Dr Bea Povignac: Kako vratiti izgubljeno samopouzdanje?

Dr Bea Povignac: Kako vratiti izgubljeno samopouzdanje?

Ne možemo promeniti sve, ali možemo promeniti nešto. Zato je važno da kada uhvatite sebe da ste nezadovoljni, nedovoljno srećni ili kada ispred ogledala brojite nedostatke, počnete da unosite promene u svoj život.

Razgovarali smo sa doktorkom Beom Povignac na temu nedostatka sreće i samopouzdanja, i nakon njene inspirativne priče, stvar je jasna: “Ukoliko vam nešto smeta, radite na promeni i ulepšajte sebi život.”

 

Koliko je važno da žena u Vašoj struci bude doterana?

Bea: Bavim se estetskom stomatologijom već 10 godina i smatram da je izuzetno važno da žene u mojoj struci vode računa o svom izgledu. Svojim primerom šaljem sliku i poruku šta mogu da ponudim pacijentkinjama.

dr Bea Povignac - Atlas estetika

Zašto se žene doteruju?

Bea: Po mom mišljenju žene se doteruju prvenstveno zbog sebe. Da bi vratile izgubljeno samopouzdanje i da bi se osećale zadovoljno i srećno.

 

Da li ste se susretali sa osuđivanem okoline zbog plastične hirurgije?

Bea: Imala sam sreću da se nisam susretala sa osuđivanjem okoline. Otvorena sam osoba i razmenjivala sam svoje iskustvo i sa pacijentkinjama i sa prijateljicama. Čak, nakon svih tih razgovora, podstakla sam neke da se odluče za plastičnu hirurgiju, i došli su u Atlas bolnicu.

dr Bea Povignac - Atlas opšta bolnica

Šta je bila ključna stvar koja Vas je naterala da se odlučite za plastičnu hirurgiju?

Bea: Presudno kod takve odluke je da vam dugo nešto smeta. Shvatite kroz jedan prijatan razgovor sa plastičnim hirurgom koliko plastična hirurgija može da vam poboljša svakodnevni život i koje rezultate možete da očekujete, koji su u mom slučaju bili fantastični.

 

Kako je izgledao Vaš boravak u Atlas klinici?

Bea: Izuzetno sam zadovoljna. Od prijema do razgovora, koji je jako bitan, preko poštovanja svih dogovora. Kada se budite u bolovima svi su bili predivni, ljubazni, prisutni i nije mi se žurilo da idem kući. 🙂

Da li ste sada zadovoljniji sobom?

Bea: Prošlo je tri meseca od intervencija i moram da priznam da sam se preporodila, da sam prezadovoljna i da svakom preporučujem da ako mu nešto smeta da dođe, konsultuje se i na kraju sebi ulepša život.

 

Uverenja da niste dovoljno lepi, dovoljno vredni ili dovoljno kvalitetni, ako ne donose dobro, treba ih menjati.

Ponekad je jedna odluka dovoljna da promeni čitav dan, mesec ili godinu. Nije to ni do prijatelja, ni do porodice, ni do poznanika, nije ni do najiskusnijeg plastičnog hirurga, to je do vas.. Promena je vaš izbor, a svi mi.. mi smo tu da odluka bude lakša, jer znamo koliko je podrška važna.

Recite nam sada, nije li zadovoljstvo sobom bolje od života nalik ravnoj liniji?  

03-08-2018