Kako smo Kristini rešili problem spuštenog kapka

Kristina se javila u emisiju „Praktična žena“ sa molbom za transformaciju. Kristina je imala urođen problem – masno tkivo i višak kože na levom oku, koji joj je pored estetskog predstavljao i medicinski problem jer joj je kapak sa otokom prekrivao vidno polje. Atlas bolnica u okviru Atlas estetike rado se odvazla pozivu i tim lekara na čelu sa estetskim hirurgom dr Igorom Georgijevim izveo je uspešno operaciju u dva akta.

Doktore Georgijev možete li nam reći ko je naš današnji pacijent?

Dvadesetrogodišnja Kristina Tiodorović  iz Lazarevca od rođenja je imala problem sa spuštenim kapkom levog oka.  Osim što nije bila zadovoljna estetskim izgledom, Kristina je imala funkcionalnih teškoća jer joj je spušteni kapak onemogućavao da dobro vidi. Nakon pregleda i magnetne rezonance utvrdili smo da je u osnovi masno tkivo i odlučili da operaciju izvedemo u dva akta.

Kristina operacija kapka - dr Georgijev

Kristina od kada imate problem sa kapkom?

Sa nekih sedan godina počela sam da primećujem da sam drugačija od vršnjaka. U svom okruženju su me prihvatili kakva jesam pa sam imala podršku , ali sam u spoljnom svetu imala probleme sa samopouzdanjem. Nelagodno sam se osećala u sopstvenoj koži. Postojali su momenti kada sam samo sedela u sobi i izbegavala kontakt sa ljudima. Nedostatak sam obično pokrivala šminkom ili spuštenom kosom, objasnila je Kristina. Zbog sve učestalijih problema prijavila se za transformaciju u okviru emsiije Praktišna žena na TV Prva.

Doktore Georgijev kako je protkela operacija?

Operacija je bila vrlo zahtevna jer nije samo estetska već i funkcionalna. Katarina je u levom kapku imala višak masnog tkiva u kombinaciji sa viškom kože. U dva akta smo to uklonili i blago podigli gornji kapak. Moralo je jako pažljivo da se radi zbog blizine facijalnog nerva. Mislim da smo na kraju došli do jako dobrog rezultata. Očekujem da će kroz šest meseci sve izgledati još bolje. Kao lekar sam izuzetno zadovoljan jer smo u ovom slučaju uspešno rešili i estetski i funkcionalni problem, kaže dr. Georgijev.

Kristina kapak posle

Da li si zadovljna rezultatom operacije?

Kada sam se prvi put pogledala u ogledalo nakon što je otok spao nisam mogla da poverujem da sam to ja. Upravo ovako sam sebe zamišljala. Ne samo da sam sama sebi lepša već sad i mnogo bolje vidim, zaključila je Kristina.

12-02-2019