Liposukcija Fino Oblikovanje Tela

Liposukcija Fino Oblikovanje Tela

Višak masnih naslaga na stomaku, kukovima, nadlakticama, butinama ili kolenima ume da pokvari raspoloženje i figuru u koju dame ulažu energiju treniranjem i pravilnom ishranom. Lepo oblikovana figura je važan atribut žena koje drže do svog izgleda. Nekada i pored svog truda i discipline ne možete postići velike rezultate.

Masne naslage na određanim delovima tela se veoma teško ili skoro nikako ne skidaju prirodnim putem. A samopouzdanje? I pred svog truda, ipak ostaje nezadovoljstvo svojim telom jer znate da je nekada bilo drugačije ili može biti lepše.

Upravo je to razlog zašto se razvila liposukcija– skup metoda estetske hirurgije, koje omogućavaju oblikovanje isisavanjem masnih naslaga sa određenih delova tela prema želji. Radi se o metodama preoblikovanja tela, a ne mršavljenja. Liposukcijom može ukloniti najviše pet kilograma masnih naslaga, a primenjuje se kod oba pola. I naravno, nikako ne može da zameni pravilnu ishranu i fizičku aktivnost, ali može da bude motiv za kasnije održavanje linije.

Kome je namenjena liposukcija?

Veoma je bitno u kakvom ste zdravstvenom stanju kada se odlučite za ovaj zahvat i da li je vaša trenutna težina zadovoljavajuća. Idealan kandidat za liposukciju ima između 25 i 45 godina i težinu za pet do deset kilograma veću nego što je idealna spram njegove visine i konstitucije.

Moguće je obaviti intervenciju i u drugim godinama, ali se najbolji rezultati dobijaju kada je koža dovoljno elastična. Liposukcija može da se kombinuje sa drugim postupcima kao što su zatezanje stomaka, gde se višak kože uklanja. Na ovaj način dobijeno masno tkivo može da se upotrebi kao prirodni filer za podmlađivanje lica i povećanje usana ili uvećanje grudi. Masno tkivo je veoma pogodan materijal kao filer jer sadrži matične ćelije i faktore rasta. Muška populacija se najčešće opredeljuje za uklanjanje masnog tkiva sa stomaka i struka.

Liposukcija – Procedura intervencije

Postoji nekoliko varijacija osnovne tehnike liposukcije, a to su:

  • tumescentna liposukcija (kada se u masno tkivo prethodno ubrizgava slani rastvor),
  • ultrazvuk pri liposukciji (ultrazvučno razbijanje masnih naslaga pre nego što se usisaju tankom cevčicom kanilom),
  • laserska liposukcija (uz pomoć lasera se razbija masno tkivo pre usisavanja)
  • i špric usisavanje (koje se koristi za osetljive delove tela kao što su vrat i lice).

Liposukcija se može obaviti u opštoj ili lokalnoj anesteziji, u zavisnosti od mesta, obima zahvata i zdravstvenog stanja pacijenta. Pre operacije hirurg će uzeti sve potrebne informacije o vašem zdravstvenom stanju, istoriji boleti, alergijama na lekove i zatražiti dodatne analize koje je potrebno pribaviti do operacije.

Da li su rezultati trajni?

Rezultati intervencije su trajni ukoliko pacijent održi približno postoperativnu težinu. Masne ćelije se više ne formiraju na mestima sa kojih su uklonjene već na drugim delovima tela. To znači da je na tretiranim područjima rezultat trajan. Koža je nakon liposukcije vidljivo čvršća. Osim uklanjanja masnih naslaga veoma je bitno raditi na vraćanju kože u elastično stanje.

Oporavak nakon operacije

Vreme potrebno za oporavak nakon liposukcije varira od osobe do osobe. U tom smislu veoma je bitno držati se striktno preporuka lekara, kako u toku pripreme, tako i nakon operacije. Nakon operacije se dobija steznik (elastično kompresiono odelo), koji se nosi nekoliko nedelja. Negova uloga je veoma značajna za oblikovanje dela tela koji je tretiran. Prva kontrola i previjanje bude za dva do tri dana, a pacijenti se vraćaju svojim obavezama za oko nedelju dana.

Preporuka je da se na dan operacije obučete komotno jer zbog rastvora koji se koristi koža može biti naduvana, kao i zbog kompresa i zavoja. Nakon operacije se preporučuje lagano kretanje, bez podizanja tereta i intezivnijih vežbi. Na tretiranim područjima se javljaju otoci i modrice koji prolaze uglavnom za nekoliko nedelja.

Iskustvo stručnjaka

Hirurzi Atlas estetike poseduju bogato iskustvo u liposkulpturi – oblikovanju tela liposukcijom, kojoj pristupaju sa puno pažnje. Sama reč liposkulptura govori o delikatnosti i složenosti oblikovanja ljudskog tela i značaju koji joj se pridaje u estetskoj hirurgiji. Atlas estetika, kao deo Atlas opšte bolnice poseduje savremenu tehniku, odlične smeštajne i transportne kapacitete.

Stručan tim hirurga svoju praksu kontinuirano usavršavaju i usklađuju sa svetskim trendovima. Ukoliko ste zainteresovani za oblikovanje tela na ovaj način zakažite besplatne konsultacije sa hirurgom na telefon: +381 11 785 88 88.

 

22-08-2017