Dr Tatjana Pavičić – održala workshop u Atlas bolnici

U subotu 06.10.2018. godine u hotelu Metropol u organizaciji Merz Aesthetics i MEDIS-a održan je simpozijum Future in aesthetics medicine.

Predavač je bila dr Tatjana Pavičić – specijalista dermatologije koja je svojim bogatim iskustvom iz oblasti kozmetičke hirurgije edukovala učesnike o inovacijama iz oblasti estetske medicine.

Tim Centra za estetsku hirurgiju Atlas opšte bolnice aktivno je učestvovao na simpozijumu a organiozvana je radionica u Atlas bolnici koju su putem live video linka pratili svi učesnici simpozijuma. Dr Igor Georgijev, dr Nataša Popović, dr Nemanja Gajdobranski i dr Lazar Pajević razmenili su iskustva sa doktorkom Pavičić i kroz otvorenu diskusiju pojasnili sve ono što je učesnike zanimalo. Na dve pacijentkinje doktorka je demostrirala aplikaciju Belotero filera i objasnila veliki značaj  tehnike aplikovanja, stručnosti doktora kao i vrstu i kvalitet samih filera.

dr Tatjana Pavičić - Belotero workshop Atlas bolnica

 

Šta je najaktuelnije u anti-aging-u pitali smo dr Pavičić i dr Georgijeva?

Najveće interesovanje u antiejdžing industriji vlada za hijaluronskim filerima. Hijaluron je uveo revoluciju u estetsku medicinu i značajno doprineo unapređenju i očuvanju lepote. On koži daje jedrinu, tonus i glatkoću. Hijaluronska kiselina se prirodno stvara u našem organizmu i najmoćnije vezuje vodu: jedan njen molekul uzima čak 550 molekula vode. Zato naše lice izgleda sveže i hidrirano. Međutim, već u ranim tridesetim koncentracija hijaluronske kiseline i njen kvalitet počinju da opadaju. Kao posledica toga javljaju se bore, fleke, pege, koža deluje isušeno.

dr Tatjana Pavičić - Belotero fileri dr Tatjana Pavičić – Belotero fileri

Kako deluju hijaluronski fileri na kožu?

Hijaluronski fileri mogu u potpunosti ulepšati lice žene srednjih godina bez odlaska „pod nož“. Reč je o potpuno bezbednoj proceduri, čiji su efekti vidljivi odmah. Sa njom je najbolje početi čim se pojave prve, najfinije bore, jer se tada lako koriguju, a koža nam je zahvalna. Hijaluronom se popunjavaju nazolabijalne bore, koriguju usne, ulepšava nos i ublažavaju izraziti podočnjaci. Filer joj daje zdrav, zaravnjen i jedar izgled objašnjava nam dr Nataša Popović – specijalista plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije.

dr Gajdobranski, dr Ćernić, dr Pavičić, dr Georgijev dr Gajdobranski, dr Ćernić, dr Pavičić, dr Georgijev

Šta raditi kada imamo izražene bore takozvane smejalice i mrštalice?

Tada na scenu stupa botulinum toksin, popularno – botoks. On deluje na dinamičke bore, tj. bore koje nastaju različitim ekspresijama lica (kada se smejemo, mrštimo ili čudimo). Ovaj tretman najbolji je izbor kada postoji asimetrija kapaka ili obrva, za uklanjanje brazdi i bora na čelu, u uglovima i oko očiju, između obrva, na nosu i oko nosa. Injektovanjem botulin toksina parališe se dejstvo pojedinih mišića i sprečava se nastanak novih bora i produbljivanje već nastalih. Kako lice ne bi delovalo smrznuto i plastično, neophodno je da se pravilno aplicira adekvatna doza, za šta je presudno iskustvo lekara, ističe dr Lazar Pajević – specijalista plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije.

Belotero fileri Belotero fileri

Šta je najvažnije muškarcima u anti-aging-u?

Muškarcima je najvažnija kosa, a ulepšavanje je za jači pol prestalo da bude tabu. Biti negovan je danas jednostavno imperativ kaže dr Nemanja Gajdobranski – specijalizant plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije.

Muški pacijenti dolaze zbog tretmana botoksom, hijaluronom, kako bi oblikovali telo lipolizom… a najčešće zbog transplantacije kose. Opadanje kose je česta pojava sa kojom se sretne oko 70% muškaraca i žena. Kod većine ljudi afektovani opadanjem kose najčešći izbor je onaj koji je najjeftiniji (šamponi, losioni), međutim oni svakako nisi najdelotvorniji. U prvom stadijumu potrebno je doći u ordinaciju na pregled. Najčešće se kreće sa blažim tretmanima a to je PRP tretman u većini slučajeva neophodno presađivanje kose.Individualni pristup svakom pacijentu je nešto na čemu dr Gajdobranski insistira.

Belotero workshop Atlas bolnica medicinska sestra Mara Jeknić,instrumentarka Sandra Dabić,dr Nemanja Gajdobranski,dr Dušanka Ćernić,dr Tatjana Pavičić,dr Igor Georgijev,Marijana Pavlović – marketing, MEDIS

 

Ko je dr Tatjana Pavičić?

drTatjana Pavičić - primena filera Atlas bolnica

 

Dr Tatjana Pavičić je sertifikovani dermatolog specijalizovan za kozmetičku hirurgiju i estetske tretmane sa sopstvenom privatnom praksom u Minhenu.

Ona je međunarodno cenjeni govornik i trener za naprednu kozmetičku dermatologiju i hirurgiju. Dr. Pavićić je član različitih nacionalnih i međunarodnih dermatoloških i kozmetičkih društava. Ona je generalni sekretar Međunarodnog udruženja za piling, bivši predsednik Dermokozmetičke grupe u Društvu za dermofarmaciju, član odbora Međunarodnog udruženja za dermatološku hirurgiju, član odbora IMCAS Akademije i član Globalnog fakulteta Merz instituta za naprednu estetiku. Dr Pavičić određuje svoj specifičan fokus na holističkom individualnom pristupu koji kombinuje botulinum toksin, filere i uređaje zasnovane na energiji, kao što su laseri i mikro fokusirani ultrazvuk.

 Nakon studiranja medicine na Univerzitetu Ludvig Makimilian u Minhenu započela je svoju dermatološku karijeru na “Klinik und Poliklinik für Dermatologie und Allergologie der LMU” u 2004. godini. Od 2007. do 2014. godine bila je rukovodilac odeljenja za estetsku i lasersku dermatologiju.

 Dr. Pavičić je objavljivana u međunarodnim časopisima na dermatološkim i estetskim poljima od 2001. godine. Jedna od glavnih oblasti istraživanja su komplikacije punjenja i kombinovani tretmani. Učestvovala je u višestrukim studijama sa različitim molekulima i jedinjenjima (botulinum toksin, dermalni fileri, prirodna hijaluronska kiselina, dermokozmetika, laseri, pilinzi itd.). Pored toga, dr Pavičić je pratila obuku u medicinskom menadžmentu i marketingu u Šangaju i WHU u Vallandaru.

 

 

08-10-2018