Anti-Aging metode vraćaju volumen licu

Anti-Aging metode vraćaju volumen licu

Anti-Aging metode

 

Danas govorimo o Anti-Aging procedurama koje se izvode u našoj bolnici.

Više o procedurama podmlađivanja reći će nam doktorka Nataša Popović

specijalista estetske plastične i rekonstruktivne hirurgije, članica udruženja estetskih hirurga Srbije – SRBSAPS  i član tima estetske hirurgije Atlas opšte bolnice.

Od kada se primenjuju anti-aging metode

Anti-Aging procedure postoje i primenjuju se poslednjih 15-ak godina. Kada govorimo o svim tim procedurama one se najviše vezuju za  neku starosnu dob pacijenata a to je posle  25 godine pa naviše.

Sa koliko godina smo kandidati za podmlađivanje

Današnja pacijentkinja na kojoj ćemo prikazati i demonstrirati jednu vrstu pregleda ima više od 30 godina. Ona je idealan kandidat za neku od naših procedura koje radimo. Gledajući njeno lice, uočavamo  ono što ide sa godinama to je da se gubi volumen lica.

Gde koristimo hijeluronske filere

Jagodične regije, podočnjaci, nazolabijalne regije – to su sve regije koje mi sa hijeluronskim filerima ispunjavamo i vraćamo tonus lica. Nakon procedure lice gubi taj umoran izgled, podižu se jagodice, dobija se  bolji volumen što daje mladalački izgled. Kod iste pacijentkinje ono što mi predlažemo na pregledu su i ostale anti-aging procedure koje su sve više popularne i koje na naki način zamnejuju hirurške intervencije.

Kada se koriste mezo niti

Kada govorimo o zameni hirurških intervencija anti-aging metodama prvenstveno mislimo na face lifting, eventualno neke operacije donjih kapaka a za to su mezoniti, koje su sve više popularne i koje se korosite u smislu zatezanja podtkožne strukture, aktiviranja same kože kombinacijom dve do tri vrste mezoniti koje mi koristimo. Te niti su dobre zato što nam produkuju kolagena vlakna u koži a to daje jednu čvrstinu i bolju arhitekturu samog lica.

Kada je pravi trenutak za botox

Posle 30 godine sve više naravno ima kandidata koji su i za jednu od anti-aging procedura a to je Botox. Botoks koji je rezervisan za regiju čela, za regiju gde se pacijenti najčešće mršte gde su prvi znaci bora, gde se pojavljuju kao i poprečne linije na samom čelu. Botoks je primenjiv i u donjem delu lica za pojedine regije kao i za regiju vrata kada se pojvaljuju prve bore u tim regijama.

Snimak pregleda pogledajte u prilogu:

 

27-12-2017