Povećanje grudi na bezbedan način

 

Mnoge žene priželjkuju da poprave izgled svojih grudi, što se najčešće odnosi na njihovu veličinu. Žene sa većim grudima su oduvek više privlačile pažnju okoline i delovale samopouzdanije. Skladna figura sa bujnim dekolteom neretko je bila ulaznica u svet filma i televizije, a zavodljive dame su dugo ostajale u sećanju generacija. Mnoge dame su se ranije ustručavale da svoj nedostatak reše kod estetskog hirurga jer je to godinama predstavljalo tabu. Danas više nije tako. Svoj san možete jednostavno i pouzdano ostvariti. Operativne tehnike koje se koriste za povećanje grudi su usavršene, a komplikacije svedene na minimum.

 

Želim figuru peščanog sata

Kada donesete odluku da želite da povećate grudi, imajte na umu kako će se korekcija uklopiti u celokupan izgled vašeg tela. Lepota je stvar proporcija, a nekada manja korekcija veličine može učiniti više za celokupan izgled nego veliko povećanje grudi. Pored uvećanja grudi, moguće je uraditi korekciju njihovog položaja, smanjivanje areola i zatezanje kože na grudima. Na prvom pregledu lekar će konstatovati koje su to korekcije izvodljive u skladu sa građom pacijentiknje i postojećim oblikom grudi. Svaka pacijentkinja ima pravo da zna kako će izgledati krajnji rezultat, postoperativni period, kao i rizike koje nosi operacija. Dobra komunikacija između estetskog hirurga i pacijenta je od ključne važnosti. Zato detaljno prenesite svoje zamisli i dileme lekaru i uvažite njegovo stručno mišljenje.

Koji su mogući implantati i gde se postavljaju?

Implantati mogu biti loptastog i anatomskog oblika, a postavljaju se, u zavisnosti od građe dojki, ispod ili iznad grudnog mišića. Prilikom postavljanja implantata rez može biti duž nabora ispod dojke, unutar pazuha i duž ivice areole gde je jača pigmentacija. Već na prvom pregledu lekar će, u dogovoru sa pacijentkinjom, doneti odluku koji je najbolji izbor implantata i njegove pozicije. Povećanje grudi je treba da bude realizovano u atmosferi poverenja i međusobnog razumevanja.

 

Priprema za operaciju povećanja grudi

Lekar će prilikom susreta uzeti anamnestičke podatke kao što su prethodne operacije, hronične bolesti i alergije na lekove. Tom prilikom će izmeriti grudi i napraviti skicu reza i njihovog budućeg izgleda. Neretko je potrebno napraviti dodatne ultrazvučne i mamografske preglede. Operacija povećanja grudi zahteva izvesnu promenu u navikama u nedeljama koje joj prethode. Poželjno je prekinuti sa pušenjem dve nedelje pre operacije, kao i izbaciti pojedine lekove koji stimulišu krvarenje.

 

Tok operacije

Operacija povećanja grudi traje oko dva sata i obavlja se isključivo u opštoj anesteziji. Nakon operacije pacijentkinja može da ostane u bolnici oko dva dana da se prati oporavak. Neposredno nakon intervencije postavlja se postoperativni grudnjak koji se nosi oko mesec dana. Na grudima je prisutan otok oko desetak- petnaest dana i koriste se antibiotici i analgetici. U narednim nedeljama porebno je uzdržavati se od preterane fizičke aktivnosti, drastičnijih pokreta rukama i vožnje automobila. Poželjno je mirovanje u kućnim uslovima oko nedelju dana, nakon čega se većina pacijentkinja vrati svojim uobičajenim aktivnostima.

Napravite pravi izbor

Samo iskusni specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije mogu da garantuju da će intervencija povećanja grudi proteći na bezbedan način i dati očekivane rezultate. Atlas Estetika nudi stručan pristup hirurga sa dugogodišnjim iskustvom i velikim brojem izvršenih estetskih intervencija. Atlas Estetika funkcioniše u okviru Atlas opšte bolnice, koja se nalazi u centru Beograda od 2006. godine. Naše najveće priznanje je osmah na licu pacijenata koji su prezadovoljni svojim novim izgledom. Zakažite konsultacije i rešite svoje svoje dileme.

23-08-2017