Milica Dabović: Razmišljam o uvećanju grudi

Kažu da se u tridesetim uživa. Iskusniji smo, znamo šta želimo, a šta ne, imamo jasne ciljeve i već smo naučili šta znači održavati balans u životu. Iako smatram da je uživanje u životu važno bez obzira u kojim smo godinama, imaju te tridesete neku posebnu čar.

Kako za žene kažu da volimo da zamaskiramo koju godinu, ja ću razbiti taj stereotip i ponosno reći:

Imam punih 37 godina. Malo li je? Nije. Mnogo li je? Ma, kakvi. Pa, pogledajte me. 🙂

 

Nega kože posle tridesete

 

Kao profesionalna sportiskinja, oduvek vodim računa o tome šta jedem i da li unosim dovoljnu količinu tečnosti u organizam, ali neke stvari je teško kontrolisati. Pre svega mislim na dehidriranost kože koja je u tridesetim izraženija. Koža vremenom gubi elastičnost i čvrstinu, čelo i delovi oko očiju i usana postaju “prošarani” borama, a gubi se i nivo hijaluronske kiseline. Da bih održala mladalački izgled i koži vratila volumen, doktor mi je, za početak, preporučio PRP tretman, koji omekšava bore i stvara glatku teksturu kože. Takođe, preporučio mi je i hajaluronske filere koji su odlični upravo za produkciju kolagena, elastina, za hidrataciju i ispunjavanje bora.

Milica Dabović Atlas estetika

Plastična hirurgija da ili ne?

 

Često me pitaju da li sam imala neku estetsku intervenciju. Nisam, mada sam razmišljala o tome. Meni je sport, odnosno, redovna fizička aktivnost, omogućila da imam dobru zadnjicu, lepo oblikovane noge, ruke, nemam problem sa viškom kilograma, ali daleko od toga da nekada ispred ogledala i ja ne poželim neku promenu. Treningom, recimo, ne mogu uvećati grudi, a to je jedini estetski zahvat koji mi je primamljiv.

Kada razgovaram sa drugaricama, shvatim da svaka ima razlog da bude zadovoljna sobom, ali bi, ipak, želela malo da uveća zadnjicu, malo da uveća grudi, da liposukcijom sredi stomak nakon porođaja, da botoksom zategne bore na čelu… To znači da estetskom hirurgijom ne lečimo komplekse, mislim da nam ona pomaže da se osećamo dobro u svojoj koži. Ukoliko će nekog usrećiti manji nos ili veće grudi, zašto to sebi ne biste omogućili?

 

Srećna i zadovoljna mama

 

Ako me pitate ko je Milica Dabović, uvek ću reći: Ja sam 24h dnevno mama. Umorna od treninga, umorna od snimanja, umorna od svih planiranih i neplaniranih obaveza, nekada umorna i od života, ali nikada umorna da budem mama. Sport mi pomaže da održim vitku liniju, razgovori s prijateljima da ostanem čvrsto na zemlji, ali mi dete daje snagu da znam zašto svakog jutra srećna otvaram oči. Ovo pominjem jer na internetu često čitam da je žena koja brine o svom fizičkom izgledu i nakon porođaja, koja je doterana, našminkana, zadovoljna, zapravo lenja i loša majka. Reći ću vam nešto, kada volite odraz u ogledalu, niste ni loša majka, ni loša supruga, kada brigu i negu o svom telu i umu uključite u svoj svakodnevni život, upotpunili ste i sebe i ljude oko vas.

Estetski tretmani nam vraćaju sjaj i pomažu da održimo lep fizički izgled. Sve smo mi i dalje dobre i posvećene majke, supruge, sestre, ćerke, pijateljice.

Milica Dabović Atlas bolnica

Estetska hirurgija i sport idu zajedno

Nema osobe koja ne voli da se oseća dobro, da bude lepa i zrači seksipilom. Te tridesete, koje su mi donele vrtoglavo lepe i jako teške događaje u životu, ponosno nosim. Priznajem, nije uvek lako. Naučila da pomoć, kada mi zatreba, uvek zatražim od ljudi koji su stručni, koje poštujem i kojima verujem. Zato sam odlučila da o meni brinu baš oni, stručnjaci iz Atlas opšte bolnice.

milica_dabovic_medalja

 

Iako sam godinama na terenu, uvek fizički aktivna, nikada nisam konzumirala alkohol, cigarete, odričem se čak i omiljenih kolača (žene, razumete me), postoje promene na telu koje sva ta odricanja ne mogu da promene ili ulepšaju. Sebe vidim kao ambicioznu ženu koja dobije šta želi, koja je naučila da bude i vrhunski sportista i seksipilna, da sija dostojanstvom i ženstvenošću, da bude ponosna mama i uvek zadovoljna sobom i svojim životom.

 

 

Milica Dabović za Atlas opštu bolnicu

03-04-2019