Korekcija brade – genioplastika

Korekcija brade – genioplastika

Dobro definisana brada doprinosi ravnoteži lica i ima veliki udeo kada se lice gleda iz profila. Zbog toga se mnoge osobe, u potpunosti svesne te činjenice, a nezadovoljne svojim izgledom, opredeljuju za korekciju brade.

Korekcija brade poznata je i kao genioplastika, a zahvaljujući njoj možete imati manju ili veću bradu, ili joj poboljšati izgled, tako što ćete istaći ili ublažiti njenu liniju.

Korekcija brade

Iako je nos centar profila, veličina i oblik brade u većini slučajeva takodje igra vrlo važnu ulogu. Zbog toga korekcija nosa i korekcija brade u intervencijama estetske hirurgije veoma često idu zajedno. Kao što su to
već i uradile mnoge poznate ličnosti u želji i nameri da postignu savršen balans u proporcijama lica.

Korekcija brade na dva načina

Korekcija brade može se uraditi na dva načina: hirurškim i nehirurškim putem. Ukoliko su potrebne manje korekcije onda se obično vrši nehirurška intervencija, gde se brada može korigovati sopstvenim masnim tkivom. U tu svrhu mogu da se koristiti i različiti biorazgradivi materijali.

Krupnije korekcije brade, u zavisnosti od specifičnih potreba pacijenata, obavljaju se hirurškom intervencijom, kojom se uvode silikonski implanti ili preduzima hirurško pomeranje kosti brade. Dakle, za drugi način korekcije brade može se komotno reći da je ovde u pitanju «operacija brade», iz oblasti estetske hirurgije lica.

Tako savremena estetska hirurgija danas ima mogućnosti da ispravi takoreći sve anomalije brade, kao što su na primer: velika ili mala brada, previše istaknuta i sl…

Velika brada

Ukoliko imate bradu koja je prevelika i ne uklapa se sa ostalim delovima lica nemojte očajavati.

Preoblikovanjem kontura brade može se postići da, ne samo vaša brada, već i svi ostali delovi lica izgledaju mnogo bolje.

Ovo je slučaj naročito ukoliko zbog vaše brade, nos i ostali delovi lica izgledaju suviše malo za vašu konstituciju. Operacija brade će vam pružiti uravnotežen, prijatan i sasvim prirodan izgled. Estetska hirurgija lica, inače, kao što je poznato, pruža rešenje za preoblikovanja lica i njegovih kontura.

Zahvaljujući iskusnim stručnjacima Atlas Estetike, operacija smanjenja brade je vrlo jednostavan zahvat. Oni će učiniti sve da se vaš izgled transformiše u estetski pozitivnom smislu, čime ćete dobiti skladniji izgled lica i lepši profil. To mnogim pacijentima veoma pomaže i na mentalnom nivou, jer se nakon zahvata osećaju zadovoljnije i sa više samopouzdanja.

Mala brada

Možda ste neko ko je nezadovoljan svojom malom bradom, tj. uvučenom bradom. Imate utisak da vaš estetski problem često privlači pažnju sagovornika i čini da se osećate neprijatno. Budite opušteni, vaš problem je lako rešiv, u svega 30 minuta stručne intervencije. Mali rez ispod brade, zatim umetanje silikonskog implanta u lokalnoj anesteziji i za tili čas ste dobili jači profil brade.

Ukoliko je ovo vaš jedini estetski nedostatak, ova suptilna promena može da vam stavi osmeh na lice i u velikoj meri podigne nivo samopouzdanja.

Nesavršena brada

Brada ne mora biti niti mala niti velika, a da ipak svojom linijom nije baš savršeno uklopljena sa vašim crtama lica. U tom slučaju možete se posavetovati sa estetskim hirurzima Atlas Estetike, koji će vam predložiti najbolje rešenje, kada je u pitanju vaše konturisanje brade.

Broj telefona za zakazivanje konsultacija je: +381 11 785 88 88.

Ko su kandidati za korekciju brade:

– Sve osobe koje su nezadovoljne izgledom svoje brade i profila
– Imaju dobro fizičko i mentalno zdravlje
– Imaju najmanje 20 godina
– Realne sa svojim očekivanjima u vezi ishoda ovog zahvata.

Ukoliko se odlučite za genioplastiku (korekciju ili operaciju brade), sa stručnjacima Opšte bolnice Atlas ćete se prethodno o svemu dogovoriti i dobiti detaljne instrukcije u vezi same operacije, kao i svemu što se odnosi na postoperativni oporavak. Budite sigurni da će vam rado izaći u susret i ispuniti sve realne želje.

23-04-2018