Kako sam zavolela sebe – Maja Bogićević

Kako sam zavolela sebe – Maja Bogićević

Zašto je, uopšte, važno voleti sebe? Važno je zato što kada volimo sebe ne očekujemo od drugih da to rade umesto nas. Ljubav je osećanje koje usmeravate na nekoga, ali kada ljubav usmerite na sebe, onda imate stav “Ja sam sebi važan/a”. To ne znači da ste narcis, već da ste svesni zašto je potrebno da volite i poštujete sebe.

Maja Bogićević, farmaceut i vlasnica studija lepote, razgovarala je sa nama na ovu temu. Šta je Maja uradila kako bi bila najbolja verzija sebe pročitajte u nastavku.

Atlas estetika iskustva Maja

Atlas Estetic: Majo, vlasnica ste studija lepote i stalno ste okruženi ženama. Zbog koga se žene doteruju i zašto je važno da brinu o sebi?

Maja: Smatram da je veoma bitno da žene vode računa o svom izgledu. Upravo ta briga o fizičkom izgledu, znači da vode računa o sebi. Nijedna žena neće poreći koliko je lep osećaj kada je zadovoljna svojim izgledom, kada voli svoj odraz u ogledalu.

 

Atlas Estetic: Zašto ste se odlučili za plastičnu hirurgiju?

Maja: Posle porođaja, naravno, na našoj koži, telu, često dolazi do različitih promena. Jednostavno, kod mene je bilo potrebe za tim i duže vreme sam imala želju, unazad dve, tri godine. U to vreme finansije su bile prepreka u ostvarenju te želje. Međutim, danas je plastična hirurgija znatno pristupačnija i to mi je pomoglo da “presečem” i ostvarim ono što sam zamislila. Sređivala sam stomak, koji nakon porođaja nije mogao da se drugačije sredi, i podizala sam grudi. Kasnije sam radila i korekciju nosa zbog devijacije, odnosno otežanog disanja.

 

 

Atlas Estetic: Da li ste se susretali sa osuđivanjem okoline zbog plastične hirurgije?

Maja: Uglavnom nisam, iako nisam ni bila opterećena time. Meni je bitno da sam ja zadovoljna sobom. Uspela sam u tome, a oni koji osuđuju moj izgled nakon plastične hirurgije, mogu da mi zavide. (smeh)

 

Atlas Estetic: Kako je izgledao vaš boravak u Atlas klinici?

Maja: Moj dolazak u Atlas bolnicu i osećaj koji sam imala tokom boravka, je nešto što, zaista, ne mogu da zaboravim. Dočekuje vas prijatno osoblje koje vas vodi u prijemni deo. Dolazi anesteziolog, upoznaje se sa vama. Odvode vas u operacionu salu i onda spavate. 🙂 Nakon toga se budite, kao da se ništa nije desilo. Ništa vas ne boli što je prilično neočekivano. Naravno, ne možete odmah da ustanete iz kreveta, ali već popodne ili sutradan idete kući, međutim to zavisi i od vrste intervencije. Od doručka, ručka, večere, zaista sve što vam je potrebno, osoblje možete da dozovete klikom na taster. Hvala puno Atlas bolnici. 🙂

 

Atlas Estetic: Da li ste sada zadovoljni sobom?

Maja: Naravno da jesam. To ne znači da pre plastične hirurgije nisam bila zadovoljna sobom, ali kada vam nešto smeta, sasvim je u redu da to korigujete i time povećate samopouzdanje. Niko neće brinuti o vama kao što vi sami možete brinuti o sebi.

 

Kada ste zadovoljni svojom unutrašnjom lepotom onda se osećate dobro, ali kada ste zadovoljni i svojom fizičkom lepotom onda se osećate kompletno. I naša klijentkinja, Maja Bogićević, kaže da je lep osećaj biti zadovoljan u sopstvenoj koži, a do tog osećaja dolazite kada istinski zavolite sebe. Vreme je da se osećate bolje i živite lepše.

 

12-07-2018