Rešite se celulita mezoterapijom

Rešite se celulita mezoterapijom

Odakle nam celulit?

U telu bez celulita između kože i mišića nalazi se pet-šest milimetara masnog tkiva, a kada je prisutan celulit, taj sloj se uvećava za jedan do šeset centimetara.

Celulit predstavlja deformitet koji se formira ispod kože na telu žena i koji se sastoji od masti i nagomilanih toksina.

Celulit uvek prati loša venska i limfna cirkulacija. Negde ga nazivaju i pomorandžina kora jer svojom teksturom neodoljivo podseća na pomenuto voće.

Glavni uzroci nastanka celulita

Glavni krivci za nastanak celulita su genetika, nepravilna ishrana sa industrijskom hranom punom aditiva i konzervanasa, pušenje, alkohol, stres i nedovoljna fizička aktivnost.

Mezoterapija celulita

Gde se celulit najčešće pojavljuje

Celulit se najčešće pojavljuje na butinama, bokovima, stomaku, zadnjici, nadlakticama i listovima.

Kako problem celulita duže traje i povećava se, sve je teži za rešavanje, a koža tela sa vremenom postaje tanja i slabija. Za pojavu celulita nisu bitne godine, a ni kilaža, jer se pojavljuje i kod vitkih devojčica u pubertetu.

Udubljenja i ispupčenja na koži tela su uzrok nesigurnosti, pa i tuge kod velikog broja pripadnica lepšeg pola. Bez obzira da li je slabo primetan, tako da se vidi samo kada se stegne koža ili je veoma vidljiv, celulit zahteva veoma ozbiljan tretman.

Pre pojave mezoterapije celulita nije postojao način njegovog uklanjanja bez hirurgije i dugotrajnih i slabo efikasnih anticelulit masaža. Mezoterapija je ono što celulit može da učini prošlošću.

Mezoterapija celulita

Mezoterapija je neinvazivna medicinska metoda aplikovanja posebno napravljenih koktelavitamina, minerala, aminokiselina i drugih supstanci u kožu.

Mezoterapija se kao specijalizacija izučava više od tri decenije na univezitetima u Francuskoj.

Tretman celulita obuhvata koktel supstanci koji razgrađuju masti, poboljšavaju cirkulaciju krvi i limfe i regenerišu vezivno tkivo.

Dobri mezoterapijski kokteli sadrže supstance koje stimulišu izbacivanje viška tečnosti iz regije sa celulitom.

Mezoterapija povećava propusnost ćelija, koje su pogođene lošom lokalnom cirkulacijom, i time omogućava usvajanje materija iz koktela.

Ubodi iglicama su takođe korisni jer se na taj način stimuliše proizvodnja kolagena, koji daje čvrstinu koži.

Procedura i efekat

Tankim, elastičnim iglicama se unosi koktel u različite dubine kože, u zavisnosti od izraženosti probelema i tipa kože.

Mezoterapija celulita, u zavisnosti od regije traje od petnaestak minuta do sat vremena, nakon čega pacijent može da se vrati svojim uobičajenim obavezama. Sama procedura može biti malo bolna, ali je moguće koristiti anestetik u obliku kreme kod pacijenata koji su vrlo osetljivi.

Mezoterapija celulita nema zabeležene komplikacije. Lekar specijaista će proceniti za svakog pacijenta koji će broj tretmana biti potreban da bi se dobio željeni izgled.

Efekat će biti vidljiv već nakon dva-tri tretmana. Optimalan broj tretmana je uglavnom šest do osam, nakon kojih koža deluje čvršće, jedrije, a dolazi i do smanjenja regije u obimu.

Poželjno je postignuti efekat održavati jednom mezoterapijom mesečno narednih nekoliko meseci. Da bi se postignuti efekat održao potrebno je da osoba izmeni način ishrane, unosi dovoljnu količinu vode i uvede fizičku aktivnost.

Mezoterapija celulita u Atlas Estetici

Atlas Estetika vam pruža stručnu pomoć u borbi sa celulitom kroz edukaciju i mezoterapiju koju sprovode posebno edukovani specijalisti plastične i rekonstruktivne hirurgije. Iskusan lekar će proceniti opšte stanje organizma, zatim stanje kože, stepen razvoja celulita i preporučiti odgovarajuću terapiju.

Pri lečenju celulita mogu da se kombinuju i druge antiaging metode sa mezoterapijom.

Zakažite svoj termin još danas i rešite se neprijatnih neravnina na koži!

13-09-2018