Operacija kapaka vraća mladalački izgled

Operacija kapaka vraća mladalački izgled

Oči su najupečatljiviji organ na ljudskom telu jer najčešće po očima ljude raspoznajemo. Da je neka osoba ostarila najviše primetimo po izgledu njenih očiju i bora oko njih. Zbog velike uloge pogleda u komunikaciji, oči su oduvek bile predmet posebne nege i brige kod žena. U novije vreme, sve veći broj muškaraca, koji drže do svog izgleda, se obraća estetskom hirurgu radi korekcije očnih kapaka. Operacija očnih kapaka je taj mali začin koji daje osećaj sigurnosti u svoj izgled, uprkos godinama i drugim faktorima koji nam ne idu na ruku. Estetski hirurzi iz
Atlas Estetike nam otkrivaju detalje ove popularne intervencije.

Stariji izgled lica

Prvi znaci starenja lica su fine bore, izbočine, udubljenja i opuštena koža u očnoj zoni. Vreme njihove pojave je krajnje individualno i pored velikog napretka kozmetičke industrije. Kod nekih osoba ranije dolazi do gubitka kolagena i elastina u koži oko očiju, kao i pojave sitne hiperpigmentacije. Neke od ovih pojava nastaju kao posledica bolesti srca, štitaste žlezde, bubrega ili samog oka. Kod drugih je to stvar genetike i životnog stila.

Operacija očnih kapaka

Operacija očnih kapaka

Radi se o čestoj hirurškoj intervenciji koja daje odlične podmlađujuće efekte sa veoma retkim komplikacijama. Operacija očnih kapaka ili Blefaroplastika je veoma precizna intervencija koja zahteva iskusnog hirurga, koji je obučen baš za tu oblast. Na prvom razgovoru hirurg će uzeti sve potrebne anamnestičke podatke koji su od interesa za intervenciju. Tom prilikom pacijent saznaje kakav je sam tok operacije, šta je sve potrebno za pripremu i koje su moguće komplikacije. Intervencijom se uklanja višak kože, a masno tkivo se delimično uklanja ili
preoblikuje.

Hirurg će procenjivati stanje kože, mišića, masnog tkiva, visinu obrava, izbočenost očiju i druge važne kriterijume. Na osnovu njih će predložiti pacijentu plan intervencije. Rez može da se radi na gornjem kapku, u prirodnom naboru kroz koji se uklanja višak kože i masnog tkiva. Za uklanjaje sitnih bora i kesica ispod očiju, rez se pravi ispod trepavica na donjem kapku. Moguće je to izvesti kroz rez sa unutrašnje strane donjeg kapka. Kombinovanje intervencije na gornjim i donjim kapcima daje najbolji efekat. Ožiljci su minimalni, sakriveni u prirodne nabore, uglavnom se ne primećuju i vremenom izblede. Operacija traje jedan do dva sata i obavlja se u
lokalnoj ili opštoj anesteziji. Pacijent se isti dan pušta na kućno lečenje koje nije naročito
zahtevno.

Oporavak posle operacije kapaka

Oporavak od operacije očnih kapaka traje desetak dana, ali se potpuni efekat vidi tek kroz dva do tri meseca. Nakon operacije pacijent treba tretiranu regiju da hladi oblogama od leda kako bi otok što pre splasnuo. Poželjno je u naredne dve nedelje izbegavati fizičko naprezanje i saginjanje. Pacijentima u tom periodu uglavnom odgovara nešto više uzglavlje prilikom ležanja.

Operacija očnih kapaka

Dve nedelje nakon intervencije ne treba da se stavljaju kontaktna sočiva. Ukoliko izlazite u društvo u prvim danima nakon operacije, ponesite malo veće sunčane naočare, da ne biste morali da objašnjavate da niste pretrpeli nasilje zbog vidljivosti hematoma.

Ukoliko želite da podmladite lice operacijom očnih kapaka najvažnije je da izaberete pouzdanu kliniku na kojoj rade specijalisti estetske hirurgije. Atlas Estetika je deo Atlas opšte bolnice, koja postoji u Beogradu od 2006. godine, i zapošljava dokazane estetske hirurge na ovim prostorima.

Za one koji za sebe žele samo najbolje nudimo vrhunsku medicinsku uslugu u modernom ambijentu sa ljubaznim i profesionalnim osobljem. Za sva pitanje u vezi ove intervencije možete se obratiti Atles Estetici i zakazati besplatne konsultacije.

09-09-2017