Da li ste probali hemijski piling?

Da li ste probali hemijski piling?

Život je zabeležen na koži

Kaže se da koža sve pamti. To je u velikoj meri istina. Lepi momenti u životu nam se na licu vide kroz smejalice, dok nam problemi i stresovi prave duboke brazde na čelu. Boravak na jakom suncu bez zaštite kože ili u solarijumu utiče da koža dobije stariji i umorniji izgled. Takođe, neadekvatna ishrana, pušenje i stres utiču na to da koža brže stari. Isprobavanje različitih kozmetičkih preparata može da je zaguši, a ponekad i ošteti ukoliko nisu adekvatni spram tipa kože. Posebno je osetljiva koža sklona aknama, koje neretko ostavljaju ožiljke. Za brži i neinvanzivan oporavak kože preporučujemo vam hemijski piling koji daje izvanredne rezultate.

 

Šta je hemijski piling?

Radi se o antiejdžing proceduri  (antiaging) posebnim kiselinama koje skidaju oštećeni sloj kože ispod koga ostaje zdrav novi sloj kože. Delovanjem kiselina i drugih sastojaka oštećeni sloj kože počinje da se ljušti i spada. Koža dobija osvežen, zdrav i svetao izgled. Procedura je potpuno bezbedna kada je obavlja stručno lice, a rezultati su veoma dobri. Jesen i zima su pogodna godišnja doba za obavljanje ove procedure jer je tada manje izlaganje suncu koje je poželjno izbegavati neposredno nakon procedure. Zbog visoke efikasnosti i učestalosti korišćenja, ova procedura se smatra antiejdžing zlatnim standardom.

hemijski-piling

Vrste hemijskog pilinga i primena

Hemijski piling može da bude plići, srednje dubok i dubok, koji ima efekat sličan fejsliftingu. Izbor preparata i intezitet izlaganja određuje lekar spram problema na koži koji se tretiraju. Pogodan je u tretmanu strija, ožiljaka od akni, fleka od sunca, povećane pigmentacije, keratoze, umorne kože, plićih bora i bora oko očiju. Preparati koji se koriste za piling utiču na poboljšanje kvaliteta kože na prirodan način i ona dugo ostaje jedra. Na svetloj koži se nešto bolje vide rezultati pilinga. Hemijski piling je pogodan za kombinovanje sa drugim estetskim procedurama kao što su implatacija hijaluronskih filera, mezoterapija i botoks. Hemijski piling može uspešno da se obavlja na licu, vratu, rukama i nogama.

 

Hemijski piling i oporavak od tretmana

Procedura podmlađivanja lica na ovaj način traje svega dvadesetak minuta i nije bolna. Pre pilinga je potrebno izbegavati lekove koji mogu da utiču na zgrušavanje krvi. Moguće je blago peckanje u toku tretmana i pojava crvenila. Lice ostaje blago nadraženo nekoliko dana dok se skida oštećeni sloj kože. Ukoliko se čiste dublji i srednji slojevi kože iritacije su nešto veće i traju do nedelju dana. Potrebno je izbegavati sunce desetak dana, kao i direktno sunčanje oko mesec dana.

Atlas Estetika – korak ka lepoti

Da bi efekat hemijskog pilinga bio odličan neophodno je da se obratite pravom stručnjaku iz ove oblasti, koji će, najpre dobro proceniti stanje vaše kože, a zatim vas pažljivo saslušati. Iznesite otvoreno svoja očekivanja od ove procedure jer je dobra komunikacija sa lekarom od velike važnosti za dobar rezultat. Hemijski piling je procedura koju sa zadovoljstvom preporučujemo svim osobama koje žele da na neinvanzivan način podmlade svoju kožu i reše se nekih njenih nesavršenosti. Atlas Estetika vam je na raspolaganju kada želite da se vašom kožom bave specijalisti estetske hirurgije sa dugogodišnjim iskustvom i velikim brojem zadovoljnih klijenata. Zakažite svoje konsultacije sa specijalistima estetske hirurgije na telefone: +381 11 785 88 88  i  +381 60 329 24 11

 

 

 

 

20-03-2018