Podizanje jagodica podmlađuje lice

Podizanje jagodica podmlađuje lice

Podizanje jagodica je jedna od najčešćih intervencija koju izvode estetski hirurzi, a često se kombinuje sa operacijom očnih kapaka.

Oduševljenje istaknutim jagodicama kod oba pola je odavno prisutno. Jedri i naglašeni obrazi, bez okolnih bora, sa blago rumenom bojom su tipični za mlade osobe. Njihov oblik licu naglašava trodimenzionalnost, a naročito dolaze do izražaja kada se osoba smeje.

Izgled jagodica je genetski uslovljen i može se razlikovati po obliku, poziciji u odnosu na ostale delove lica i veličini. Iako je genetika izuzetno bitna za njihov izgled, sa razvojem estetske hirurgije postale su podložne promeni.

Jagodice kao kod filmske dive

Nema žene koja nije zamišljala da ima zavodljive jagodice kao nekada Odri Hepbern i Sofija Loren ili danas Andjelina Džoli. Filmska traka i fotografija naročito vole ovaj deo lica, koji čini osobu posebno privlačnom zbog naglašenih oštrih senki na licu i što odaje utisak jačeg karaktera. Majka priroda, naravno, nije prema svima bila tako široke ruke kao prema pomenutim damama iz sveta filma. A i kada je to slučaj, ovaj lepi ukras na licu, vremenom nestaje usled različitih faktora.

To su naglo mršavljenje, starenje kože u vidu smanjenja masnih ćelija i gubitka elastičnosti, koje rezltira padom tkiva zbog gravitacije. I sama jagodična kost je podložna resorpciji u nekim slučajevima, što daje pomalo usahli izraz lica. Na oblik jagodica utiču jagodične kosti, meka tkiva koja se na njoj nalaze i koža lica.

Podizanje jagodica

Vrste materijala za podizanje jagodica

Podizanje jagodica je delikatna intervencija koja može da se izvede na nekoliko načina, u zavisnosti od izbora materijala kojim se izvodi. Hirurzi Atlas Estetike praktikuju upotrebu sledećih supstanci koje su se do sada pokazale kao najbolje:

Hijaluronski fileri su idealni za remodelovanje jagodica jer daju puniji izgled jagodicama i svežinu celom licu.

Hijaluronska kiselina je bezbedna za upotrebu jer je bliska organizmu i vremenom se resorbuje. Fileri koji se koriste za jagodice su veće gustine i traju oko godinu dana, nakon čega je potrebno ponoviti postupak.

Jagodični implantati se koriste kada su prisutni deformiteti u tom predelu i u slučajevima kada je potrebno značajno povećanje jagodica. Implantati postoje u različitim oblicima i veličinama za koje se hirurg odlučuje u dogovoru sa pacijentom.

Sopstveno masno tkivo je odličan filer jer je trajan i ne izaziva nikakve alergijske reakcije. Mast se uzima sa delova tela gde je ima suviše i nakon laboratorijskog prečišćavanja ubrizgava u zonu obraza.

Operacija podizanja jagodica

Izbor materijala i procedure se obavlja prilikom pregleda, kada će hirurg saslušati želje pacijenta i obaviti potrebne preglede i merenja. Kako su jagodice različite kod svake osobe, tako će se i intervencija njihovog podizanja razlikovati od osobe do osobe. Intervencija se obavlja u lokalnoj anesteziji ili analgosedaciji po potrebi.

Korekcije jagodica efekti i oporavak

Najduži efekat korekcije jagodica ima transfer masnog tkiva, mada je nekad potrebno ponoviti intervenciju jer se u organizmu apsorbuje oko 40% masti nakon prva tri meseca. Hijeluronski fileri se takođe obnavljaju ali svaki sledeći put duže traju. Oporavak od intervencije je lagan i osoba se praktično odmah može vratiti svojim obavezama. Potrebno je izbegavanje podizanja tereta i težih fizičkih aktivnosti prve dve nedelje.

Poverenje u izabranog hirurga

Ukoliko se odlučite za podizanje jagodica, veoma je važno obratiti se dobro edukovanom estetskom hirurgu kako biste bili zadovoljni lepo oblikovanim jagodicama. Atlas Estetika se nalazi u centru Beograda od 2006. godine i zapošljava vrhunske estetske hirurge koji se kontinuirano usavršavaju. Zakažite konsultacije i ostvarite svoju želju za mlađim izgledom i lepim jagodicama.

08-10-2017