati i gde se postavljaju?

Implantati mogu biti loptastog i anatomskog oblika, a postavljaju se, u zavisnosti od građe dojki, ispod ili iznad grudnog mišića. Prilikom postavljanja implantata rez može biti duž nabora ispod dojke, unutar pazuha i duž ivice areole gde je jača pigmentacija. Već na prvom pregledu lekar će, u dogovoru sa pacijentkinjom, doneti odluku koji je najbolji izbor implantata i njegove pozicije. Povećanje grudi je treba da bude realizovano u atmosferi poverenja i međusobnog razumevanja.

 

Priprema za operaciju povećanja grudi

Lekar će prilikom susreta uzeti anamnestičke podatke kao što su prethodne operacije, hronične bolesti i alergije na lekove. Tom prilikom će izmeriti grudi i napraviti skicu reza i njihovog budućeg izgleda. Neretko je potrebno napraviti dodatne ultrazvučne i mamografske preglede. Operacija povećanja grudi zahteva izvesnu promenu u navikama u nedeljama koje joj prethode. Poželjno je prekinuti sa pušenjem dve nedelje pre operacije, kao i izbaciti pojedine lekove koji stimulišu krvarenje.

 

Tok operacije

Operacija povećanja grudi traje oko dva sata i obavlja se isključivo u opštoj anesteziji. Nakon operacije pacijentkinja može da ostane u bolnici oko dva dana da se prati oporavak. Neposredno nakon intervencije postavlja se postoperativni grudnjak koji se nosi oko mesec dana. Na grudima je prisutan otok oko desetak- petnaest dana i koriste se antibiotici i analgetici. U narednim nedeljama porebno je uzdržavati se od preterane fizičke aktivnosti, drastičnijih pokreta rukama i vožnje automobila. Poželjno je mirovanje u kućnim uslovima oko nedelju dana, nakon čega se većina pacijentkinja vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

Napravite pravi izbor

Samo iskusni specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije mogu da garantuju da će intervencija povećanja grudi proteći na bezbedan način i dati očekivane rezultate. Atlas Estetika nudi stručan pristup hirurga sa dugogodišnjim iskustvom i velikim brojem izvršenih estetskih intervencija. Atlas Estetika funkcioniše u okviru Atlas opšte bolnice, koja se nalazi u centru Beograda od 2006. godine. Naše najveće priznanje je osmah na licu pacijenata koji su prezadovoljni svojim novim izgledom. Zakažite konsultacije i rešite svoje svoje dileme.

23-08-2017