“Cat Eyes” Intervencija

“Cat Eyes” Intervencija

Kantoplastika, poznata kao operacija “mačjeg oka“ jeste operacija kapaka koja može promeniti oblik i veličinu oka. Operacijom se repozicionira gornji spoljni ugao oka, dajući oku oblik mačjeg oka koji se smatra atraktivnim.

Ova vrsta intervencije se može primeniti i kod spuštanja spoljašnjih uglova očiju usled procesa starenja.

Kako se izvodi?

Cat eyes operacija je ambulantna intervencija koja se obično izvodi u lokalnoj anesteziji i može biti dopunjena intravenskom sedacijom radi većeg komfora pacijenta. Ukoliko želite u istom aktu da se podvrgnete drugim procedurama uz ovu, potrebna je opšta anestezija. Intervencija se izvodi u sterilnim bolničkim uslovima. Kroz minimalne rezove spoljašnje kantalne tetive se pomeraju na željenu poziciju, a nošenje konaca i flastera preko linija rezova traje svega 7-10 dana. Za to vreme otoci i minimalni hematomi će se u potpunosti povući.

Kod pacijenata koji su pušači ili konzumiraju veće količine alkohola, proces oporavka traje nešto duže. Terapija u toku procesa zarastanja je antibiotska , uz primenu kapi i masti za oči.

Rizici, kao i za većinu procedura, mogu uključivati infekciju, blago krvarenje, asimetriju između dva oka, ali to je izuzetno retko.

Intervencija traje oko sat vremena.

16-08-2021