Nova mladost je moguća uz fejslifting

Nova mladost je moguća uz fejslifting

Opterćuju vas sve izraženije bore, opuštena i sve više umorna koža lica. Primetili ste da je vaš profil dobio zavesicu od kože ispod vilične kosti, koja se kada govorite pomera sa zakašnjenjem. Iako vam mnogi govore da je to sve deo vašeg šarma, ostajete nezadovoljni jer svoje zrelo doba niste tako zamišljali. Estetska hirurgija ima rešenje. Da li ste spremni za fejslifting?

Neumitno starenje kože

Starenje kože se manifestuje spuštanjem masnih jastučića obraza prema viličnoj kosti, opuštanjem kože i produbljivanjem bora od nosa do usana. Posebno primetan i iritirajuć znak starenja lica je nestanak fine, prave linije donje vilice. Nekim osobama starenje kože nastupa ranije i ume da bude vrlo intenzivno.

Kao razlozi najčešće se pominju: genetska predispozicija kože, svakodnevni stres, izlaganje suncu, gravitacija, stil života, ishrana, upotreba alkohola i pušenje. Starenje kože lica je tesno vezano sa starenjem kože i mišića vrata. Operacija zatezanja lica je jedini trajan i sveobuhvatan način da se vremenska linija vašeg izgleda malo vrati unazad.

Šta je fejslifting?

Za fejslifting se kaže da je „vraćanje vremena“ unazad, iako se nakon njega nastavlja prirodno starenje kože. Fejslifting je skup hirurških metoda kojima se lice podmlađuje za desetak godina i to trajno. Ovim zahvatom se podižu mišići, uklanja višak kože i izravnavaju bore na licu. Odlična vest je da su se tokom poslednje decenije tehnike estetske hirurgije, kojima se vrši podmlađivanje lica, drastično usavršile.

Fejslifting

Prve operacije su mogle samo da zategnu kožu, dok je danas rad hirurga sveobuhvatan (zatezanje mišića, pomeranje masnog tkiva). Često se kombinuje sa drugim intervencijama kao što su podizanje obrva, operacija očnih kapaka ili presađivanje masnog tkiva.

Ne može se tačno reći koje su to godine za fejslifting. Može se reći da je to dobra opcija za osobe čiji su lice i vrat počeli da se opuštaju, ali koža ima još dovoljno elastičnosti i koštana konstrukcija je jaka i dobro definisana. Od velike je važnosti da je osoba dobrog opšteg fizičkog i psihičkog zdravlja kada želi da obavi zatezanje lica.

Kako se obavlja fejslifting lica?

Pre operacije je neophodno obaviti sve potrebne analize i upoznati hirurga sa istorijom bolesti. Estetski hirurg će detaljno analizirati izgled lica i porazgovarati sa pacijentom o očekivanjima. Iskren razgovor je važan korak ka zadovoljstvu rezultatima zatezanja lica.

Kod fejsliftinga rez se najčešće pravi u slepoočnoj regiji i nastavlja se oko uha, prema vratu. Hirurg pravi rezove na mestima prirodnih nabora kože ili u kosmatim delovima, tako da su ožiljci veoma teško uočljivi. Posle reza, koža se podiže i da bi se zategli mišići i uklanja se ili premešta višak masnog tkiva. Na kraju se zateže koža i otklanja njen višak. Operacija traje nekoliko sati i obavlja se u opštoj anesteziji ili u lokalnoj u kombnaciji sa sedativima.

Kakav je oporavak nakon zatezanja lica?

Pacijenti koji se odluče za ovu intervenciju estetske hirurgije mogu da očekuju pojavu blagog otoka i modrica, koje nestaju za dve do tri nedelje. Posle operacije mogu da se očekuju nelagodnosti u vidu zatezanja i napetosti u predelu lica i vrata. Taj osećaj traje uglavnom do skidanja konaca što je desetak dana nakon operacije.

Prestanak pušenja će ubrzati oporavak nakon intervencije. Na dan operacije bi trebalo povesti osobu koja će vam pomoći kada se budete vraćali kući ukoliko hirurzi procene da ne treba da ostajete dalje u bolnici.

Atlas Estetika – mesto za vaše velike promene

Atlas Estetika posluje u Beogradu, u okviru Atlas opšte bolnice od 2006. godine. Čini je tim od pet specijalista estetske hirurgije koji su svoje znanje usavršavali na eminentnim klinikama u Srbiji. Svi pacijenti uživaju individualni pristup i poštovanje od strane zaposlenih u bolnici.

Ukoliko imate pitanja u vezi fejsliftinga možete zakazati konsultacije sa hirurgom na telefone: +381 11 785 88 88 i +381 60 329 24 11.

22-09-2017