Mommy makeover – Efekti trudnoće nestaju bez traga

Za one koji možda još uvek nisu čuli za pojam «Mommy makeover», odmah na početku priče naglasićemo da je to, najkraće moguće rečeno – estetska hirurgija posle trudnoće i porodjaja.

Dakle, Mommy makeover odnosi se na zajedničku grupu hirurških postupaka, iz oblasti plastične estetske hirurgije, koje mnoge majke dana traže nakon trudnoće i porodjaja. Mnogo puta, Mommy makeover operacija se izvodi u jednoj fazi, ali postoji i dosta mama koje će radije ove operacije primenjivati postepeno, jednu po jednu.

U svakom slučaju, sve one su veoma zadovoljne, jer znaju da se promene nastale na njihovim telima posle trudnoće mogu fantastično poboljšati zahvaljujući veštim rukama estetskog hirurga.

Svaka majka za vreme trudnoće posvećuje celo svoje biće i telo svojoj voljenoj bebi i porodici. Prirodno je da život svake bebe počinje trudnoćom, gde se majčino telo drastično menja. Nakon porodjaja konačno, dolazi vreme kada majke osećaju da su spremne i sposobne udovoljiti i vlastitim potrebama. A jedna od njih je svakako i Mommy makeover operacija.

Mommy makeover operacije su nastale iz sasvim jednostavnog razloga što mnoge žene nakon višestrukih trudnoća i dojenja, smatraju da je nemoguće povratiti svoju prvobitnu figuru samo uz primenu dijeta i vežbi. Srećom, i u takvim slučajevima postoji izvrsno rešenje koje se zove Mommy makeover, pa efekti trudnoće nestaju bez traga.

Efekti trudnoće i Mommy makeover

Trudnoća i porodjaj nedvosmisleno imaju mnogo uticaja na žensko telo, a mnogi od njih zaista nisu samo privremeni. Zbog toga se posle porodjaja, mnoge majke suočavaju s sličnim pritužbama. Grudi se spuštaju i gube čvrstinu. Stomak više nije istog oblika, s rastegnutim mišićima, a na koži su često vidljive mnogobrojne duboke strije.

Mommy makeover predstavlja niz estetskih postupaka, izvedenih u jednoj kombinaciji ili vremenskom nizu, čiji je cilj
vraćanje mamine figure u stanje pre trudnoće. Ovi postupci često uključuju liposukciju (uklanjanje viška masti), korekciju dojki (sa ili bez povećanja), zatezanje stomaka, butina, ruku, podizanje i zatezanje zadnjice, intimnu žensku hirurgiju (vaginalno podmladjivanje), i slično.

Neke majke odaberu i neki od postupaka podmladjivanja lica, kako bi se u potpunosti osećale mladjom i lepšom, od glave do pete.

Mnogo više od estetske hirurgije

Mommy makeover je u stvari mnogo više od estetske hirurgije, a evo i zašto. Svaka majka svim svojim srcem želi da se u potpunosti posveti svojoj deci i porodici. Zbog toga i donosi tu tako veliku odluku da postane majka. Za vreme trudnoće i neposredno nakon porodjaja ona je zbog toga veoma srećna, zadovoljna i dobro se oseća, znajući da je svaka žrtva više nego vredna da bi njena porodica bila zdrava i srećna.

Medjutim, za sve to je potrebno mnogo truda i samopuzdanja, a zna se da ni jedno od ta dva ne dolaze baš tako sami od sebe, već i u tom pravcu treba ulagati.

Efekti trudnoće itekako mogu uticati na to da majka, nezadovoljna svojim novim izgledom, izgubi nekadašnje samopuzdanje. Što bi je na psihičkom nivou moglo ometati da vodi brigu o sebi i svojoj porodici na onaj način na
koji bi ona u stvari želela. Upravo u tome i jeste čitava filozofija Mommy makeover intervencija. Pa tako danas, više nego ikad, majke imaju velikih mogućnosti da čitavu situaciju preokrenu u svoju korist, i da savršeno uživaju u materinstvu.

Pa drage majke, mada je ovih dana vreme veoma dragoceno za sve nas, zaustavite se malo i razmislite koliko vam zaista vredi lepota i zdravlje. Da li biste uz mladji izgled i osećaj bile sposobnije za sve akcije i izazove koji
su tek pred vama?

Prema dosadašnjim anketama, odgovor je Apsolutno!. Ako je i vaš odgovor isti, nemojte gubiti vreme!
Poverite se plastičnim hirurzima Atlas estetike i ponudiće vam široku lepezu opcija estetske hirurgije. Iskusan stručni tim će prilagoditi sve moguće intervencije vašim potrebama, a sve to podrazumeva i primenu najsavremenijih tehnika, koje vam omogućavaju što kraći oporavak i brz povratak svojoj porodici i svakodnevnom životu.

I ne zaboravite da vam Mommy makeover može omogućiti da izgledate čak i bolje nego ikada. A pozitivna slika o sebi zasigurno će vam doneti koristi na mnogim poljima, a takodje može poboljšati vaše interakcije s voljenima.

24-06-2018