Koliko je važno menjati sebe

Svetlana Vujičić ima 27 godina i prijavila se za rubriku Tarnsformacija u emisiji Praktična žena zbog problema sa velikim nosem zbog čega je bila veoma nesrećna, iako zbog toga nije imala problem sa disanjem.

Od kada traje tvoje nezadovoljstvo izgledom nosa?

Problem sa velikim nosem imam od rođenja. Dok sam bila manja nije mi smetalo. Počelo je da mi smeta poslednjih godina kada sam počela da izlazim. Pokušavala sam da problem prikrijem šminkom i kosom, prilikom slikanja uvek sam morala da biram kadar da mi nos ne bi dolazio do izražaja. Nažalost to je bilo nemoguće sakriti. Vremenom sam prestala da izlazim među ljude jer sam se plašila reakcija. Mislila sam da ljudi na meni prvo primete moj nos pa tek onda druge stvari – moje mane i vrline, prisetila se Svetlana.

Korekciju Svetlaninog nosa obavio je estetski hirurg dr Lazar Pajević sa svojim timom u Opštoj bolnici Atlas.

dr Lazar Pajević

Doktore Pajeviću koji problem sa nosem ima Svetlana?

Svetlana je imala grbicu na nosu, što se stručno naziva kifoza. Nos joj je bio povijen i padao je naniže. Uslovno rečeno on je skraćivao gornju usnu. To je bilo najviše primetno prilikom širenja usne u osmeh. Nakon intervencije nos će iz profila biti ravan, vrh  nešto uži i podignutiji, objašnjava dr. Pajević.

pre i posle nos

Svetlana je sada oduševljena novim izgledom nosa i kaže da je intervencija znatno doprinela njenom samopouzdanju.

Kako se osećaš nakon korekcije nosa?

Pokušavam još da se naviknem da ne skrivam pogled ili ne zaklanjam nos kosom. Nikakav bol nisam osetila. Imam predivno iskustvo sa Opštom bolnicom Atlas, osoblje je bilo neverovatno ljubazno prema meni, kaže Svetlana.

Specijalista estetske i plastične hirurgije iz OB Atlas dr Nataša Popović objašnjava da operacije poput Svetlanine traju u proseku između sat i po i tri sata, u zavisnosti od toga koliko treba raditi na nosu.

Svetlana Vujičić - korekcija nosa

 

Primarne operacije traju znatno kraće od sekundarnih, odnosno kod pacijenata koji su već imali korekciju pa nisu zadovoljni rezultatom. Zavisi i da li se radi samo nos ili nos sa nosnom pregradom. Otprilike 70 posto pacijenata koji dodju kod nas pored estetskog imaju problem i sa disanjem pa onda radimo kompletnu operaciju. Takvi pacijenti prodišu već sutradan nakon operacije, objasnila je dr. Popović.

19-02-2019