Korekcija lica i tela filerima ili transferom sopstvene masti

Korekcija lica i tela filerima ili transferom sopstvene masti

Promene koje žene doživljavaju posle trudnoće i  porođaja u mnogome mogu da utiču na njihovo samopouzdanje. Estetska hirurgija pomaže ženama da se osećaju ugodno u sopstvenom telu. Estetska plastična i rekonstruktivna hirurgija pruža licu i telu željeni izgled. Postoji da bi pružila bolji kvalitet života da podigne ili povrati samopouzdanje.

Najpopularniji su tretmani restauracije volumena najčešće tkiva lica, vrata i šaka koji ujedno predstavljaju i najizloženije delove tela. Dakle to su segmenti koji su vidljivi i uglavnom izloženi kod svih nas tokom svih godišnjih doba. Tretmani restauracije volumena određenih delova tela podrazumevaju ubrizgavanje filera biloškog porekla, sintetskog porekla i najčešće su to preparati hijeluronske kiseline. Oni se danas dobijaju genetskim inžinjeringom a u kozmetologiju su uvedeni pre nekih 30 godina, U početku su bili dosta skupi a danas pojednostavljenjem načina proizvodnje su jeftiniji takođe su i sami tretmani jeftiniji i dostupniji su većem broju ljudi.

Ovi tretmani su veoma popularni među oba pola. U cilju restauracije volumena tkiva lica, vrata i nadlanica za one pacijente koji imaju averziju prema preparatima koji su dobijeni nekim drugim putem (veštačkim), preporučuje se upotreba sopstvenog masnog tkiva odnosno transfer sopstvenog masnog tkiva sa jedne regije na drugu. Jednom jednostavnom procedurom mast se uzme sa jedne telesne regije (najčešće unutrašnja strana kolena ili prednji trbušni zid), potom se ta mast obrađuje, filtracijom se izdvoje određene masne ćelije određene veličine koje se potom transferišu i ubrizgavaju u željene regije nadlanice, vrat ili lice. Dobija se isto tako dobar rezultat. Efekat nije baš tako brz kao kod filera jer zahteva neko vreme oporavka nakon intervencije ali krajni rezultati su sasvim dobri.

Različite vrste zračenja imaju stimulativni biloški efekat. Primena lasera u estetskoj medicini daje brze i dugotrajne rezultate i imaju prisutan biloški efekat. Koriste se najčešće u vidu foto ili fizičkih pilinga, kada se uklanja površni sloj kože dejstvom lasera. Izdvajaju se pojedini krvni elementi iz periferne krvi, trombociti odnosno krvne pločice  koje luče neke faktore rasta koji u teoriji potpomažu deobu tih ćelijskih elemenata kože koji će stvoriti kolagena vlakna. Ono što čini potporu koži.

26-04-2017