Priordan način regeneracije, smanjenja bora i bolji tonus kože – PRP

Naše telo ima moć da regeneriše tkivo na svim delovima kože. Matične ćelije rade to svaki dan i pomažu telu da uopšte dođe do te procedure. Zato su one veoma bitne komponente u našem telu.

Šta je PRP?

Primena sopstvene krvi u svrhu lečenja u medicini, pozanta je već 100 godina.

PRP tretman ( platelet rich plazma ) je tretman koji podrazumeva primenu faktora rasta i matičnih ćelija sopstvene krvi ( krvne plazme ). Ovaj estetsko – medicinski zahvat koristi moć koju imaju trombociti i faktori rasta u krvi, kako bi se stimulisalo reagovanje matičnih ćelija. Matične ćelije potpomažu nastanku novog kolagena i krvnih sudova, obnavljanje oštećene kože i brišu znakove starenja.

PRP - tretman krvnom plazmom

Šta je to trombocitna plazma?

Trombocitna plazma je centrifugat krvi, uzet od osobe koja je odlučila da radi tretman. Ona ima visoku količinu trombocita, u maloj količini krvne plazme ( 1 milion trombocita na 1 cm kubni plazme ). Pored trobmocita, u krvnoj plazmi se nalaze i faktori rasta ( sedam bitnih fakotra ), i veliki broj matičnih ćelija.

Plazma obogaćena trombocitima koristi se za podmlađivanje lica još od 2006.godine. PRP metoda je bezbedna, i ne posotji mogićnost od dobijanja alergijskih ili drugih imunoloških reakcija jer se koristi plazma od samog pacijenta.

Plazma se, u zavisnosti od toga koji efekat želimo da postignemo, može aplikovati površno ( ublažavanje finih linija i bora, popravljanje teksture kože, oporavak kvaliteta i izgleda kože ), ili dublje ( tretiranje dubokih bora, ožiljaka, strija, nadoknada volumena ).

Kako izgleda PRP tretman?

Za PRP metodu podmlađivanja nije potrebna nikakva specijalna priprema. Prvo se uzme uzorak krvi od klijenta ( oko 10- 20ml ), i odnese u laboratoriju. Zatim se krv pripremi ( centrifugira ) i izdvoji tečni deo krvi ( plazma ) od statičnog dela.

Plazma se pomeša sa anestetikom, tako da je tretman bezbolan. Ubrizgava se najmanjim iglama, shodno tome, nema tragova od uboda i mogućnost ožiljaka.

Ovim postupkom se na priordan način podstiče regeneracija i oporavak tkiva, smanjuju se bore i poboljšava tonus kože.

PRP tretman - Platelet-Rich-Plasma

PRP tretman je namenjen kod:

smanjenja linija između obrva
smanjenja bora mrštalica i bora oko očiju
smanjenja nazolabijalnih bora
smanjenja pušačkih bora oko usana
tretiranja ožiljaka od akni
podmlađivanja kože na šakama i ostalim delovima tela
liftinga lica
tretmana stimulacije rasta kose
smanjivanja strija i celulita
korekcije podočnjka i kesica ispod očiju

Kada se vide prvi rezultati PRP tretmana?

Prvi rezultati se vide nakon 30 dana, a naredni period postaje sve bolji i bolji sa izraženijim efektima. Svakim danom ćete biti sve lepši i lepši , tako da se svaka sekunda čekanja isplatila. Razlog toga je taj što je potrebno izvesno vreme da se podstaknu prirodni procesi regeneracije, koji se vremenom ubrzavaju.

Koliko traju efekti PRP – ja?

U zavisnosti od kvaliteta kože efekti traju oko 18 meseci. Naravno, to zavisi i od Vaših životnih navika, oštećenja kože. Nije moguće tačno odrediti vreme trajanja efekata, jer ono zavisi od niza spoljašnjih faktora na koje mi ne možemo uticati, ali ih možemo ublažiti.

Prp - tretman Atlas bolnica

Koliko je potrebno PRP tretmana?

Najbolje je uraditi seriju od tri tretmana, u razmaku od po mesec dana. Za održavanje je potrebno kasnije raditi jedan tretman na godinu dana, ukoliko ne želite opet uraditi seriju.

Oporavak

Nakon PRP-a, može doći do crvenila kože, manjih otoka i modrica koje su prolazne ( nekoiliko dana ).

Većina klijenata se odmah vrati svojim aktivnostima.

Tretman traje oko 30 min.

11-10-2018