Kozmetički Botox

Botox je danas najpopularniji nehirurški kozmetički tretman na svetu. U prilog tome govori podatak da se širom sveta uradi više od 6 miliona botox tretmana godišnje.

Šta je botox?

Pun naziv za Botox je Botulinum toxin. Botulinum toksin je protein koji pomaže u sprečavanju grčenja mišića kada se injektira direktno u mišić. Grčenje mišića nastaje kao reakcija na hemijske poruke, koje iz nerava stižu u mišiće. A Botulinum toksin blokira te poruke.

Nije tajna da je Botulinum toksin otrovan (toksičan!), jer se to može videti već iz samog njegovog imena, pa se onda postavlja pitanje: Jesu li injekcije Botoxa sigurne?

Kozmeticki Botox

Botulinum toksin je napravljen od jedne vrste bakterije (Clostiridium Botulinum) koja uzrokuje trovanje hranom. Visoka doza botulinum toksina mogla bi biti kobna, baš kao što trovanje hranom može biti smrtonosno.

Medjutim, doza Botoxa koja se nalazi u injekcijama je proverena i toliko mala da ne predstavlja opasnost po zdravlje.
Tako se Botulinum toksin već niz godina sigurno upotrebljava i botox tretman kao deo estetske hirurgije – NIJE TOKSIČAN.

Kozmetički Botox protiv bora

Kozmetički Botox je jedan od najpoznatijih i najkorišćenijih tretmana kada je u pitanju borba protiv bora na licu. Svi već dobro znaju da će koža u koju je ubrizgan botox izgledati mladje i zategnutije, a bore će postati manje vidljive.

Ako se prepustite ekspertima Atlas estetike ovaj tretman će za vas biti bezbolan, prijatan i brz, a pozitivne rezultate ćete uočiti već nakon tri do sedam dana od tretmana.

Pravo vreme za tretman botoxa ne postoji, može se samo reći da je to onda kada vi odredite. Mi vam samo možemo dati savet da je odlično vreme za botox onda kada vam se na licu pojave bore koje ne želite da vidjate dok se ogledate u ogledalu.

Dugoročna primena Botox tretmana je takodje u redu. Dokaz za to su mnoge poznate ličnosti koje ga redovno primenjuju već više od dvadeset godina.

Bore na licu čine da ponekad izgledamo starije nego što jesmo, što se odnosi čak i na «dobroćudne bore smejalice». Botox tretman efikasan je upravo u borbi protiv bora i na tom planu gotovo da mu nema premca.

Botulinum toxin se ubrizgava u izrazito malim koncentracijama i deluje tako što sprečava i blokira mišićne kontrakcije, koje su direktno odgovorne za pojavu bora na licu. Injektirani Botulinum toxin konkretno sprečava oslobadjanje acetilkolina, koji izaziva kontrakcije mišića.

Na kojim regijama lica se Botox najčešće primenjuje?

Najuspešnija, a samim tim i najčešća primena botoxa je na sledeće karakteristične zone na licu:

– Horizontalne bore koje se nalaze na čelu
– Vertikalne ili kose bore izmedju obrva
– Lepezaste bore u spoljnim uglovima očiju
– Bore smejalice

Botox tretmani u Atlas estetici

Experti Atlas estetike su visoko specijalizovani kada je u pitanju harmonizovanje crta lica, pa će vam svesrdno pomoći u svemu. Najbolji efekti se postižu kada se Botulinum toxin precizno ubrizgava na ciljane segmente lica. Tako se postiže bolja simetrija lica, upušteni delovi se diskretno podižu, bore zatežu, a sve zajedno licu daje lepši, svežiji i mladji izgled.

Estetski hirurzi Atlas estetike će vam pružiti i stručnu pomoć kod izbora tretmana, a sve u skladu prema vašim potrebama. Sam tretman botoxom traje od 15-20 minuta i primenjuje se mikroiglama kojima se ubrizgavaju male doze Botulinum toxina u specifične mišiće, sve uz primenu lokalnog anestetika u vidu kreme.

Na kraju priče, ukoliko su bore na vašem licu bile manje izražene postoji velika mogućnost da se nakon tretmana više neće ni primećivati. Ukoliko su pak bile duboke, postaće znatno pliće i manje vidljive.

Koliki je vek trajanje botox-a?

Efekat Botoxa uobičajeno traje od 6 do 8 meseci i nakon toga se naravno može ponavljati, što većina zadovoljnih pacijenata obično i radi. Treba znati da redovna primena tretmana ujedno čini i da efekti traju sve duže i
duže.

Koje su sve primene Botoxa?

Kozmetički Botox se inače ne upotrebljava samo onda kada je u pitanju borba protiv bora, već je njegova primena mnogo šira. Što se tiče lica, Botox se može primeniti recimo u slučaju da želite da zablistate lepšim osmehom. Ukoliko smatrate da vaš osmeh suviše visoko otkriva desni, ciljanim ubrizgavanjem botoxa na usnama, taj estetski
problem može biti otklonjen.

Različitite vrste Botulinum toksina upotrebljavaju se u različite svrhe, pa se botoxom možete otarasiti i od neželjenog prekomernog znojenja:

– pazušne jame, dlanova i tabana.

Prema tome, ako želite pozitivne promene pozovite Atlas estetiku na broj: +381 11 785 88 88.

24-06-2018