Konačno rešenje: Protiv Strija Mezoterapijom

Konačno rešenje: Protiv Strija Mezoterapijom

Šta su zapravo strije?

Bele ili roze linije koje presecaju kožu na stomaku, bokovima, butinama ili zadnjici, i uzrok su nezadovoljstvu mnogih žena, zovu se strije.

Zapravo, strije (linearna atrofija kože) predstavljaju iskidana vlakna elastina i kolagena iz dubljih slojeva kože koja se provide. Kada nastanu strije su svetlo roze boje, dok kasnije postaju bele i smanjuje im se obim u izvesnoj meri.

Kako nastaju strije?

Strije obično nastaju u trudnoći, nakon naglog menjanja telesne težine i usled naglog rasta kod tinejdžera i adolescenata. Čak polovina devojčica i dečaka u pubertetu dobije strije usled naglog rasta, uglavnom na nadlaktici, lumbalnoj regiji i iznad kolena. Nastaju usled rastezanja kože, naročito u trudnoći, kada se povećava lučenje hormona (glukokortikoida) koji ima za cilj da olabavi vezivna tkiva pred porođaj. Tada se strije najčešće pojavljuju na stomaku, butinama i grudima.

Mezoterapija strija

Kod pojave strija bitan faktor je i genetska predispozicija. Ne postoji dokazan način sprečavanja nastanka strija iako postoje brojna sredstva na tržištu sa tom namenom. Smanjivanje vidljivosti strija je moguće na više načina, a mi predstavljamo metodu koja je dala dobre rezultate – mezotarapija strija.

Mezoterapija strija

Finim iglicama se unosi u dublje slojeve kože preparat koji stimuliše regeneraciju kolagenskih vlakana, stimuliše cirkulaciju i hrani kožu. Preparat je moguće unositi i aparatom dermorolerom, ali se češće primenjuje terapija iglicama. Na taj način se postiže poboljšanje ćelijskog metabolizma i poboljšava opšte stanje kože.

Ubodi su raspoređeni na nekoliko milimetara na problematičnoj regiji. Dubinu uboda i izbor mezoterapijskog koktela vrši lekar specijalista prema proceni stanja kože i izraženosti problema. Ublažavanje strija mezoterapijom je aktiviranje prirodnih regenerativnih procesa kože, pre svega stvaranjem novog kolagenskog i elastinskog
vlakna i poboljšavanjem lokalne cirkulacije krvi.

Povećava se antioksidativni kapacitet ćelija, čime se tkivo podmlađuje i čini otpornijim. Strijama, kao trajnoj atrofiji kože, dajemo još jednu šansu da se smanje ili čak nestanu. Mezoterapiji mogu da se podvrgnu oba pola, mada je pojava strija izraženija kod žena.

Koliko traje tretman mezoterapija strija?

Mezoterapija strija traje oko pola sata, u zavisnosti od veličine tretirane regije i izraženosti problema.

Kada se očekuju rezultati posle tretmana?

Efekti su vidljivi kroz nedelju-dve dana, dok je konačan rezultat obnavljanja kože vidljiv nakon četiri nedelje. Tretman se ponavlja svakih nedelju dana nekoliko puta. Ovaj tretman ne zahteva poseban oporavak niti boravak u bolnici.

Post period posle tretmana

Nakon mezoterapije, pacijenti treba da izbegavaju izlaganje tretirane regije suncu, solarijumu, upotrebu aspirina, puder i jaku kozmetiku oko nedelju dana. Ublažavanje ili uklanjanje strija je trajno.

Stanje tretirane regije kože se poboljšava i ona deluje čvršće i podmlađeno jer je popravljena njena tekstura.

Atlas Estetika pruža mogućnost za sveobuhvatno lečenje strija i pridruženih estetskih problema (uklanjanje celulita, zatezanje kože, uklanjanje ožiljaka i fleka).

Mezoterapija strija može da se kombinuje sa drugim tretmanima, hijaluronskim filerima, hemijskim pilingom, tretmanom krvnom plazmom i liposukcijom.

Mezoterapijski kokteli koje koristimo su proizvedeni od strane prestižnih farmaceutskih kuća i sertifikovani su. Efekat preparata i mezoterapije kao metode je dokazan višegodišnjim iskustvom.

Specijalistički tim Atlas Estetike je edukovan na prestižnim klinikama u zemlji i inostranstvu. Kontinuiranom edukacijom dolazimo do najnovijih rešenja medicinskih i estetskih problema, koji se primenjuju u najboljim svetskim medicinskim centrima.

Pitanja i konsultacije oko tretmana

Ukoliko imate pitanja u vezi ovog mezoterapijskog postupka zakažite konsultacije sa lekarom specijalistom plastične i rekonstruktivne hirurgije na telefone: +381 60 329 24 11 i +381 11 785 88 88.

13-09-2018