Muška intimna hirurgija

Muška intimna hirurgija

Nezadovoljstvo nekim intimnim područjima često stvara probleme sa samopouzdanjem kod muškaraca. Razlozi za okretanje ka intimnoj kozmetičkoj hirurgiji su različiti, u rasponu od
individualnih fizioloških razlika do zdravstvenih problema koji mogu uticati na fizička pitanja intimnosti sa partnerom.

Veoma je teško pronaći statističke podatke o tome koliko je muškaraca na planeti, do neke mere, nezadovoljno svojim polnim organom, bilo da je u pitanju estetski izgled ili funkcionalno stanje.

Povecanje penisa

Ipak, postoje nezvanični podaci koji govore da je u pitanju skoro 1/3 muškaraca. Međutim, za mnoge muške intimne probleme postoji rešenje. Dakle, potrebno je obratiti se stručnjacima, a na raspolaganju su najčešće psiholozi i/ili estetski hirurzi. Kada je u srži problema nezadovoljstvo dužinom ili obimom polnog organa, svakako da će se estetski hirurg mnogo bolje nositi sa problemom.

Veruje se da je normalna dužina penisa u uspravnom stanju od 12 do 18 cm. Penis manji od 9,5 cm dužine smatra se malim penisom, a manje od 2 cm je mikropenija.

Postoje slučajevi kada su muškarci nezadovoljni oblikom penisa, iz subjektivnih razloga ili zbog objektivnih povreda geometrije penisa (deformacija glansa – glavića penisa ). Kada kažemo “uvećanje penisa” ta intervencija obuhvata povećenje dužine, obima (debljine) ili kombinaciju povećanja dužine i obima (debljine). Ovim zahvatom erektivna funkcija penisa ne može biti menjana. Operacija povećanja penisa se izvodi već preko 40. godina, širom sveta, i eksperti Atlas estetike poseduju veliko iskustvo i dugogodišnju praksu.

Povecanje penisa i testisa

Najčešće intervencije su one koje se odnose na hiruško uvećanje penisa, a obično su tu dve vrste ovakve operacije:

Operacija izduženja penisa

Operacija povećanja dužine penisa je hirurška procedura koja se obično oslanja na to da se učini vidljivijim ono što već postoji u ovom predelu, i to oslobađanjem ligamenta penisa
(ligamentotomija), tako da se skriveni deo baze penisa odvaja od svojih pripoja za pubične kosti i postaje vidljiv. Ovom intervencijom uvećanja penisa je moguće produženje od dodatnih 2-3 cm.

Zapravo, u ovom slučaju originalne dimenzije penisa ostaju nepromenjene, već postoji samo preraspodela dužine, koja ipak dovodi do željenih rezultata. Operacija se izvodi pod opštom
anestezijom.

Hirurško povećanje obima penisa

Povećanje obima penisa je hirurška procedura koja se odnosi na dodavanje debljine penisu, što se obično vrši uklanjanjem masnog tkiva iz drugih delova tela gde masti ima u višku, kao što je abdomen, i ubrizgavanjem prečišćene masti pod kožu penisa. Treba reći da je sopstvenim masnim tkivom moguće povećati obim i dužinu penisa za po 2 cm. Operacija se izvodi pod
opštom anestezijom.

Tehnika lipofiliranja (transplantacija sopstvenog masnog tkiva) se izvodi tako što se u prvoj fazi hirurške intervencije adipozne ćelije uzimaju špricem i šupljom iglom (kanila) kroz posebne kožne punkture u donatorskim područjima (abdomen, butina). Zbog činjenice da je kraj kanile zaobljen, veliki krvni sudovi i nervi ne mogu da se oštete kada se iglica pomera ispod kože.

Samo masne ćelije se apsorbuju u špric, kao i mala količina krvi koja se formira kada se oštećuju mali krvni sudovi. Poseban tretman za dobijenu suspenziju masti omogućava da se dobije „čisto“ masno tkivo, koje se zatim kroz mikropunkture ubrizgava u tankim slojevima ispod kože penisa.

Druge dostupne procedure intimne hirurgije za muškarce uključuju skrotalnu redukciju i implantate testisa.

Skrotoplastika ili skrotalna redukcija

Skrotalna redukcija ili skrotoplastika podrazumeva uklanjanje viška kože sa skrotuma. To mogu zahtevati muškarci koji nisu zadovoljni veličinom skrotuma ili, retko, oni koji imaju urođenu
bolest.

Implantati testisa

Za testikularne implantate se obično odlučuju muškarci koji su izgubili testis nakon operacije uklanjanja tumora ili muškarci čiji testisi nikad i nisu bili razvijeni prirodno.
Treba naglasiti da bilo koja od ovih procedura ne može menjati erektivnu funkciju penisa.

Povećanje penisa i povećanje debljine penisa se mogu obaviti u jednom zahvatu i rezultati su vidljivi odmah.

Razlozi zašto se treba odlučiti za hiruško produženje penisa:

 • jednostavnost i sigurnost ove hirurške intervencije;
 • pozitivan uticaj na seksualno i psihološko zdravlje muškarca;
 • poboljšanje kvaliteta intimnog života muškarca;
 • poboljšanje kvaliteta intimnog života njegove partnerke;
 • očuvanje povećane dužine penisa za ceo život.

Opšte je poznato da je kvalitetan seksualni život veoma bitan, tako da se nakon intimne hirurgije pacijentima znatno podiže nivo samopuzdanja, što kod njih paralelno utiče na bolji
kvalitet života uopšte.

Povećanje penisa ima sledeće kontraindikacije:

 • teški dijabetes;
 • onkološke bolesti;
 • polno prenosive bolesti;
 • pogoršanje hroničnih bolesti urogenitalnog sistema (prostatitis, uretritis, cistitis);
 • genitalni herpes;
 • prisustvo ulceracija i rana na penisu.
 • poremećaji krvarenja;
 • pacijent ima mentalne poremećaje.

Ako vam je potrebno više informacija pozovite naš call centar na :

+381 11 785 88 88
+ 381 60 3292411

ili nam pošaljite mail na office@atlasestetika.rs

 

25-02-2019

Muška intimna hirurgija

Estetska korekcija i uvećanje penisa

Muška intimna hirurgija

Muška intimna hirurgija

Nezadovoljstvo nekim intimnim područjima često stvara probleme sa samopouzdanjem kod muškaraca.

Razlozi za okretanje ka intimnoj kozmetičkoj hirurgiji su različiti, u rasponu od individualnih fizioloških razlika do zdravstvenih problema koji mogu uticati na fizička pitanja intimnosti sa partnerom.

Veoma je teško pronaći statističke podatke o tome koliko je muškaraca na planeti, do neke mere, nezadovoljno svojim polnim organom, bilo da je u pitanju estetski izgled ili funkcionalno stanje. Ipak, postoje nezvanični podaci koji govore da je u pitanju skoro 1/3 muškaraca. Međutim, za mnoge muške intimne probleme postoji rešenje. Dakle, potrebno je obratiti se stručnjacima, a na raspolaganju su najčešće psiholozi i/ili estetski hirurzi. Kada je u srži problema nezadovoljstvo  dužinom ili obimom polnog organa, svakako da će se estetski hirurg mnogo bolje nositi sa problemom.

Veruje se da je normalna dužina penisa u uspravnom stanju od 12 do 18 cm. Penis manji od 9,5 cm dužine smatra se malim penisom, a manje od 2 cm je mikropenija.

Postoje slučajevi kada su muškarci nezadovoljni oblikom penisa, iz subjektivnih razloga ili zbog objektivnih povreda geometrije penisa (deformacija glansa – glavića penisa ).

Kada kažemo “uvećanje penisa” ta intervencija  obuhvata povećenje dužine, obima (debljine) ili kombinaciju povećanja dužine i obima (debljine). Ovim zahvatom erektivna funkcija penisa ne može biti menjana.

Operacija povećanja penisa se izvodi već preko 40. godina, širom sveta, i eksperti Atlas estetike poseduju veliko iskustvo i dugogodišnju praksu.

Najčešće intervencije su one koje se odnose na hiruško uvećanje penisa, a obično su tu dve vrste ovakve operacije:

Operacija izduženja penisa

Operacija povećanja dužine penisa je hirurška procedura koja se obično oslanja na to da se učini vidljivijim ono što već postoji u ovom predelu, i to oslobađanjem ligamenta penisa (ligamentotomija), tako da se skriveni deo baze penisa odvaja od svojih pripoja za pubične kosti i postaje vidljiv. Ovom intervencijom uvećanja penisa je moguće produženje od dodatnih 2-3 cm. Zapravo, u ovom slučaju originalne dimenzije penisa ostaju nepromenjene, već postoji samo preraspodela dužine, koja ipak dovodi do željenih rezultata. Operacija se izvodi pod opštom anestezijom.

Hirurško povećanje obima penisa

Povećanje obima penisa  je hirurška procedura koja se odnosi na dodavanje debljine penisu, što se obično vrši uklanjanjem masnog tkiva iz drugih delova tela gde masti ima u višku, kao što je abdomen, i ubrizgavanjem prečišćene masti pod kožu penisa. Treba reći da je sopstvenim masnim tkivom moguće povećati obim i dužinu penisa za po 2 cm. Operacija se izvodi pod opštom anestezijom.

Tehnika lipofiliranja (transplantacija sopstvenog masnog tkiva) se izvodi tako što se u prvoj fazi hirurške intervencije adipozne ćelije uzimaju  špricem i šupljom iglom (kanila) kroz posebne kožne punkture u donatorskim područjima (abdomen, butina). Zbog činjenice da je kraj kanile zaobljen, veliki krvni sudovi i nervi ne mogu da se oštete kada se iglica pomera ispod kože. Samo masne ćelije se apsorbuju u špric, kao i mala količina krvi koja se formira kada se oštećuju mali krvni sudovi. Poseban tretman za dobijenu suspenziju masti omogućava da se dobije „čisto“ masno tkivo, koje se zatim kroz mikropunkture ubrizgava u tankim slojevima ispod kože penisa.

Druge dostupne procedure intimne hirurgije za muškarce uključuju skrotalnu redukciju i implantate testisa.

Skrotoplastika ili skoratalna redukcija

Skrotalna redukcija ili skrotoplastika podrazumeva uklanjanje viška kože sa skrotuma. To mogu zahtevati muškarci koji nisu zadovoljni veličinom skrotuma ili, retko, oni koji imaju urođenu bolest.

Implantati testisa

Za testikularne implantate se obično odlučuju muškarci koji su izgubili testis nakon operacije uklanjanja  tumora ili muškarci čiji testisi nikad i nisu bili razvijeni prirodno.

Treba naglasiti da bilo koja od ovih procedura ne može menjati erektivnu funkciju penisa.

Povećanje penisa i povećanje debljine penisa se mogu obaviti u jednom zahvatu i rezultati su vidljivi odmah.

Razlozi zašto se treba odlučiti za hiruško produženje penisa:

– jednostavnost i sigurnost ove hirurške intervencije;

– pozitivan uticaj na seksualno i psihološko zdravlje muškarca;

– poboljšanje kvaliteta intimnog života muškarca;

– poboljšanje kvaliteta intimnog života njegove partnerke;

– očuvanje povećane dužine penisa za ceo život.

Opšte je poznato da je kvalitetan seksualni život  veoma bitan, tako da se nakon intimne hirurgije pacijentima znatno podiže nivo samopuzdanja, što kod njih paralelno utiče na bolji kvalitet života uopšte.

Povećanje penisa ima sledeće kontraindikacije:

 • teški dijabetes;
 • onkološke bolesti;
 • polno prenosive bolesti;
 • pogoršanje hroničnih bolesti urogenitalnog sistema (prostatitis, uretritis, cistitis);
 • genitalni herpes;
 • prisustvo ulceracija i rana na penisu.
 • poremećaji krvarenja;
 • pacijent ima mentalne poremećaje.

Ako vam je potrebno više informacija pozovite naš call centar na : +381 11 785 88 88,

+ 381 60 3292411, ili nam pošaljite mail na office@atlasestetika.rs.

17-07-2016