Biorevitalizacija lica Skinbooster

Biorevitalizacija lica Skinbooster

 

Biorevitalizacija je revitalizacija kože na biološki način. Ovom intervencijom se vraća elastičnost, poboljšava tonus i zateže koža. Ovo je široko primenljiv način borbe protiv starenja kože i drugih kožnih problema u estetskoj medicini. Sama intervencija podrazumeva ubrizgavanje male količine hijaluronske kiseline neživotinjskog porekla. Hijaluronska kiselina koja se koristi za biorevitalizaciju nije filer kojim se pune usne, uvećavaju jagodice ili popunjavaju nazolabijalne bore.

Kome je namenjen?

Tokom starenja gubimo hijaluronsku kiselinu i kolagen, a njihova reprodukcija u organizmu je paralelno usporena. Koža postaje tanja, manje elastična, gubi se tonus, stvaraju se bore i smanjuje kvalitet kože. Ubrizgavanjem hijaluronske kiseline pojačavamo hidrataciju unutar kože i ponovo pokrećemo/stimulišemo proces stvaranja novog kolagena i obnavljamo ćelije kože. Hijaluronska kiselina ima veliki kapacitet hidratacije jer veže 50 puta veću zapreminu vode od sopstvene mase. Ovo poboljšava kvalitet kože, te ona postaje „punija“, dobija mladalački sjaj, a tekstura kože se poboljšava.

Kako se izvodi?

Prvo se na tretiranu regiju nanosi anestetička krema, obezbeđujući bezbolan i prijatan tretman. Nakon 30 minuta, koža se dezinfikuje i koktel za biorevitalizaciju se ubrizgava sa više malih uboda. Igle koje se koriste za ovu proceduru su tanje, značajno smanjujući rizik od bilo kakvog oštećenja kože. Nakon tretmana se može naneti maska za ublažavanje crvenila lica ili samo nanošenje zaštitne kreme. Moguće je prisustvo manjeg crvenila na mestu uboda koje prođe kroz par sati.
Cela procedura traje 15-30 min.
Najmanje 12 sati nakon intervencije se ne preporučuje upotreba šminke i jača fizička aktivnost koja dovodi do znojenja.
Primena biorevitalizacije:

  • Za suvu i tanku kožu sklonu boranju
  • U slučaju fotooštećenja kože
  • Za dehidriranu kožu
  • Pri pojavi prvih znakova starenja
  • Za hidrataciju usana i senzualniji izgled
  • Za kožu koja je bila izložena suncu, odnosno visokim temperaturama
  • Za fine,sitne bore oko očiju i usana
  • Za regeneraciju kože nadlanica

U proseku su potrebna 3-4 tretmana u razmacima od mesec dana.

16-08-2021