Mezoterapija za uklanjanje fleka na koži

Mezoterapija za uklanjanje fleka na koži

Lepo lice bez fleka, pega, bubuljica i ožiljaka jeste želja svake žene. Lepa i čista koža deluje privlačno i odaje utisak osobe koja se neguje i drži do svog izgleda.

Nažalost, nemali broj žena ima male prebojene površine na koži lica, vrata, ruku, ramena ili dekoltea, koje im kvare ten.

Šta su fleke na koži ili hiperpigmentacija?

Hiperpigmentacije su tamnije površine na koži, u odnosu na okolinu, koje mogu biti oivičene i razlivene. Prebojenost fleka ne mora biti svuda ista, i može varirati od svetlo do tamno braon boje.

Uklanjanje fleka

Oivičene fleke nastaju najčešće usled preteranog izaganja suncu, dok su neoivičene fleke melazme. Neke fleke nastaju usled hormonskih promena u trudnoći ili su uzrokovane kontraceptivnim pilulama, dok druge nastaju pod uticajem starenja, usled upotrebe nekvalitetnih ili neadekvatnih kozmetičkih proizvoda.

Pojedini lekovi čine kožu fotosenzibilnom tako da se na njenoj površini pojavljuju trenutne ili trajne hiperpigmentacije. Da bi se mogućnost stvaranja fleka na koži smanjila treba izbegavati izlaganje kože jakom suncu i koristiti kreme sa zaštitnim faktorom. Ukoliko pacijent nije siguran da li ima mladež ili hiperpigmentaciju potrebno je da se obrati dermatologu pre tretmana.

Mogućnosti mezoterapije

Mezoterapija predstavlja postupak apliciranja koktela vitamina, minerala, aminokiselina i drugih aktivnih materija u središnji sloj kože tankim iglicama. Za tretman ublažavanja hiperpigmentacije i fleka na koži koriste se supstance koje smanjuju aktivnost procesa koji dovodi do jače prebojenosti. Takođe, mezoterapijom se pokreću prirodni procesi regeneracije, stvaranja kolagena i novih krvnih sudova u koži.

Koža koja je tretirana se regeneriše, poboljšava se njena struktura i elastičnost. Najbolji rezultat se dobija u kombinaciji sa hemijskim pilingom, ali može da se koristi i u kombinaciji sa drugim antiaging tretmanima.

Postupak i efekti

Koža se najpre dobro očisti, zatim se stavi anestetik u obliku kreme. Može se tretirati samo zdrava koža na kojoj nema bakterijskih infekcija. Specijalnim iglicama se aplicira mezoterpijski koktel na tačno određenom , kako bi aktivna supstanca bila dobro raspoređena.

Nakon mezoterapije treba izbegavati sunčanje, solarijum, znojenje, naparavanje kože i korišćenje aspirina. Koža regije koja je tretirana može zadržati blago crvenilo nekoliko sati po tretmanu.

Nakon tretmana nema nikakvih ožiljaka niti znakova intervencije. Koža je nakon mezoterapije dobro ishranjena, jedra i osvežena. U zavisnosti od izraženosti problema i tipa kože, naš ekspert će predložiti broj tretmana i njihovu dinamiku koja će dati najbolji efekat. Efekti uklanjanja fleka su trajni ukoliko se pacijenti pridržavaju saveta lekara.

Klinika za estetiku

Atlas Estetika je savremena klinika za estetsku hirurgiju koja radi u Beogradu u okviru Atlas opšte bolnice od 2006. godine. Dugogodišnje iskustvo u rešavanju velikog broja estetskih i zdravstvenih problema nas čini pouzdanim partnerom u težnji za savladavanjem nepoželjnih pojava nastalih starenjem kože i drugim razlozima.

Naš specijalistički tim estetskih hirurga je visko edukovan u zemlji i inostranstvu kroz brojna stručna usavršavanja. Pratimo najnovije svetske trendove i dostignuća u oblasti estetske i rekonstruktivne hirurgije tako da naši pacijenti dobijaju uslugu kakva se može naći u velikim svetskim centrima.

U Atlas klinici postupkom mezoterapije, pored hiperpigmentacije tretiramo bore na licu, vratu i dekolteu, celulit, strije i opadanje kose. Ukoliko imate pitanja u vezi ovog mezoterapijskog postupka ili nekog od navedenih, zakažite konsultacije sa lekarom specijalistom na telefone:

+381 60 329 24 11 i +381 11 785 88 88.

13-09-2018